VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Kognition och privatekonomi
Patient- och anhörig perspektiv på heldygnsvården, avdelning 1
FÖRA BARN PÅ TAL En metod att stärka föräldraskapet när

Föräldrautbildning Schysst på nätet
UNGA OCH NÄTET Hur kan vi vuxna, på ett bra sett,
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Barnanpassad utredning
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
TEMA I HÄLSOFRÄMJANDE LIVSSTIL
Maria Bergström Socionom och sakkunnig RFSU
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Mindfulness – en hjälp på vägen
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
Folkhälsoseminarium den 12 september 2012 Klockan 18.00–20.30 Plats: Kunskapens Hus, lokal Olsagårdssalen.
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Läroplansträff Välkomna.
Katrin Bartfai Jansson och Johanna Joneklav
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter Mångfald Resurs Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter.
Information till föräldrar Madenskolan Hösten 2014
Ta ställning och handla!
Fitnesskultur i ur och skur Birgitta J Huuva Ordförande samverkansgruppen för Hälsofrämjande sjukvård ÖLL.
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.
Funktionshinder i tiden 1-2 april, Stockholm Samling för social hållbarhet – åtgärder för jämlik hälsa i Västra Götaland.
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
Coaching.
UNG samtalsgrupper.
Nordstjernen Film og TV De tysta barnens röst Dialog- och informationsfilmer om och med barn till föräldrar med en psykisk sjukdom.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Betydelsen av processorientering - Hur kan vi tillsammans med patienten utveckla vårt sätt att tänka och agera! Linköping 18 maj 2010 Regionala gruppen.
Parallella stödgrupper för barn och föräldrar
Vad är identitet?.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Förebygga Tersen 1. Förebygga är bättre än ”ta hand om”! Sociologen Aaron Antonovsky flyttade fokus från externa faktorer som orsak till ohälsa till individens.
AME/EMS Samverkansuppdraget Eva Marie Sjöberg Leg arbetsterapeut, specialist inom hälso- och sjukvård Leg psykoterapeut med auktorisation inom.
Projekt Måltidssamtal. Projekt Måltidssamtal Ettårigt projekt Ägs av Studieförbundet Vuxenskolan Södra Mellansverige Medel från Allmänna Arvsfonden En.
NSPH i Norrbotten (Regionalt nätverk) (Regionalt nätverk) Nationell Nationell Samverkan för Samverkan för Psykisk Psykisk Hälsa Hälsa Bildades
Hopp-projekt H-hälsa, O- och, P- personlig, P-planering. Syfte
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
Av: Sara, Mimmi och Salko.. I NNEHÅLLSFÖRTECKNING  Vad Är EXIT?  Historia  Fakta  Har ni lyssnat?  Facit.
Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn.
Vad är det styr hur du mår på din arbetsplats?
Vad är identitet?.
DIVISION Vuxenpsykiatri Stöd till barn och familjer Hospiteringsprojektet Maud Söderholm Häll.
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Sammanställning av enkätsvar ang
Sammanställning av enkätsvar med familje- och fritidsknytning från drogvaneundersökningen åk 9, mars 2009.
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
Inom hästnäringens organisationer har vi gemensamt beslutat att sträva efter tillväxt. Vi ser att det finns potential för vår sektor att växa och.
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Förvaltning/avdelning/enhet Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
Succé för Gislehälsans café för äldre
Introduktionsförskola i Rinkeby
Våga prata om psykisk ohälsa!
För föräldrar till barn 6-12 år
Namn Presentation av er själva samt koppling till ABC. Datum.
Presentationens avskrift:

…………………………………………………….… AtTENTIOns STUDIECIRKLAR ………………………………….…………………....

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO En studiecirkel är en grupp människor som söker kunskap och skapar något nytt tillsammans. Syftet är att varje individ ska utvecklas. Det är cirkeldeltagarna som besitter kunskapen. Inga krav på förkunskap, och inga prov för att bevisa att man lärt sig någonting särskilt. Ledaren är ingen föreläsare. Bidrar med ledning och struktur

Cirkeln för unga vuxna Unga Vuxna Riktar sig till unga vuxna med NPF i åldern 18-30 år Utgår från Attentions bok ”Det finns alltid ett sätt” och projektet Unga Vuxna. Bygger på teman som till exempel relationer, hemma, ekonomi och arbete och studier

Cirkeln för TJEJER Tjejgrupper För tonårstjejer med NPF Hoppas kunna erbjuda ett tryggt och utvecklande sammanhang med roliga samtal, aktiviteter och sociala kontakter Bygger på teman som till exempel vänskap, familj, kropp och kärlek

Cirkeln OM EKONOMI & NPF Ekonomikoll Vänder sig till dem som vill få ökad kunskap om kognition och ekonomi. I cirkeln får man lära sig mer om hjälpmedel och strategier som hjälper en att ha koll på sin ekonomi. Tre träffar: ”Vad är kognition?”, ”Jag och mina pengar” och ”Hjälpmedel och strategier”

Cirkeln FÖR FÖRÄLDRAR Föräldracirkeln Ger föräldrar möjlighet att lära sig mer om hur man kan hantera de utmaningar som det innebär att ha ett barn med NPF. Här får föräldrarna träffa andra i en liknande situation för att reflektera kring egna erfarenheter och det egna välbefinnandet. Cirkelmaterialet syftar till att öka medvetenheten och få verktyg för att kunna hantera stress och må bättre.

CIRKELMATERIAL från NSPH NSPH:s cirklar För den som har egen eller anhörig- erfarenhet av psykisk ohälsa och som är nyfiken på samhället, på sig själv och på andra som varit med om liknande saker. För den som har egen eller anhörigerfarenhet av psykisk ohälsa. Utbildningen handlar om att ta fram de drömmar och idéer som hen har och använda dem för att förbättra sitt liv. Handlar om hur den som är patient, brukare eller anhörig, tillsammans med andra, kan få ökat inflytande. Det vänder sig till dig som vill lära dig mer om mänskliga rättigheter, diskriminering och normer, särskilt i relation till psykisk hälsa.

SUGEN PÅ ATT STARTA STUDIECIRKEL? Kontakta ABF:s lokalavdelning där du bor Om ni har frågor om studiematerialen: birgitta.engholm@attention-riks.se 08-120 488 05 Tack för oss!