Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bön & tillbedjan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bön & tillbedjan."— Presentationens avskrift:

1 Bön & tillbedjan

2 Bön?

3 Att bygga på din relation med Gud
Bön? Att bygga på din relation med Gud

4 Att bygga på din relation med Gud
Bön? Att bygga på din relation med Gud Något dynamiskt

5 Bön kan vara många saker…
Tillbedjan Tacksägelse Lyssnande Bekännelse & förlåtelse Böneläsa Bibeln Bön för andra Bön för Guds rikes utbredning Bön för överhet, stad, land… Bön för materiella behov Bön om kraft mot frestelser Proklamation Andlig krigföring

6 Helixnebulosan, kallas även ”Eye of God”
Kärnan: Relation med Gud ”Och detta är det eviga livet: att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus.” (Joh 17:3) Helixnebulosan, kallas även ”Eye of God”

7 Relation med Gud I Jesus finns denna relation!
Du gör inte denna relation möjlig, Jesus har gjort den möjlig! (Heb 10:19). Du lever i förbund med Gud genom Jesus Kristus (du är ”i honom”). = Du är redan ”framme”, allt som stod i vägen är borta!

8 Relation med Gud ”Be ständigt” (1 Tess 5:17) HUR!?

9 Relation med Gud ”Be ständigt” (1 Tess 5:17) – att leva i en medvetenhet om Guds närvaro. Den Helige Ande ber ständigt i dig... (Rom 8:26-27). Anden vill lära dig och hjälpa dig att be…

10 Kvalitétstid med Gud Matt 6-bön Bara-Gud-bön Avskild bön

11 Kvalitétstid med Gud ”Och när ni ber ska ni inte vara som hycklarna, som älskar att stå och be i synagogorna och i gathörnen för att synas inför människor. Jag säger er sanningen: De har fått ut sin lön. Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Far som är i det fördolda. Då ska din Far, som ser i det fördolda, belöna dig. Och när ni ber ska ni inte rabbla tomma ord som hedningarna. De tänker att de ska bli bönhörda för sina många ords skull. Var inte som de, för er Far vet vad ni behöver innan ni ber honom om det.” (Matt 6:5-8, SFB-15)

12 Kvalitétstid med Gud ”Så ska ni be: Fader vår, du i himlarna;
helgat vare namnet ditt; tillkomme riket ditt; ske viljan din, som i himmel och på jord; brödet vårt, det dagliga, ge oss idag; och förlåt (befria) oss skulderna våra, som också vi förlåtit de oss skyldiga; och inled oss inte i frestelse, men rädda oss från det onda.” (Matt 6:9-13)

13 Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna?

14 Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna? Avskildhet – låt inget störa.

15 Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna? Avskildhet – låt inget störa.
Var dig själv – inget rollspel, inga floskler.

16 Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna? Avskildhet – låt inget störa.
Var dig själv – inget rollspel, inga floskler. Det är i det fördolda dina rötter fördjupas, du förbereds för det som ”syns”.

17 Att ”be igenom” Uttryck som ofta användes i vissa sammanhang förr.
När Gud lägger ett böneämne på ditt hjärta. Du ber uthålligt till dess du har fått en inre visshet om att det du bett för är givet/fått svar. Handlar inte om att få Gud att göra som du vill, utan om att be tills du gripit tag i lösningen Gud har!

18 Tips i bön Låt känslorna följa, inte leda.
”Lova Herren, min själ…” (Ps 103:1-2) Sätt av tid med Gud – tid ”får” man inte automatiskt. Använd Bibeln (främst Psaltaren), be genom att läsa högt… (för att komma igång). Det är inte fel att ha en viss struktur… (se t.ex. ”Fader vår”). Glöm inte att lyssna. Be Anden om ledning…

19 Frågor: Vad längtar jag efter mer av i min relation med Gud? Hur kan jag underlätta/skapa förutsättningar för att det ska hända? Utmaning: - Börja be morgonbön (varje dag!) 


Ladda ner ppt "Bön & tillbedjan."

Liknande presentationer


Google-annonser