Överklagade tillståndsbeslut V&S Vin & Sprit The Absolut Company.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prövning av vindkraft och kommande regelförändringar
Advertisements

Åtgärdsprogram och Miljökvalitetsnormer
En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
1 Frukostseminarium den 13 februari 2009 Claes Langenius och Joakim Sundbom Den nya konkurrenslagen.
Sammanställning länsstyrelserna
MKB Miljökonsekvensbeskrivning
Vårdförbundet avdelning Västra Götaland
Undersökningstillstånd (Minerallagen) •innebär ensamrätt på mineraltillgången •gäller 3 år •kan förlängas år.
Vad är en miljökvalitetsnorm?
Allmänna hänsynsregler
Revisionsberättelse Årsredovisning för verksamhetsåret 2010 Marks kommun Föredragning kommunfullmäktige
Miljöjurist Dr Margaretha Svenning. Recipientfokus snarare än MKN fokus.
Byggsanktioner gammalt och nytt
Nordiska kommunala chefsrevisorskonferensen Helsingfors 18 – 21 augusti STADSREVISIONEN SIDAN 1.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 Reviderad förordning stöd till kommersiell service Gäller från 1 januari 2012.
Kulturmiljöfrågor i PBL
Hamnskydd Klicka på knappen i högra hörnet för att starta övningen
Definition av avfall & när avfall upphör att vara avfall
Mark- och miljööverdomstolen dom den 24 januari 2012 i Mål M
Strandskydd och miljöpolitik
Fastighetsbyrån Konjunkturundersökning Oktober 2012.
Om utformningen av statlig tillsyn
Handläggning enligt SoL
Enkätresultat för Grundskolan Elever 2014 Skola:Hällby skola.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Ramavtal i offentlig upphandling Förbundsjurist Ulf Palm Sveriges Kommuner och Landsting.
”Ett hållbart Blekinge” – Hur ska vi nå miljömålen?
Fritidsanläggning i Figeholm Några tankar kring The Circle Resort Jag kommer i kväll att kort och översiktligt diskutera kring: Anläggningens miljökonsekvenser.
Kostnader för läkemedelsförmån Utveckling t.o.m. september 2014 Materialet: avser kostnader inklusive moms är ej åldersstandardiserat Lennart Tingvall:
Från Gotland på kvällen (tågtider enligt 2007) 18:28 19:03 19:41 19:32 20:32 20:53 21:19 18:30 20:32 19:06 19:54 19:58 20:22 19:01 21:40 20:44 23:37 20:11.
Om energieffektivisering och miljöbalkstillsyn Miljöjurist Dr. Margaretha Svenning.
Miljökonsekvensbeskrivning (MKB)
TÄNK PÅ ETT HELTAL MELLAN 1-50
Ny strandskyddslagstiftning
MKB-processen i infrastrukturprojekt
Vem ansvarar för miljön?
Juridikgenomgång Miljö- och hälsoskyddsnämndens överläggning den februari 2015.
Pernilla SMITH Stockholm Vice ordförande 5 november 2013.
Advokat Anders Linnerborg
Planbesked Möjlighet för enskilda Öka förutsägbarheten
Skyltar, tillstånd och tillsyn
Nya föreskrifter och allmänna råd
Nedlagda kommunala deponier
Enkätresultat för Grundskolan Föräldrar 2014 Skola - Gillberga skola.
Kompensationsåtgärder för natur och rekreation
Länsstyrelsens fyra roller i samhällsplaneringen
Strandskydd PROP. 2008/09: 119.
BEGRÄNSNINGSVÄRDE i villkor enligt 9 kap MB
Förbifarten.
Workshop 7 okt Samling Välkommen Hur ska man agera som inspektör? Frukt Handläggning Egen lunch på stan Förelägganden.
Risk- och sårbarhet för dricksvattenförsörjning Boden den 9-10 mars 2010 Länsstyrelsen om vattenskyddsområden Malin Andersson Länsstyrelsen i Norrbotten.
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
Delegering Vem får delegera?
Exempel från MKB 2012 Sökande: ”Emil Svenssons trä och skrot”.
Boverkets Allmänna råd 2008:1, Buller i planeringen…….
Att bygga i bullerutsatta miljöer.
Tidsbegränsat bygglov Samlad bebyggelse Vindsinredning
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Jan Darpö, UU Miljöbalken 1 kap. Tillämpningsområde Alla verksamheter och åtgärder Skydda människan och miljön Hushållning Inte bagateller.
Särskilt pedagogiskt stöd
BEGRÄNSNINGSVÄRDE i villkor enligt 9 kap MB Maria Bouvin Miljöprövningsdelegationen I Skåne
Sid 1 Pia Heyman Nya regler.
Gäller miljöbalken alltid?. De nationella miljökvalitetsmålen.
REGERINGENS BESLUT I PRÖVNINGEN AV VATTENFÖRVALTNINGENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDSPROGRAM.
På gång hos Vattenmyndigheterna
Miljömålen består av tre slags mål
Naturvårdsverkets roll - åtgärdsprogram
Riktvärden för buller på skolgård väg- och spårtrafik. September 2017
Miljömålen består av tre slags mål
Undersökningstillstånd (Minerallagen)
Presentationens avskrift:

Överklagade tillståndsbeslut V&S Vin & Sprit The Absolut Company

Överklagade villkor 2 och 3 2.Vid alla utsläpp av stofthaltig luft ska effektiv stoft- avskiljningsutrustning finnas installerad och i drift. Stofthalten efter spärrfilter får inte överstiga 10 mg/m3 normal torr gas. Begränsningsvärdet ska kontrolleras genom årlig mätning. Tillsynsmyndigheten kan besluta om ytterligare mätningar. 3.Utsläppet av kväveoxider från panncentralens rökgaser får inte överstiga 75 mg/MJ tillfört bränsle. Mätning ska utföras minst en gång per år.

Länsstyrelsens bemötande Villkor 2 och 3 (M ) Begreppen gränsvärde och riktvärde bör utmönstras i villkor Begränsningsvärden bör preciseras genom att kontrollen av dem fastställs så att kraven i 22 kap. 25 § MB uppfylls.

Villkor med konstruktion i form av riktvärde kan inte anses så konkret och exakt att det objektivt går att konstatera om en överträdelse har begåtts. Riktvärdeskonstruktionen uppfyller inte kravet på rättssäkerhet som följer av att tillståndsvillkor är förenade med stränga sanktioner. När ett villkor fastställs får det inte råda någon tvekan om innebörden av villkoret, varken från tillståndsinnehavarens sida eller från tillsynsmyndighetens sida.

Överklagat villkor 8 8.Buller från verksamheten får som begränsningsvärde inte ge upphov till högre ekvivalent ljudnivå utomhus till närmaste bostäder än 50 dB(A) dagtid (kl. 7-18) vardagar, 40 dB(A) nattetid (kl. 22-7) och 45 dB(A) övrig tid. Den momentana ljudnivån får nattetid vid bostäder inte överstiga 55 dB(A). För fastigheten Ugerup 23:12 gäller att ljudnivån från verksamheten får som riktvärde inte ge upphov till högre ekvivalent ljudnivå utomhus än 51 dBA fram till och med den 31 augusti De angivna ekvivalentnivåerna ska kontrolleras genom immissions-mätningar eller närfältsmätningar och beräkningar. De ska baseras på faktiskt drifttid under den tidsperiod som anges i villkoret. Kontroll ska ske så snart det skett förändringar i verksamheten som kan medföra ökade bullernivåer, dock minst en gång vart tredje år eller vid anmodan från tillsynsmyndigheten.

Villkor 8 - buller I Naturvårdsverkets Råd och Riktlinjer 1978:5 Externt industribuller – allmänna råd framgår att bullerriktvärdena för nyetablerad industri anger en målsättning för önskvärd miljökvalitet. Riktvärdena ska ses som en vägledning och en individuell bedömning bör göras i varje enskilt fall. Särskilda skäl kan medföra att avsteg görs med resultat att en något sämre miljökvalitet uppnås. Målsättningen är emellertid att nå ner till värde för en bra miljökvalitet.

Överklagade tillståndsbeslut Oatly AB

Överklagat villkor P1 Processavloppsvattnet från verksamheten ska efter intern rening i form av fettavskiljning och pH- justering avledas till kommunens avloppsreningsverk för behandling. Utsläppsmängderna får som begränsningsvärde inte överstiga 400 m3 vatten/d, 600 kg BOD7/d och 50 kg N/d räknat som veckomedelvärde. pH i utgående avloppsvatten ska ligga i intervallet mellan 6,5-10.

Ny lydelse av MB 2:7 I kraven i 2-5 §§ och 6 § första stvcket gäller i den utsträckning det inte kan anses orimligt att uppfylla dem. Vid denna bedömning skall särskilt beaktas nyttan av skyddsåtgärder och andra försiktighetsmått jämfört med kostnaderna för sådana åtgärder. När det är fråga om en totalförsvarsverksamhet eller om en åtgärd behövs för totalförsvaret, skall även detta förhållande beaktas vid avvägningen. Avvägningen enligt första stvcket får inte medföra att en miljökvalitetsnorm enligt 5 kap, åsidosätts. Lag (2006:1014). Kraven i 2-5 §§ och 6 § första stycket gäller i den utsträckning det inte kan anses orimligt att uppfylla dem. Vid denna bedömning ska särskild hänsyn tas till nyttan av skyddsåtgärder och andra försiktighetsmått jämfört med kostnaderna för sådana åtgärder. När det är fråga om en totalförsvarsverksamhet eller en åtgärd som behövs för totalförsvaret, ska vid avvägningen hänsyn tas även till detta förhållande. Trots första stycket ska de krav ställas som behövs för att följa en miljökvalitetsnorm som avses i 5 kap. 2 § första stycket 1. Om det finns ett åtgärdsprogram som har fastställts för att följa normen, ska det vara vägledande för bedömningen av behovet. Vid prövning av tillåtlighet, tillstånd, godkännande eller dispens för en verksamhet eller åtgärd som ger en ökad förorening eller störning och kan antas på ett inte obetydligt sätt bidra till att en miljökvalitetsnorm som avses i 5 kap. 2 § första stvcket 1 inte följs, får verksamheten eller åtgärden vid avvägningen enligt första och andra styckena tillåtas om den 1. är förenlig med ett åtgärdsprogram som har fastställts för att följa normen, 2. förenas med villkor om att vidta eller bekosta kompenserande åtgärder som ökar möjligheterna att följa normen i en utsträckning som inte är obetydlig, eller 3. trots att den försvårar möjligheterna att följa miljökvalitetsnormen på kort sikt eller i ett litet geografiskt område, kan antas ge väsentligt ökade förutsättningar att följa normen på längre sikt eller i ett större geografiskt område. Lag (2010:882).

Mikael Eddegren Linda Rosqvist