Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Söndag 20 maj Motala Baptistförsamling

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Söndag 20 maj Motala Baptistförsamling"— Presentationens avskrift:

1 Söndag 20 maj Motala Baptistförsamling
Andens liv Söndag 20 maj Motala Baptistförsamling

2 Anden har gjort oss levande
Joh 20:21 ”Jesus sade än en gång till dem. Frid vare med er. Som Fadern har sänt mig sänder jag er. Sedan han sagt detta, andades han på dem och sade. Ta emot den helige Ande.” Apg 8:14-17 ”När apostlarna i Jerusalem fick höra att Samarien hade tagit emot Guds ord, sände de dit Petrus och Johannes. Dessa kom ner och bad för dem att de skulle få den helige Ande, eftersom Anden ännu inte hade fallit över någon av dem. De var bara döpta i Herren Jesu namn. Apostlarna lade då händerna på dem, och de tog emot den helige Ande.”

3 Anden ger oss visshet om barnaskap
Joh 14:16 ”Och jag ska be Fadern, och han ska ge er en annan hjälpare som ska vara hos er för alltid.” Apg 2:3-4 ”Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Alla uppfylldes av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.” Luk 3:16 ”Johannes svarade dem allesammans: "Jag döper er med vatten. Men det kommer en som är starkare än jag, och jag är inte ens värdig att lossa remmen på hans sandaler. Han ska döpa er i den helige Ande och eld.”

4 Anden ger vittnesbördet om Kristus
Joh 1:32-33 ”Johannes vittnade och sade: "Jag såg Anden komma ner som en duva från himlen och stanna över honom. Jag kände honom inte, men han som sände mig att döpa i vatten sade till mig: Den du ser Anden komma ner och stanna över, han är den som döper i den helige Ande.” Rom 8:17 ”Och är vi barn så är vi också arvingar, Guds arvingar och Kristi medarvingar.”


Ladda ner ppt "Söndag 20 maj Motala Baptistförsamling"

Liknande presentationer


Google-annonser