PERSONALINFORMATION 130227. OMLOKALISERING Dagens möte: Informera var vi står idag och planering framåt Trygghetsstiftelsen informerar om vad som gäller.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Synpunktssystem Vilka ändringar har gjorts i riktlinjen för synpunkthanteringen? Vad innebär ändringarna för dig som arbetsledare? Synpunkter som grund.
Trygghetsstiftelsens uppdrag Att med Trygghetsavtalet som grund förhindra arbetslöshet för statligt anställda vid:  Arbetsbrist • Tillsvidareanställda.
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Att följa processer och resultat i Senior alert
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Resultat Avtalsförhandlingarna 2013 mellan Saco-S och Arbetsgivarverket
Att samverka i arbetsmiljöarbete
Åter till arbetet Fackliga riktlinjer för förebyggande arbetsmiljöarbete, arbetsanpassning och rehabilitering Bild 1 – Åter till arbetet ”Åter till arbetet”
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
EHL Jane Bjurman GAF Medarbetarsamtal EHL Jane Bjurman EHL Jane Bjurman.
Riskbedömning vid ändring i verksamheten
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Systematiskt arbetsmiljöarbete för god psykosocial arbetsmiljö
– Anette Blomqvist – Ulrica Larsson – Erik Westerlund – Ledarskapsutveckling över gränserna Case Högsby kommun.
ÅTER TILL ARBETET - nya regler vid rehabilitering.
Serviceprogram (RSP) Välkomna Jämtlands län - att längta till och växa i.
Regional digital agenda för Östergötland
Vems ansvar? vad kan vi göra?
Studieplan NUAK Catherine Zetterqvist och Annette Larsson.
En resa från 2010 till 2013 Feelgood FHV och SDF Fosie (Malmö Stad) 2010: -Fokus på efterhjälpande individ -Traditionellt samarbete -Kund/leverantör förhållande.
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Ramverk för patientmedverkan
Med systematiskt arbetsmiljöarbete menas
Länsgemensam ledning i samverkan
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Vilket stöd finns vid rehabilitering?
Så här jobbar vi hos oss med arbetsmiljö och miljö!
miljömål.se Miljömålens syfte: - Strukturerat miljöarbete
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Omkring personer i Sverige kommer få cancer i år. Runt sig har de många nära som också blir berörda. Varje dag med misstanke eller insikt om att.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Vad händer med resursfördelningsmodellen och administrativa stödet?
WORKSHOPS - Effektiv Miljötillsyn – ett Projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Lärarexamen –struktur from ant 2007
Patientsäkerhetsarbete
1 Vilket stöd finns vid rehabilitering?. Arbetsplatsnära stöd Mars 2014 Sida 2 Arbetsplatsnära stöd Nytt bidrag till arbetsgivare för att förebygga och.
Naturvetenskaplig undersökning
BARNS BÄSTA -klart att vi alla vill barnens bästa eller?
Synpunkter och klagomål kontra erfarenheter och upplevelser? Om vi tar emot patienter och personals erfarenheter och upplevelser som synpunkter och.
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Löneförhandlingskommunikation
AFS 2001:1 Systematisk Arbetsmiljöarbete, SAM
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Framtidskartläggning
Arbetsterapi i företagshälsovården ett hållbart arbetsliv med.
Kort om tidsplanen för verksamheten äldreomsorg Hösten 2015 planering för pilotprojekt. Januari 2016 start pilot vårdboende. Våren 2015 fortsatt planering.
Arbetsmiljölagen och det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Innehåll OSA-kompassen – vägar till god organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter Organisatorisk och social arbetsmiljö.
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
Ramverk för patientmedverkan
Samverkan.
Psykosocial arbetsmiljö: Hög arbetsbelastning, individ
Psykosocial arbetsmiljö: bilolycka
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Navigating uncertainty
Förutsättningar invånare ca 900 anställda Pendlarkommun.
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
KPR april 2018.
Systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete (SHAM)
Förstudie Friluftslivets år 2020
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Syfte med avvikelse- och lex-hantering
Regionalt uppdrag 2019 RCSO
OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har för att öka kompetens och.
Presentationens avskrift:

PERSONALINFORMATION

OMLOKALISERING Dagens möte: Informera var vi står idag och planering framåt Trygghetsstiftelsen informerar om vad som gäller vid omlokalisering utifrån trygghetsavtalet Fånga upp frågor och frågeställningar

Feb 2013höst 2015/vår 2016 Projektering och upphandling Personalfrågor Avveckling av lokaler Utbildningsutveckling med fokus på lärarutbildningen Kommunikation Flytt Utbildningsplanering – logistik och planering för att säkerställa pågående utbildningar Dec Byggperiod OMLOKALISERING

Utgångspunkter: Stort beslut som är en dryg vecka gammalt Vi har inte genomfört den här typen av projekt tidigare Begränsad möjlighet till planering tidigare i processen Vi har INTE svar på allt i dagsläget! Man måste själv ta ett aktivt beslut om man vill följa med

OMLOKALISERING Vad händer nu? Omlokaliseringsprojekt etableras Personalfrågor är ett delprojekt –Koppling till fackliga organisationer och skyddsorganisation Etablera kontakter med andra som har erfarenhet av omlokalisering Utifrån riskbedömningen arbeta fram åtgärder för att underlätta omlokaliseringen

Ett viktigt inslag i arbetet är att ta fram lämpliga åtgärder som minimerar, lindrar eller undanröjer risker till en god arbetsmiljö för de anställda, och en väl fungerande studiemiljö för våra studenter I handlingsplanen för flytten, så konkret som möjligt beskriva innebörd, tidslinje och tågordning. Tydligt visa hur det är tänkt att verksamheten ska fortsätta under flyttprocessen I handlingsplanen för flytt konkritisera vem som gör vad i flyttprocessen, samt vilket praktiskt stöd som finns till individen och vad som förväntas på individnivå RISKBEDÖMNING & ÅTGÄRDER

Extra insatser från Företagshälsovård vid behov Workshops med en expert resurs i hela problematiken med omställningar utifrån individperspektiv, olika sätt att ta hand om sig själv och sin omgivning Fundera kring de fysiska förutsättningarna för samarbete i val av lokaler vid en rockad på campus Sundsvall. Ansträngningar att möjliggör och underlätta sammanhållningen Se över arbetsuppgifterna under särskilt stressade perioder för att bibehålla en hälsosam arbetsmiljö Samliga delar behöver utredas vidare med medverkan av skyddsombud i riskbedömningsarbetet, framtagandet av lämpliga åtgärder samt utveckling av en handlingsplan för genomförande RISKBEDÖMNING & ÅTGÄRDER