I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I 031-315 10 00 Kvalitetsredovisningar i dagsläget Ett led i den.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Skola och arbetsliv i samverkan
Kvalitet i förskolan Erfarenheter från Kungälvs kommun
Kvalitet i förskolan Regeringens förskoleproposition
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?

Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Utvecklingsdagar för rektorer och förskolechefer Storhogna 5-6/9
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
SKOL- OCH BARNOMSORGSFÖRVALTNINGEN Stephan Rapp, Skolinspektionens dag Lund 22 nov 2010 ”Vi ska klara alla barn och elever”
Pedagogiskt ledarskap
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Systematiskt kvalitetsarbete
Dagordning föräldraråd 2/6
Utbildningsinspektion i Göteborgs kommun. Skolverkets utbildningsinspektion Vi inspekterar för att förbättra!
Hej och välkomna!.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Vad är BRUK? … ett verktyg som Skolverket ställer till förfogande
Hälsa, lärande och trygghet
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Föräldraråd
Barn och utbildningsförvaltningens systematiska kvalitetsarbete
1 Förordning 1997:702 Vem? Varje kommun, kommunal förskola, fritidshem, skola Kommun: skolformerna, förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg Andra huvudmäns.
Kvalitetsarbete i korthet – varför, vad och hur?
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Regelbunden tillsyn i Älvdalens kommun
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Skolinspektionen Kvalitetsgranskning av svenskundervisning för invandrare i Falkenbergs kommun.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Disposition och utgångspunkter
Gymnasie & Vuxenutbildning
Våga visa resultat i kulturverksamhet! Lena Dahlstedt Biträdande stadsdirektör
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Ny skollag – reviderad läroplan för förskolan
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
Agneta Kristensson
Likabehandlingsplanen klar – vad händer nu? n Genomgång med elever på lektionstid n Rastvaktsschema upprättas lagvis n Regelbunden kartläggning av trygghet.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
Verksamhetsplan Regional utbildningsstrategi Utvecklingsledargruppen
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Kvalitet i förskola, skola, vuxen- utbildning och skolbarnsomsorg Statens utgångspunkter –Elevernas utveckling mot nationella mål i centrum –Nationell.
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
GFN 11 dec 2014 Mål för mötet Skolverkets allmänna råd fritidshem Intern utbildning fritidshem FFH Systematiskt kvalitetsarbete Skolinspektionen-
Utvärderingssamarbetet inom VÅGA VISA Danderyd, Ekerö, Nacka, Salem, Sollentuna, Tyresö, Upplands Väsby och Värmdö Kundundersökningen omfattar fler kommuner.
Nämndplan 2015.
Ansvar gentemot vem/vilka?
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Systematiskt arbetsmiljöarbete, likabehandling och samverkan Barn- och utbildning 2015 SAM är arbetsgivarens arbete med att undersöka, riskbedöma, åtgärda.
Fråga Delegationen Webbinarium 3 november Dagens program Inledning Samarbete Mål Budget Frågestund.
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Begreppet undervisning Utbildning: Den verksamhet inom vilken undervisning sker utifrån bestämda mål Undervisning: Sådana målstyrda processer som under.
ATT FORTSÄTTA UTVECKLA KVALITÉ PÅ SKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE.
Regelbunden tillsyn i Timrå kommun Återföring. Innehållet Inledning Genomgång av beslut Systematiskt kvalitetsarbete Vad händer sedan? SPSM.
SKA = systematiskt kvalitetsarbete på Åsaskolan
Arbetsplatsförlagt lärande
Begreppet undervisning
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Huvudmannabeslut Skolinspektion 2016
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Personen från Skolverket
Digitalisering av kvalitetsledning och kvalitetsuppföljning
Presentationens avskrift:

I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsredovisningar i dagsläget Ett led i den kontinuerliga uppföljningen och utvärderingen Bedömning av måluppfyllelse Redogörelse för åtgärder Krav på kommunen: Upprättas senast den 1 maj Bygga på skolornas redovisningar

I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Förändringar Betoning på systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen ett verktyg som skall främja kvalitetsarbetet Underlag för för information om resultat samt övervägande på nästa nivå i utbildningssystemet

I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Förändringar ” Uppnåtts” ”Förverkligats” ”För att målen skall uppnås” ”för ökad måluppfyllelse” Ingå kvalitetsområden som omfattar verksamhetens förutsättningar, arbetet för måluppfyllelse samt utbildningens resultat Kravet på att kommunernas kvalitetsredovisning ska bygga på skolornas utgår Större krav på personal- och elevmedverkan

I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsområden som årligen skall ge underlag för bedömning av hur väl skolan/verksamheten når de nationella målen - Förutsättningar (Personal, Materiella resurser, Ekonomiska resurser) -Arbetet i skolan (Elevernas/studerandes ansvar och inflytande, Skolan som arbetsplats, Ledarskap och personalens yrkesutveckling, Samverkan, Information, Kvalitetssäkring av bedömning av betygssättning) - Utbildningsresultat (i förhållande till de nationella kunskapsmålen och i förhållande till de nationella målen för normer och värden)

I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsområden som årligen skall ge underlag för bedömning av hur väl en kommun/en huvudman når de nationella målen -Resurser -Styrning, ledning och kvalitetsarbete -Utbildningsresultat -Bedömning och betygssättning

I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsområden som BÖR redovisas fördjupat vart 3:e år enligt skolans/kommunens/huvudmannens val: Insatser för elever i behov av stöd Jämställdhet Undervisning för elever med utländsk bakgrund Hälsa Läromedel De kvalitetsområden som föreslås redovisas fördjupat under en 3:årsperiod SKALL även ingå i den årliga redovisningen.

I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Övrigt Ett begränsat antal indikatorer kommer att föreskrivas Föreskrifter och stödmaterial kommer utfärdas Skyldighet att publicera kvalitetsredovisningen på den egna hemsidan Föreskrifterna gäller från läsåret 2005/06