Mantra and mindfulness meditation Jan Roostal och musik av Patrik Skantze.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
De eviga frågorna behöver ett svar
Advertisements

Sanndi Luebi, Slottsstadens skola, Malmö –
Barnet får sitt namn När ett barn är några dagar gammalt får sitt namn. För att hitta ett bra namn tar föräldrarna hjälp av horoskop. I indien spelar.
Shiva - Kraftens gud. Den dansande Shiva håller tidsåldrarnas förlopp igång. Han förstör men skapar också på nytt. Han kallas även för Pashupati ’’vilddjurens.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
NP-fysik.
GRUNDADES AV BUDDHA CA 500 f. KR
Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.
Komplement Bornholmsmodell för förskolan
Att läsa och studera.
Hinduismen Vägen till Moksha.
Analytiker & Holistiker
Hur du vinner debatter och diskussioner En träningskurs JCI Stockholm Jessica Skantze och Torbjörn Gustavsson.
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Matematik Kurs C Grafer och derivator.
HINDUISM - En världsreligion.
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
Psykologiska redskap.
Världsreligionerna Klass 6:s egna frågor
Lyssna på dubbelteckning 1
Aktivt lyssnade.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Hinduismen Vägar till Moksha.
Från Gotland på kvällen (tågtider enligt 2007) 18:28 19:03 19:41 19:32 20:32 20:53 21:19 18:30 20:32 19:06 19:54 19:58 20:22 19:01 21:40 20:44 23:37 20:11.
Hur vill du att vi arbetar med dessa uppgifter?
Hinduismen Vägen till Moksha
omniensen i monoteismen
Hinduism Ordet hindu betyder indier.
Hinduism.
Källkritik.
Hinduism  Åk 6 1.
HINDUISMEN En kontinent Ett sätt att leva En filosofi En religion.
Hinduismen Hinduismen är en stor religion, speciellt i Indien, det finns ungefär 900milljoner utövare i hela världen.   Dom människorna kallas Hinduer,
Hinduism Många gudar Astrologi Reinkarnation Karma Meningen med
Allmän Introduction Allmän Introduction Principerna.
Del 2 – de österländska religionerna
Fysikexperiment 5p Föreläsning Korrelationer Ett effektivt sätt att beskriva sambandet mellan två variabler (ett observationspar) är i.
Att Vittna Chapter 4. Att Vittna om Messias och Guds Nya Ord/Förbund med Människan, är den mest Heliga Aktivitet. Jmfr. Bibelns Apostlagärningar. En absolut.
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Instruktioner Hur man skriver.
Skrivregler & grammatik
-att förstå bildspråk liknelser, metaforer, idiom och ordspråk
Hinduismen.
Leda och planera sokratiska samtal
Fysikexperiment 5p Föreläsning Utdrag ur Sten Hellmans föreläsning i Experimentella Metoder 2005 I allmänhet är den asymptotiska fördelningen.
Innehåll Vad är Hinduism? - grunderna. Innehåll Vad är Hinduism? - grunderna.
Hinduism sanatana dharma.
Sanndi Luebi, Slottsstadens skola, Malmö –
Hindu = Indier En religion eller många religioner?
Exempel på skriftligt omdöme
Uttala de flesta svenska språkljuden Bokstävernas namn och ljud (stora och små). Ordbilder på vanligt förekommande korta ord t.ex. jag, och, kan. Läsa.
HINDUISMEN Camilla Sjöstedt, Tingvallaskolan, Säffle –
Hinduism.
Hinduism Om, symbolen inom Hinduismen.
Buddhism Meditation. Meditation Används för att: Finna positivt sinnestillstånd Sträva efter upplysningen Vinna insikt om den ultimata verklighetens natur.
 Kristendom, Islam, Hinduism, Buddhism, Judendom.
Världsreligioner Centrala tankegångar & jämförelse - Del 1
Hinduismen Hinduismen – En av världens äldsta religioner, ungefär 3500 år gammal. Indien – Landet där religion startade. Indien är idag det land där det.
INDIEN. INDIEN Induskulturen Ganges – den heliga floden.
Instruktörsledda pass 2017, v39
Abrahamitiska världsreligionerna
Hinduismen.
HINDUISM.
Undersök er lärmiljö.
Religion Ht år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
sanátana dharma – den eviga läran
Buddhismen.
Svenska Förkortningar
Hinduismen Den äldsta världsreligionen, flera tusen år gammal!
Hur uppkom religionerna?
Presentationens avskrift:

Mantra and mindfulness meditation Jan Roostal och musik av Patrik Skantze

Certifierad i: Dr Deepak Chopras meditation technique En klassiskt form meditation där du använder mantra för att: Gå från aktivitet till känsla av tystnad Lyssna till din andning istället för mantra Gå till tystnad och lyssnande Meditera 2 gånger/dag Tips till när och hur du ska träna Tränar meditationen under tystnad

Totalt tid för denna Cd är 74 minuter Det innehåller 30 minuter tst meditation och 25 min lugn instumental musik. 01=introduktion av meditation ( 4 min) 02=Instruktion av manatra meditation (3 min) 03=Mindfulness (musik) 3 min 04 Indtruktion (3 min) 05 Tystnad för meditation (15 min) 06 Ending Därefter varvas tystnad med musik och instruktion

Mantra Ett mantra är något som man koncentrerar tankeverksamheten på under meditation. Mantrat är ett ord, eller ett Namn på Gud som man konstant ska upprepa, tills mantrat följer en både i vaket och sovande tillstånd, Mantra kommer från roten Man, dvs sinne och Tra betyder befria, alltså betyder mantra ett ord eller namn som befriar sinnet. Mantrat är ett ord, eller ett Namn på Gud som man konstant ska upprepa, tills mantrat följer en både i vaket och sovande tillstånd, Mantra kommer från roten Man, dvs sinne och Tra betyder befria, alltså betyder mantra ett ord eller namn som befriar sinnet. Syftet är att stilla sinnet genom att låta det arbeta med en enda sak. Den djupare meningen är att förstå, eller att förenas med filosofin som ligger bakom mantrat. Mantra kan också ingå i utövandet av yoga Syftet är att stilla sinnet genom att låta det arbeta med en enda sak. Den djupare meningen är att förstå, eller att förenas med filosofin som ligger bakom mantrat. Mantra kan också ingå i utövandet av yoga Den är mest känd som religionssymbol för hinduismen. Bokstäverna i aum står också för den hinduistiska treenigheten som, bokstav för bokstav, A utläses för Brahma (skaparen), U Vishnu (uppehållaren) och M Shiva (förgöraren), punkten står för Nirguna, alltså det omanifesterade och det bortom den materiella naturen Den är mest känd som religionssymbol för hinduismen. Bokstäverna i aum står också för den hinduistiska treenigheten som, bokstav för bokstav, A utläses för Brahma (skaparen), U Vishnu (uppehållaren) och M Shiva (förgöraren), punkten står för Nirguna, alltså det omanifesterade och det bortom den materiella naturen Man kan säga att aum-tecknet är tecknet för Alltet, och även tecknet självt är ett vanligt mantra Man kan säga att aum-tecknet är tecknet för Alltet, och även tecknet självt är ett vanligt mantra Ordet mantra är etymologiskt besläktat med avestiskans mathra i betydelsen "koncentration". Ordet mantra är etymologiskt besläktat med avestiskans mathra i betydelsen "koncentration".

! AumDet mest kända mantrat är "aum" eller "ohm" som också ingår i många mantran som till exempel i det tibetanska mantrat om mani padme hum. "Aum" kommer från sanskrit (helig skrift som ungefär betyder "sann skrift" på svenska)

Ending