Esperanda Santana Lopez

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Advertisements

Kanske är vi goda vänner i ett år...
Kristendomen i Sverige
Relationer mellan karaktärerna i tragedin ”Fröken Julie”
Pronomen.
”Jag har ställt en dörr öppen…”
Les meilleures photos de
Hinduism - Indiens religion -
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Budskapet om förlåtelse
KRISTENDOMEN Vad tänker du på när du hör ordet kristendom?
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Katolska kyrkan Läs sidorna
ÄR DET BÄTTRE ATT VARA SINGEL ELLER VARA GIFT?
Levnadsregler Levnadsregler är regler inom olika religoner som säger vad du får äta,dricka,döda, hur du ska leva som en god troende osv…
 Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet.
Judendomen.
Hamid & Esperanda.  Hamid – liberal muslim i grunden, humanist  Esperanda – kristen katolik Möjligt för Hamid och Esperanda att gifta sig?
Kärlek, sex och äktenskap
Samma fast olika eller olika fast samma?
I Solna kyrka, Råsundavägen Lördagen den 22 December kl
Varför tror människor.
-Protestantiska frikyrkor-
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Vad är du för typ av person?
De Abrahamitiska religionerna
Etik.
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
Andligt ”DNA”.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Tidig kristendom i Rom.
Vad säger Gud om klimatet?
- Från tvång till religionsfrihet
Hinduism Ordet hindu betyder indier.
Peter Emil Wilander Järnhammar
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen
2 saker religioner håller på med:
 39 år  Muslim  Heterosexuell  Tappat kontakten med hennes familj  Om det sker ett giftermål med en annan kvinna så säger familjen upp kontakten.
Hinduism Många gudar Astrologi Reinkarnation Karma Meningen med
Symboler, heliga böcker, Gudar
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Värderingsövning/ fyra hörn
MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.
Kristendomens riter.
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Kristendom.
- Från tvång till religionsfrihet
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Jesus liv Jesus föds för cirka 2000 år sedan
Del 1 – mellanösterns bokreligioner
Världens största religion
Leila Jasmin Aisha Mola-i
Kristendomen Rehab & Anna.
M IRABELLA K ERSTIN. K ORT FAKTA Mirabella Katolik 25 år Heterosexuell Från Italien Hemmafru Kerstin Protestant 25 år Homosexuell Från Sverige Soldat.
Islam Den sista av de tre systerreligionerna. Detta är alltså den yngsta av de tre religionerna.
Abrahamitiska religioner
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
Begrepp.
Av: Linus, Clara och Agnes!
Sal Ami. Hennes religion Troende muslim men icke utövande Bär inte slöja Ser sig själv som feminist Har brutit kontakten med sin familj Låter sin dotter.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
ISLAM källakälla. Namn: Flag av Alash Av: Kira. Islam i Samhället Islam är den andra största religionen i världen efter Kristendomen med 1.7 billioner.
Kristendom.
Religionens namn Kristendomen.
Islam – Vad tänker du på?.
Du kan göra lärjungar!.
Kärlek, sex och äktenskap
Att vara kristen – vad är det?
Presentationens avskrift:

Esperanda Santana Lopez

Frågor om Esperanda Finns Gud? Hur utövar man religionen? Hur kom vi till liv, vad händer efter döden? Hur ser Esperanda på relationen mellan kvinnor och män? Vad har kristendomen för syn på Sex/ sexuella livet?

Forts…. Esperanda är troende och ber till gud och den heliga anden ett flertal gånger per dag. Hon går till kyrkan ungefär tre till fyra gånger i veckan för att lyssna på de predikan som prästen predikar ut och bjuder hem kyrk-vänner för cellgrupp hemma hos sig en gång i veckan. Enligt hennes religion efter döden, hamna i helvetet eller i himmelen beroende på hur man sköter sig i sitt liv. Hon tror att man blivit skapad av gud av en anledning. Det är de man gör under livet hon menar på var man hamnar i himlen eller helvetet, har man levt ett smutsigt och fult liv som stölder osv så kanske man hamnar i helvetet men om man annars sköter livet och är en god man så hamnar man i himlen kanske. Enligt Esperanda är en troende inom kristendom så är det så att kvinnor och män är indelade i olika grupper, kvinnor med kvinnor och tvärtom tills man hittar sin medpartner(gifter sig). Vilket då visar att män och kvinnor inte kan arbeta på samma arbetsplats tillsammans. Kristendomen enligt Esperanda får inte eller tänker inte lägga in sig i de kristnas förhållanden och äktenskap utan de säger att ”älska din medmänniska som dig själv" och "Så som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot dem", så blir de orden avgörande för vårt agerande mot varandra i alla situationer i livet

Bakgrundsfakta Esperanda är en 23 årig kvinna som kommer från en fattig familj i USA men har rötter från Dominikanska Republiken. Född Kristen, Katolik och är starkt troende. Hon arbetar som polisagent på LAPD och på helgerna jobbar hon som bikinimodell för företaget playboy. Hon är heterosexuell, dricker inte alkohol men röker då och då för att lugna sig.

KÄLLOR. http://www. alltombibeln. se/bibelfragan/hanohon