Utmaningar vård och omsorg En åldrande befolkning Fler innevånare med demenssjukdom Ökade krav – kompetens o kvalitet Fördjupad samverkan mellan kommun/landsting.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Upplägg Vad är folkhälsa? Definition och övergripande rekommendationer för hur man bör arbeta Vad ska vi göra inom folkhälsa? Mål och styrdokument Vad.
Advertisements

Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Taktisk grupp Programområde Psykiatri
Äldre i välfärden.
Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Socialdepartementet PRIO •Långsiktighet •Gemensamt ansvartagande •Ordinarie strukturer.
RÄTTEN TILL BÄSTA MÖJLIGA FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA
Vård.
Regional stödstruktur, Plattform Halland
Socialdepartementet Regeringens satsning på de mest sjuka äldre.
Samordning för Psykisk (o)hälsa
Ensamkommande flyktingbarn
Uppsökande och förebyggande arbete
Handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck (HRV) samt våld i samkönade relationer 56 åtgärder inom sex insatsområden:
Funktionshinder i tiden 1-2 april, Stockholm Samling för social hållbarhet – åtgärder för jämlik hälsa i Västra Götaland.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Generaldirektör Överdirektör Stf GD
Med fokus på unga En politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande Foto: Colourbox.
marie rahlén-altermark psynkprojektet SKL
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
Samtal om eventuell förhandling om överenskommelse för 2015
ÅRJÄNGS KOMMUN Sunne kommun Creare Vivere Finansierat av Europeiska socialfonden.
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Individ, familj och funktionsnedsättning (IFF)
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland 2015 Bakgrund Kommunerna ska enligt 5 kap. 8§ socialtjänstlagen göra sig väl förtrogen med.
Projektinformation På väg till jobbet NAMN / ENHET.
Förädlad jobbpeng 2015.
Välfärdsrapport för Linköping 2010 Välfärdsrapporten ska  Ge kommuninvånare, förtroendevalda och anställda ökad kunskap om välfärdens tillstånd och utveckling.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Socialförvaltningen Karin Hallberg.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Månadsbokslut mars 2012 Sociala Stödresurser. Månadsbokslut mars 2012 VERKSAMHETSRESULTAT Läget i verksamheterna är bra. VSS är i ständig förändring,
Forskning och Utveckling i Sörmland Forskning och Utveckling i Sörmland Kommuner och landsting i samverkan länsgemensam resurs olika.
Bra initiativ med kalas och en eloge till skåne för detta arrangemang och allt bra som sker i skåne.
Individ- och familjeomsorg
Uppdragpsykiskhälsa.se
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
Systematiskt arbetsmiljöarbete, likabehandling och samverkan Barn- och utbildning 2015 SAM är arbetsgivarens arbete med att undersöka, riskbedöma, åtgärda.
Västra Götalandsregionen ska bidra till att personer med funktionsnedsättning kan delta i samhällslivet, få möjlighet att påverka sin livssituation och.
Hälsokommunikatörer. Målgrupp och syfte Nyanlända, ensamkommande barn/ungdomar, invandrare med bristande kunskaper i svenska Tidigt främja hälsa och förebygga.
ET 100% FJERNUNDERVISNINGS-BASERETSTUDIECENTER © Jerry Engström Campus Västervik.
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Barn som anhöriga – Landstinget i Värmland livlinan.liv.se/barnanhoriga.
Samordnare våld i nära relationer
Kvalitet i särskilt boende
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
10 medverkande kommuner deltagare
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända
Analysseminarium – ÖK maj
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Kvalitetsberättelse 2017.
Systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete (SHAM)
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Den offentliga sektorns arbetsmarknad – vilka är utmaningarna?
Politisk samverkansberedning för hälsa, vård, omsorg och skola
Samordnad utveckling för god och nära vård
Lagen om samverkan vid utskrivning från slutenvård (SVU)
Regional utveckling Hållbarhet och samhälle
Presentationens avskrift:

Utmaningar vård och omsorg En åldrande befolkning Fler innevånare med demenssjukdom Ökade krav – kompetens o kvalitet Fördjupad samverkan mellan kommun/landsting Teknikutveckling Rekrytering –attraktiv arbetsgivare –karriärvägar

Utmaningar Individ, familj och funktionsnedsättning

Sysselsättning och boende Att hjälpa människor ut i egen försörjning (Personer med försörjningsstöd, nyanlända, funktionsnedsatta) Att skapa flera boendealternativ för gruppen funktionsnedsatta (både för personer med utvecklingsstörning och autismliknande tillstånd och för personer med psykisk funktionsned- sättning.)

Integration Att AF tar initiativ till en LÖK, avseende boende, försörjning, arbete, utbildning, språk, hälsa, barnomsorg. Att gemensamt med övriga förvaltningar och övriga på bästa sätt arbeta för en integration både för nyanlända och ensamkommande barn.

Den sociala barnavården Att kunna rekrytera kompetent personal Att kunna leva upp till lagstiftningen Att fortsätta att utveckla samarbete med bl a socialpsykiatrin/BUV-gruppen Att utveckla det förebyggande arbetet genom den nya familjecentralen

Våld i nära relationer Att uppfylla krav och rekommendationer i SOFS 2014:4. Arbte med handlingsplan pågår och ett utvecklingsarbete avseende våld i nära relationer skall fortgå under 2015 och Berör hela socialtjänstens område, våld mot äldre, funktionsnedsatta, barn, hedersrelaterat våld