Strategisk plan 2012-2017 MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lunds universitet / Medicinska fakulteten / Handlingsplan internationalisering Master Medicinsk Vetenskap.
Advertisements

MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET... en medicinsk fakultet som ständigt bryter ny mark för ett bättre liv.
Från UFO till FoU. ”Från UFO till FoU resan” •Obekant –Familjärt •Ogripbart – begripligt •Från något som rör andra till något som rör mig.
Policy för miljö och hållbar utveckling
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Internationellt föredöme inom hållbart boende och bostadsbyggande Positive Footprint Housing.
Mälardalens högskola Det här är.
IKEA och Linnéuniversitetet tillsammans
Landstingsdirektörens stab Forskning och Utveckling, FoU Skapar förutsättningar för människors välfärd samhällets utveckling näringslivets konkurrenskraft.
ETT STARKT FÖRÄNDRINGSTRYCK
Hälsouniversitetets strategikarta beslutad av fakultetsnämnden
Vidareutveckla det akademiska ledarskapet
Institutionen för hälsa vård och samhälle / I Hallström/ Kick off/ Hälso och vårdvetenskaplig forskning vid Institutionen för hälsa, vård och.
Umeå universitet Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Här finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta.
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
VÅR TRADITION… Göteborgs universitet har en stolt tradition. Redan 1891 samlade samhällsengagerade medborgare sina resurser och idéer om.
Forsknings- och utbildningsstrategier 2009–2012 Förändring för kvalitet och förnyelse.
Linnéuniversitetets roll i regionens klimatarbete.
Välkommen som student på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet
Medicinska fakulteten UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666.
Livslångt lärande EU:s nya gemensamma utbildningsprogram Mål ” Ett konkurrenskraftigare kunskapssamhälle, med bättre arbetsmarknad och ökad social.
En utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. (Brundtlandkommissionen) De åtgärder.
Rebecka Lettevall Prorektor, Södertörns högskola
Forskningssamverkan i Norra regionen Var befinner vi oss?
Landstinget i Uppsala län 2014
Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola.
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Vision och strategi Akademin för innovation, design och teknik.
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Ett modernt, internationellt universitet i Småland.
L U N D S U N I V E R S I T E T I V Ä R L D S K L A S S.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
L U N D S U N I V E R S I T E T I V Ä R L D S K L A S S.
Forsknings- och utbildningsmiljön Innovation och produktrealisering (IPR) och satsningen på Mats Jackson, MDH,
ECE-skolans utvecklingsplan några nedslag med fokus på KTHB Avdelningsmöte KTHB 24 september 2013.
utveckla de styrkeområden som identifierats utvärdera och identifiera forskningsmiljöer och forskningsprojekt forskare med hög internationell kompetens.
? FORSKNINGUTBILDNINGSAMVERKAN HÅLLBAR UTVECKLING.
VISION VÄSTRA GÖTALAND - DET GODA LIVET
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
Ett modernt, internationellt universitet i Småland.
Institutionen för hälsa, vård och samhälle MEDICINSKA FAKULTETEN L U N D S U N I V E R S I T E T
Västra Götalandsregionens nya handlingsprogram
Ett modernt, internationellt universitet i Småland.
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
VÄLKOMNA! Lars Haikola Rektor Blekinge Tekniska Högskola.
Medicinska fakulteten Grundad 1666 – fakultet inom Lunds universitet Ca studenter Ca 950 forskarstuderande Ca anställda Ca 200 professorer.
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
Nämndplan 2015.
Kraftsamling/nätverk – regionalt och nationellt Konkreta förslag och behovsanalyser Internationella jämförelser Innovation för tillväxt
––– Närmare koppling till sakfrågor Stockholm
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
Infogad sidfot, datum och sidnummer syns bara i utskrift (infoga genom fliken Infoga -> Sidhuvud/sidfot) Innovationer uppstår ofta i samverkan – vi vill.
Mobilisering av en innovationsmiljö SKB:s laboratorier och tillväxt i regionen.
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Strategi för folkhögskolornas arbete för en globalt hållbar utveckling. Varför? Vad? Hur? Folkbildning och vuxenutbildning som strategisk utvecklingsfaktor.
Välkommen som student på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet Dekan informerar.
Verksamhetsplan FSV 2016.
I Västmanland löser vi globala utmaningar Affärsplan Västmanland
Ytterby IS Verksamhetsidé
Så bemöter vi varandra - och alla andra
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS)
Vad innebär regionbildningen?
Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS)
Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS)
ArtDatabanken Till styrmodell .
GÖTEBORGS UNIVERSITET
Samverkansprojekt för bättre hälsa
KAROLINSKA INSTITUTET
Presentationens avskrift:

Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET

Vision En medicinsk fakultet som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors hälsa

Verksamhetsidé Medicinska fakulteten vid Lunds universitet ska i nära samarbete med aktörer inom hälso- och sjukvården bidra till ökad kunskap med hög relevans för människors hälsa. Detta sker genom utbildning och forskning av högsta kvalitet i samverkan med det omgivande samhället.

Värdegrund Grundläggande mänskliga rättigheter, demokratiska och akademiska värden samt åtagandet att bidra till hållbar utveckling. Värnar om akademisk frihet, hederlighet, integritet och kvalitet. Gällande forskningsetiska principer med människan i centrum.

Värdegrund Jämställdhet, likabehandling och mångfald. Nolltolerans motkränkande särbehandling och diskriminering. Respekt, öppenhet och omtanke. Delaktighet, nyfikenhet och engagemang.

Våra styrkor Stor bredd vid ett fullskaligt universitet → gränsöverskridande samverkan Brett utbud av utbildningsprogram och närhet till forskning → möjligheter för studenterna att komma i kontakt med aktuell forskning Lätt att attrahera nationella som internationella studenter och doktorander pga en tilltalande studiemiljö och ett levande campus

Våra styrkor Framgångsrik verksamhet med spets som bredd inom grundforskning, klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning Starka tvärvetenskapliga forskningsnätverk En expansiv och kunskapsintensiv region där kreativitet och innovationstänkande prioriteras högt

Strategiska mål

Strategiska mål Högsta kvalitet på internationellt ledande nivå och en stark koppling mellan utbildning, forskning och innovation Forskningsanknutna, konkurrenskraftiga utbildningar med mycket hög pedagogisk kvalitet i ökad samverkan mellan programmen Forskarutbildningen är av högsta kvalitet och anpassad till arbetsmarknaden Forskningen bedrivs med både spets och bredd – nya forskningsområden och tvärvetenskapliga projekt identifieras och utvecklas

Strategiska mål Tydliga karriärvägar inom fakulteten skapas och ett system för karriärvägledning etableras Fakulteten utmärks av ett starkt innovationstänkande som bidrar till en bättre hälso- och sjukvård och etablering av nya medicinska företag, produkter och tjänster Internationalisering och globala perspektiv genomsyrar verksamheten Samarbetet med hälso- och sjukvården fördjupas

Strategiska mål Ökad samverkan med andra fakulteter vid Lunds universitet och strategiskt valda nationella och internationella lärosäten En attraktiv, kreativ och stimulerande arbets- och lärandemiljö med en bra infrastruktur Gemensamt engagemang, delaktighet och ett demokratiskt och tydligt ledarskap i en miljö som inbjuder till åsikter och debatt i en anda av respekt för andra medarbetare Hållbar utveckling blir en naturlig komponent