Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hinduismen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hinduismen."— Presentationens avskrift:

1 Hinduismen

2 Centrala tankegångar Hinduismens centrala tankegångar är att man tror på det eviga kretsloppet vilket innebär att man återföds på nytt om och om igen. Dom tror också på karma, gudarna och kastsystemet vilket är som olika grupper som människor som man delas in i när man föds och dessa är präster, krigare och ämbetsmän, affärsmän och jordbrukare och tjänare och servicefolk.

3 Heliga handlingar Det finns flera heliga handlingar inom hinduismen som t.ex. att be och ge offer saker till gudarna. Många av deras traditioner är också heliga som t.ex. Holi där dom firar livet genom att tända stora eldar och Navarati som är en stor fest då dom olika gudinnorna firas.

4 Heliga platser Det finns flera heliga platser enligt hinduismen t.ex staden Varanasi som är den äldsta fortfarande bebodda staden och sägs att det är där gudarna Shiva och Parvati gifte sig och templet Meenakshi Amman som är dedikerat till guden Parvati

5 Religion i samhället Religionen i samhället är väldigt stor eftersom nästan allt dom gör är för deras religion.

6 Heliga skrifter Det finns några olika heliga skrifter enligt hinduismen t.ex. Upanishaderna berättar att Brahman som är en högre makt eller ande finns överallt i allt levande. En annan helig skrift är Ramayana vilket handlar om guden Ramas äventyr på jorden.

7 Betydelsefulla gudar Det finns många olika gudar i hinduismen som t.ex. Kali som är dödsgudinnan och modergudinnan, Ganesha som ger välsignelser, Brahma som skapar världen, Vishnu som tar hand och bevarar världen.


Ladda ner ppt "Hinduismen."

Liknande presentationer


Google-annonser