Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända"— Presentationens avskrift:

1 Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända
Hälsostöd Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända Hälsostöd i grupp för asylsökande och nyanlända. Hälsostöd är ett material för att, i gruppform, ge stöd till asylsökande och nyanlända med lindrig psykisk ohälsa. Syftet är att i ett tidigt skede ge hjälp till självhjälp med förhoppningen att förebygga att allvarligare psykisk ohälsa utvecklas. Hälsostöd har tagits fram av Uppdrag Psykisk Hälsa på Sveriges kommuner och landsting inom ramen för arbetet med Hälsa i Sverige för asylsökande och nyanlända. Läs mer om Hälsa i Sverige på webben

2 Film om Hälsostöd 13 minuter
Visa filmen om Hälsostöd som ligger på

3 Gruppövning Hur ser uppdraget och förankringen för Hälsostöd ut i vår verksamhet? Vilka andra verksamheter/personalgrupper berörs av detta? Finns det förankring även i dessa verksamheter? Vilka resurser har vi - vilka behövs? Hur kan vi bäst använda Hälsostöd i vår verksamhet? Vilken personal ska arbeta med Hälsostöd? Finns det personal som har vana att arbeta med grupp? Finns det personal med språkkompetens? Vilka verksamheter/vilken personal kan rekrytera deltagare till Hälsostöd Förslag på frågor till gruppövning, 1 timmes utbildning i Hälsostöd. Välj antal frågor beroende på tid.

4 Hur går vi vidare? Gör en handlingsplan Vad ska vi göra
Vem När Gör en handlingsplan Vad ska vi göra Hur ska det göras? Vem ska göra det? När ska det göras? Diskutera i hela gruppen hur arbetet ska fortsätta. Gör gärna en handlingsplan för de närmsta aktiviteterna.


Ladda ner ppt "Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända"

Liknande presentationer


Google-annonser