Planläggning och djur i bebyggelse Sofia Bergvall Kultur- och samhällsbyggnadsenheten.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prövning av vindkraft och kommande regelförändringar
Advertisements

En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
Inledande information för framtida allmänt vatten och avlopp
Stadsingenjörsdagarna i Göteborg 2007
MKB Miljökonsekvensbeskrivning
Allmänna hänsynsregler
En översyn av riksintressen pågår
Centrala innehåll och kunskapskrav
Tillägg till översiktsplanen •Tillägg kan göras för t.ex. en planeringsfråga som tidigare inte har tagits upp i översiktsplanen. •Genom tillägget görs.
Planera för ett förändrat klimat – ansvarsfrågor Plan-, bygg och bostadsdagar, Luleå 20 november 2013
K-märkt? Skydd av kulturhistorisk bebyggelse i den kommunala planeringen Kerstin Andersson och Roger Lind Länsstyrelsen Västra Götalands län.
Jan Persson Länsstyrelsen Östergötland
Riskhänsyn i planeringen Risk och skred
Förändring och kunskapsunderlag Krister Olsson Samhällsbyggnad Samhällsavdelningen Riksantikvarieämbetet.
Ändamålsenliga planbestämmelser
Kulturmiljöfrågor i PBL
Principer för riskbedömning på basen av kemikaliernas farlighet och uppskattad exponering Kerstin Engström.
DEFINITIONER AV DE 16 SVENSKA MILJÖKVALITETSMÅLEN
Varuinformationsblad
Prövning av vindkraft Peter Ardö, Länsstyrelsen i Halland
Klimatanpassning i den fysiska planeringen
8 kap PBL Krav på byggnadsverk m m
Proposition 2009/10:170 En enklare plan- och bygglag
Anpassning till ett förändrat klimat Uppdrag för länsstyrelserna Regeringens proposition En sammanhållen klimat- och energipolitik – Klimat 2008/09:162.
Anpassning till ett förändrat klimat
Mark- och miljööverdomstolen dom den 24 januari 2012 i Mål M
Strandskydd och miljöpolitik
Hygienrutiner i förskolan
Djurhållning i planeringen
Fritidsanläggning i Figeholm Några tankar kring The Circle Resort Jag kommer i kväll att kort och översiktligt diskutera kring: Anläggningens miljökonsekvenser.
Biogasutbildning 2011 Projektgrupp Swebgas Patrik Ullerud Maria Rydén Jesper Ring Mirel Kevric Emil Lundberg.
Nollalternativ i en MKB
Miljökonsekvensbeskrivning (MKB)
Får jag lov? Om planering och byggande
MKB-processen i infrastrukturprojekt
ÖP resan ett projekt om miljömål och översiktsplanering
Vem ansvarar för miljön?
Skyltar, tillstånd och tillsyn
Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster (LAV). Länsstyrelsens uppgift Länsstyrelsen utövar tillsyn över att kommunerna fullgör sina skyldigheter enligt.
Riksantikvarieämbetets arbete med kunskapsunderlag Krister Olsson Kristin Lindgren Samhällsbyggnad Samhällsavdelningen Riksantikvarieämbetet.
PBL 2 kap 6§ Ny bebyggelse skall lokaliseras till mark som är lämpad….hänsyn till… översvämningar och erosion.
Miljömålen och förorenade områden
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1/9 Naturvårdsverkets utgångspunkter för efterbehandling av förorenade områden.
Kompensationsåtgärder för natur och rekreation
Pär Persson vattenstrateg Enheten för samhällsplanering
Strandskydd PROP. 2008/09: 119.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Stranden – en värdefull miljö! Vem tar ansvaret? Kommunaltekniska föreningen – Örebro den.
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
Leif Sandahl Avdelningen för olycksförebyggande verksamhet Bebyggelse och miljö Räddningsinsatser i tunnlar Förebyggande åtgärder.
Boverkets Allmänna råd 2008:1, Buller i planeringen…….
Landsbygdsutveckling i strandnära lägen Avses ett område som: lämpligt för utvecklingen av landsbygden av ett sådant slag och har en så begränsad omfattning.
Detaljplan enligt nya PBL seminarium på länsstyrelsen Sammanställning av diskussionsfrågor.
1 Vindkraft och PBL Svårigheterna i de nya reglerna avseende detaljplan och bygglov.
Översyn av naturreservatens föreskrifter. Naturvårdsverket: ”Varje naturreservat är unikt och har därför egna föreskrifter för att bevara naturvärdena.”
Jan Darpö, UU Miljöbalken 1 kap. Tillämpningsområde Alla verksamheter och åtgärder Skydda människan och miljön Hushållning Inte bagateller.
Övergångsbestämmelser detaljplan (lag om införande av miljöbalken)
Tillgänglighet i fysisk planering 12 november 2014 Välkommen d.
Byggprocesen –lagar sdfgd. Byggprocesen –lagar sdfgd.
Pågående eller nyligen avslutade statliga utredningar
Vatten i gränsen mellan stad och land Tilla Larsson Jordbruksverket Vattenenheten i Alnarp.
Vattenverksamhet Miljöbalken, 11 kap. Evgenia Pavlovskaia Juridiska Fakulteten, Lunds Universitet
Gäller miljöbalken alltid?. De nationella miljökvalitetsmålen.
Byggsanktioner från och med den 1 juli 2013 Yvonne Svensson Rättschef.
Thomas Kalbro Fastighetsvetenskap, KTH Seminarium, Cannes, 16 mars 2016 Myter om plan- och bygglagen.
Boendemiljöjuridik Madeleine Arvidsson Wäli.
Bidrag för sanering av förorenade områden för att bygga bostäder
Hur bygger man in trygghet och säkerhet i livsmiljön?
ÖP resan ett projekt om miljömål och översiktsplanering
Tidig planeringsdialog för ökad samsyn mellan stat och kommun
Rekommendationer för hantering av översvämning till följd av skyfall
Presentationens avskrift:

Planläggning och djur i bebyggelse Sofia Bergvall Kultur- och samhällsbyggnadsenheten

Bakgrund Attraktivitet i boendemiljöer Sysselsättning/komplement till sysselsättning Landsbygdsutveckling Landskapsvård och biologisk mångfald Rationaliseringar inom lantbruksnäringen har lett till färre antal men större gårdar. Stora ekonomiska investeringar. Ökat antal hästar och hästgårdar, och fler i anslutning till tätorter. Potentiell intressekonflikt!

Potentiella problem/konflikter mellan djurhållning och bebyggelse Allergier Lukt från djur, foder och gödsel Djur som skapar rädsla/fara Djur som skadas av avfall, bus och lösa hundar Damm från jordbearbetning och tröskning Flugor Buller från fordon, utfodring, utgödsling eller fläktar Breda och långsamtgående fordon

Prövning sker enl. MB o PBL Miljöbalken: Anmälan alt. tillståndsprövning PBL: bygglov/förhandsbesked och planläggning (ekonomibyggnad för lantbruk utanför planlagt område ej bygglovpliktig)

Plan- och bygglagen (PBL) PBL 2 kap: Grundläggande krav 2§ mark och vattenområden ska användas för det/de ändamål som de är bäst lämpade för 3§ planläggning ska främja bl a goda miljöförhållanden 5 § bebyggelse och byggnadsverk ska lokaliseras till mark som är lämpad för ändamålet med hänsyn till 1. människors hälsa och säkerhet, 2. jord, berg- och vattenförhållandena, 3. möjligheterna att ordna trafik, vattenförsörjning, avlopp, avfallshantering, elektronisk kommunikation samt samhällsservice i övrigt, 4. möjligheterna att förebygga vatten- och luftföroreningar samt bullerstörningar, och 5. risken för olyckor, översvämning och erosion.

Plan- och bygglagen 9 § Planläggning av mark och vattenområden samt lokalisering, placering och utformning av byggnadsverk, skyltar och ljusanordningar enligt denna lag får inte ske så att den avsedda användningen eller byggnadsverket, skylten eller ljusanordningen kan medföra en sådan påverkan på grundvattnet eller omgivningen i övrigt som innebär fara för människors hälsa och säkerhet eller betydande olägenhet på annat sätt.

Plan- och bygglagen Lokaliseringsprövning för att avgöra om en byggnad med angivet användningssätt kan tillåtas på den aktuella platsen görs genom: a) bygglov/förhandsbesked eller b) detaljplan (Översiktsplanen: kommunens syn på den långsiktiga användningen av mark- och vattenområden. Vägledande för efterföljande beslut.)

Förhållanden att ta hänsyn till vid planering och byggande för eller invid djurhållning Bebyggelsemiljö Verksamhetens art och omfattning Lokala förhållanden Karaktär på området, t.ex. lantlig miljö / villabebyggelse Topografi samt eventuell avskärmande vegetation eller bebyggelse Förhärskande vindriktning Djurslag: hästar och katter har förhållandevis starka allergener. Grisar, höns och minkar luktar starkt och innebär ofta olägenheter. Nötkreatur och får har färre störande egenskaper. Antal djur, lokalisering av stall, bete, rasthagar/paddockar och planerade ridstigar Hagar och drivgator, lokalisering och storlek samt antal djur och hur ofta hagen/gatan används Gödselhanteringens placering och utförande Förekomst och grad av näringsverksamhet Närboendes uppfattning eller befintliga upplevelser av olägenhet.

Förhållanden att ta hänsyn till vid planering och byggande för eller invid djurhållning Centrala myndigheters riktlinjer och allmänna råd tidigare fokus på skyddsavstånd för att klara omgivningspåverkan, t ex: Boverkets Bättre plats för arbete 500 m Statliga allergiutredningen 500 m Problem: riktlinjer har tillämpats som bindande föreskrifter. Förändrade förhållanden nu jämfört med då: fler hästar och i större utsträckning i/intill tätorter. Kunskapen om allergenspridning har blivit bättre.

Förhållanden att ta hänsyn till vid planering och byggande för eller invid djurhållning 2011 Boverket ny ”vägledning för planering för och invid djurhållning” rekommendation om 500 m skyddsavstånd slopas intresseavvägningar mkt viktiga möjligheterna att förebygga eller mildra negativa effekter på omgivningen hänsyn till hälso- och säkerhetsaspekter

Förhållanden att ta hänsyn till vid planering och byggande för eller invid djurhållning Skyddsavstånd ersätts med ”förhållanden att ta hänsyn till vid planläggning för eller invid djurhållning”: Bebyggelsemiljö Verksamhetens art och omfattning Lokala förhållanden –avstånd, vind, topografi och vegetation Se helheten och bedöm framtiden

Länsstyrelsens syn Det är viktigt att i ett tidigt skede i planeringen identifiera och värdera potentiella intressekonflikter mellan djurhållning och boende/annan verksamhet. Kunskapsunderlag med yrkesmässiga djurstallar i kommunen är bra att beakta i den översiktliga planeringen. Hänsynsavstånd mellan boende/lokaler och djuranläggningar måste bedömas från fall till fall. Rimligt att detta varierar beroende på hur bebyggelsemiljön ser ut, verksamheten och lokala förhållanden. Verksamhetens framtida utveckling bör ingå i en sådan bedömning.

Länsstyrelsens syn Skyddsåtgärder (t ex avskiljande plantering, avstånd) bör beräknas så att befintliga och planerade verksamheter, med god marginal, kan samexistera.