Sång och musik i Guds rike

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur kan jag vara viss om min tro?
Advertisements

Den kristna gudsuppfattningen
Bön صلاة Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger,
”Nya resurser” Fil 4:1-9.
En genomgång av de kristna idéerna och trosuppfattning
Torsdagen den 25 februari, kl
Hur och varför skall man be?
Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.
Välkommen till Ungdomssamling!
Välkommen till Bönemöte
Hur och varför ska jag läsa Bibeln?
Vad håller tillbaka din passion?
Vad är meningen med kristendomen?
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Kom nu är det tid att tillbe. Kom nu är det tid att lova Gud
Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare
Personliga förberedelser
Andligt ”DNA”.
Bön Kapitel Korea Bön i bergen nära Hans hem. (nuvarande Nordkorea) Sanne Far 16 år (koreansk tidräkning) tar emot den messianska missionen direkt.
omniensen i monoteismen
Peter Emil Wilander Järnhammar
Vem är Han? Vad vill Han? Vad kan Han? Frälsning, Andens verk?
Den bibliske mannen del 2
De heliga skrifterna Tanach - Det judiska namnet för GT. Den judiska bibeln innehåller samma skrifter som Gamla testamentet i kristendomens Bibel. Tora.
Världens största religion
Kristendomen Del 1 Cecilia Larsson vt 2014.
Kristendomen.
- Om skillnaderna inom kristendomen
Hur leder Gud?  Psaltaren 73,24: Du leder mig efter din vilja, Du för mig på härlighetens väg.  Ef 2,10 Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus.
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
Av: Linus, Clara och Agnes!
De bibliska berättelserna Finns inte några andra källor som kan bekräfta att Abraham, Mose och David verkligen har funnits.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom. (Kol 3:17) Vad ni än gör, gör det av hjärtat,
Judendom. Böcker Bibeln är världens mest lästa bok. Bibeln började skrivas ner på 900-talet. Bibeln är översätt till mer än 1000 språk. Judar ber både.
Vem är Gud?. Jesaja 46:9 ”jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag.” Svenska Folkbibeln.
Bekännelsen och hemsidorna Foto: Kristina Strand Larsson.
Judendom Davidsstjärna. Sabbat Chanukka Sabbat börjar på Fredagseftermiddagen och slutar när solen går ner på lördagen och dom gör det här för att Gud.
Trettonde söndagen Efter trefaldighet- Tema: Medmänniskan Kollekten går till: Diakoniinstitutionerna. BERGA KYRKA Texterna står på sidan 1514.
LÄRA FÖR ATT LEVA. DOGFÖRALLADOGFÖRALLA JESUS KORSET – Jesus utplånade vår skuld Vad säger korsets budskap till oss? Vad hände? Hur ser du på kopplingen.
”Vi har ju lämnat allt och följt dig. Hur blir det då för oss?” Matteus 19:27–30.
Tänk på era ledare som har förkunnat Guds ord för er, se på vad deras liv förde fram till och ta efter deras tro. Jesus Kristus är densamme i går, i.
Söndag 22:a mars 2009 Pingstkyrkan Borlänge. ● Vi ska idag tillsammans glädja Gud genom: – Lovsång – Bön – Hjälpa & uppmuntra varandra ● Lyssna på undervisning.
§.
En av tre kristna kyrkor
Kristendom.
Vi är en Familj (Guds familj)
Den bedjande och profetiska församlingen
Se, jag gör något nytt! Jes.43:18-21
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
Fasta och bön.
En församling för flera generationer!
Evangeliets kraft 1.
Han triumferade över dem på korset
Andens gåvor 1.
Du kan göra lärjungar!.
Brokyrkan Sundsvall & Street Aid
Bön & tillbedjan.
Helgelse Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst.
Kristendomen.
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Världens största religion
Matteusevangeliet 8:5-13 Söndag 22 april 2018
”Lev utan fruktan för din ekonomi del 1 Motala Baptistförsamling
Vår profil - ”doft” Vad önskar vi att de som kommer till vår kyrka skall erfara? Vad vill vi skall prägla våra gudstjänster?
I en levande församling Apg 2:41-47
Söndag 20 maj Motala Baptistförsamling
§.
Jesu lidande och död.
Presentationens avskrift:

Sång och musik i Guds rike Bibelstudium i Pingstkyrkan Lindesberg 25 januari 2015 Ljudfiler och material finns på www.pingstlindesberg.se

Några inledande påståenden Varken orglar, gitarrer, pianon, lovsångsteam eller lovsångsledare nämns i Nya testamentet Ingen musikstil är mer biblisk än någon annan All sång och musik som ärar Gud är lika mycket lovsång Lovsång är inte ett vapen mot onda makter

Några inledande påståenden Gåvan eller tjänsten att leda lovsång saknas helt i Nya testamentet -- den nämns varken bland tjänstegåvorna i Ef 4 eller bland nådegåvorna i 1 Kor 12 Den specifika lovsångstjänsten i Gamla testamentet var knuten till det levitiska prästadömet och har upphört i det nya förbundet -- nu har alla kristna genom det allmänna prästadömet samma möjlighet att lovsjunga Gud i Anden Föreskrifterna för gudstjänsten i Nya testamentet talar väldigt lite om sång och musik och lägger mer krut på Andens uppenbarelse och ordningsfrågor Synd och högmod i lovsångstjänsten är livsfarlig -- i 4 Mos 16 dödar Gud flera lovsångsledare som ville upphöja sin egen position

Några viktiga bibeltexter Och utläggning av desamma...

Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden, så att ni talar till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger, och sjunger och spelar för Herren i era hjärtan. Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn. (Efesierbrevet 5:18-20 SFB98)

Utrymme för gamla och nya sånger Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden, så att ni talar till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger, och sjunger och spelar för Herren i era hjärtan. Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn. Synd och lovsång är motsatta effekter av dryckenskap och andeuppfyllelse Utrymme för gamla och nya sånger Vi spelar och sjunger för Herren i våra hjärtan

Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung med tacksamhet Guds lov i era hjärtan. (Kolosserbrevet 3:16 SFB98)

Guds ord är grunden för all vår sång All sång skall vara undervisande Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung med tacksamhet Guds lov i era hjärtan. Guds ord är grunden för all vår sång All sång skall vara undervisande Lovsångens grund är tacksamhet för frälsningen

Får någon av er lida, skall han be Får någon av er lida, skall han be. Är någon glad, skall han sjunga lovsånger. (Jakobs brev 5:13 SFB98)

Får någon av er lida, skall han be Får någon av er lida, skall han be. Är någon glad, skall han sjunga lovsånger. Bibeln ger generellt distinktion mellan bön och lovsång Bönen är normalt ett uttryck för vårt behov av Guds ingripande Lovsången är normalt ett uttryck för vår tacksamhet för ett Guds ingripande

Hur skall det då vara, bröder Hur skall det då vara, bröder? Jo, när ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse. (Första Korintierbrevet 14:26 SFB98)

Syftet med allt, även sången, skall vara uppbyggelse Hur skall det då vara, bröder? Jo, när ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse. Viktigt: rätt proportioner av allt som ingår i gudstjänsten utan överdrifter Syftet med allt, även sången, skall vara uppbyggelse Visa känslighet för Andens uppenbarelse i gudstjänsten

Några viktiga slutsatser Lev rent om du vill sjunga Herrens lov Använd både gamla och nya sånger Undvik sånger som är jag-centrerade istället för Kristus-centrerade Välj sånger som är undervisande Ha rätt proportioner på allt i gudstjänsterna Var känslig för Andens ledning i gudstjänsten