Rekommendationer för det kommunala ungdomsarbetet Enligt lagen om ungdomsarbete skall Delegationen för ungdomsärenden lägga fram förslag till program och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vilken riktning och hurudana tjänster ?
Advertisements

Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Om risk- och skyddsfaktorer
Mål Utmaningar Strategier Rekommendationer HELHETSSYN.
IFLA manifest för bibliotekstjänster till personer med läsnedsättning Framtaget av LPD/ IFLA Godkänd av IFLA styrelse april 2012 Antagen av Unesco nov.
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
Barnen allas ansvar PSYNKprojektet
Befrämjande av e-tjänsternas användning – tävling för SLC- och MTK-förbunden Antti Huhtamäki LPA.
Utveckling av familjecentraler i ett nationellt perspektiv
Den nationella ungdomspolitiken
Unga mötesplatser Frågeställningar  Används medlen effektivt idag?  Når vi tillräckligt många?  Kan vi utveckla befintliga mötesplatser.
Varför vi började tänka, hur vi gick tillväga och var vi står nu, Agneta Essén, Lysekils kommun.
Mer ungdomar med! Finlands Röda Kors Rekrytering av unga frivilliga Mer ungdomar med!
RÄTTEN TILL BÄSTA MÖJLIGA FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Ungdomspolitiken i Sverige Ansvar nationellt: Integrations- och jämställdhetsdepartementet, Ungdoms- och folkrörelseenheten Ungdomsminister: Nyamko Sabuni.
Barn- och ungdomspolitiska utvecklingsprogrammet och ungdomsorganisationer Sini Korpinen Generalsekreterare Statens delegation för ungdomsärenden.
Budgetprincip Vårt förslag på budgeten läggs som resultat av den verksamhet som vi önskar. Vi anpassar inte verksamheten utifrån befintliga resurser. Grundläggande.
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
Ensamkommande flyktingbarn
De huvudsakliga resultaten av OECD:s undersökning Pisa
Idrottspolitiskt program
Lupp - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken. Incitament för att ta hänsyn till barn och unga Nationella ungdomspolitiska mål Nationella ungdomspolitiska.
Klubbverksamhet som stöd i fostran - Samarbetet mellan hemmet och skolan Micaela Romantschuk Förbundet Hem och Skola.
Oktoberrapport Oktoberrapport
Med fokus på unga En politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande Foto: Colourbox.
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
En heldag om hälsa, lärande och prevention i skolan. Katrineholm 10 nov Aktuell forskning visar att elever som trivs och fungerar väl i skolan löper.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Folkhälsoarbete och arbete med social hållbarhet ur ett regionalt och kommunalt perspektiv Nora
MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT & TRAVEL AWARENESS (RESEMEDVETENHET) INTRODUKTION.
En ny modell för samverkan mellan stat, region och kommuner.
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
1 Handlingsprogram för folkhälsoarbetet Fastställt av regionfullmäktige i september FHK2003.
1 Barnkonventionen - en introduktion Fisksätra
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Workshop värdegrund USLK Klubbstugan
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Visioner för vuxenutbildningen i Egentliga Finland Carola Bryggman.
OECD Territorial Review: Skåne 2012 Viktigaste slutsatserna.
Härnösands kommun LUMA i Härnösand Starten på ett nytt arbetssätt.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
2 Trygga säkerheten 1.TRYGGA SÄKERHETEN Åtgärder för att uppnå målsättningen: Genom att sköta brådskande utryckningar och säkerställa viktiga funktioner.
Roligt att så många är här.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Bra initiativ med kalas och en eloge till skåne för detta arrangemang och allt bra som sker i skåne.
 Kan diakonalt och entreprenöriellt tänkande mötas och korsbefruktas?
Informations-, rådgivnings- och handledningstjänster som stöd för livslångt lärande och karriärplanering – livslång handledning Den kontinuerliga förändringen.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Utredningen om tvångsvård för barn och unga Utredningen om tvångsvård för barn och unga (2013 – 2015) Håkan Ceder, särskild utredare Sekretariat: Pär Alexandersson.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Vad görs på nationell nivå för att förebygga marginalisering november 2015 Georg Henrik Wrede.
RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER
Coacher för energi och klimat
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Nobelmötet 2016 Ingela Valeur, Miljöstrateg
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Lisa Fröst Björnsdotter Leg. Psykolog Föräldra- barnhälsan
- Översikt Socialfondsprogrammet ESF16feb/ E Ramel
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Sociala investeringsmedel, spår 2
Vi har alla ett ansvar för miljön
”Främja långsiktig samverkan mellan olika samhällsaktörer”.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Ett teamarbete mellan socialpedagoger och specialpedagoger i förskolan
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

Rekommendationer för det kommunala ungdomsarbetet Enligt lagen om ungdomsarbete skall Delegationen för ungdomsärenden lägga fram förslag till program och åtgärder

1. När det är som bäst är ungdomsarbetet i kommunerna detsamma som ungdomspolitik, dvs. att skapa förutsättningar för att förbättra de ungas levnadsförhållanden och ordna god ungdomsverksamhet

2. En god ungdomspolitik kännetecknas av att beredningen och beslutsfattandet utnyttjar sakkunskap över förvaltningsgränserna Kommunerna kunde inrätta delegationer för ungdomsärenden, som utnämns av kommun- och/eller stadsstyrelsen

3. De ungas livsvillkor främjas med riktig information och samarbete inom den ekonomiska regionen Under adress ges uppgifter om de ungas livsvillkor i olika ekonomiska regioner.

4. Stöd till verksamheten i de ungas egna föreningar främjar ungdomsarbetet i kommunen De understödsmedel som investerats i ungdomsorganisationerna ger ett trefalt större utfall i slutresultatet i fråga om ungdomsorganisationerna s resurser. Studier i medborgarorganisationern a bör kunna räknas som en del av studieprestationerna och studiebokssystemet måste därför utvecklas.

5. De ungas intresse att delta och medborgarfärdigheter måste stödjas Den elektroniska omvärlden och den snabba tekniska utvecklingen skapar nya möjligheter för unga att delta och påverka i samhället Nätmedia – – Ungdomsgårdsdem okrati

6. Ungdomsverkstäderna skall utökas och utvecklas enligt de ungas behov Det som återstår är den "hårda kärnan" i ungdomsarbetslösheten, som inte särskilt mycket påverkas av variationer i sysselsättningsläget och friktionsarbetslöshet

7. Satsningar på ungdomsarbetet för invandrare I ungdomsarbetet måste man särskilt sörja för att invandrarungdomar inte diskrimineras

8. Livskompetens och stödjande av den - bästa förebyggande missbrukarvård Ungdomsarbetet i kommunerna kan erbjuda verksamhet som ger mening och innehåll i de ungas liv

9. Familjen är de ungas närmaste skyddsnät. Aktörerna inom ungdomsarbete skall därför gemensamt stödja föräldrarna Familjen och hemmet samt vänner och en trygg livsmiljö med möjligheter till fritidssysselsättning är av största värde

10. Ungdomarna – kommunens bästa investering