Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sociala investeringsmedel, spår 2

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sociala investeringsmedel, spår 2"— Presentationens avskrift:

1 Sociala investeringsmedel, spår 2

2 Fyrbodal Inom ramen för Västra Götalandsregionens (VGR) sociala investeringsmedel. Utsetts som pilotområde pga låg gymnasiebehörighet. Ledningsgruppen barn och unga positiva till att dessa medel skall falla inom ramen för Vårdsamverkan, barn och unga. En möjlighet att utveckla ett partnerskap mellan regionen och kommunernas olika huvudmän. Syftet med partnerskapet är att samordna insatser för att öka barn och ungas förmåga att klara grundskolan med godkända betyg.

3 Sociala investeringsmedel-SIM
Hitta effektivare hälsofrämjande och förebyggande insatser för att främja barns och ungas framtida utveckling och hälsa med fokus på att gå ut grundskolan med godkända betyg. 2 spår: Spår 1baseras på utlysning av projektmedel. Spår 2 att regionen och kommunerna skapar en infrastruktur för samverkan på längre sikt.

4 Inriktning Skolresultat har stor betydelse för ungdomars möjligheter.
Hur skolresultaten kan förbättras och hur fler elever kan lyckas med sin skolgång är ett komplext problem, och kräver en samverkan mellan flera samhällsaktörer. Att ungdomar ska gå ur grundskolan med gymnasiebehörighet är ett långsiktigt mål, och arbetet ska fokusera på de tidiga åren. Detta är alltså inte bara en fråga för skolan utan även för verksamheter som MVC, BVC, förskola, skola samt primärvård. Även BUP och andra specialistenheter som möter barn och unga.

5 Satsningen innebär Kunskap om sociala investeringar.
Tillsammans besluta om och utforma de insatser som behövs med stöd av SKL. Utbildningsinsatser. Tillhanda hålla process- och metodstöd. Arbeta fram en samhällsekonomisk beräkningsmodell som testas.

6 Satsningen innebär Regionen kommer att avsätta medel för insatserna som ska vara riktade mot de tidiga åren och/eller tidigt i en process. Det finns möjlighet att erhålla max 15 miljoner kronor till satsningen i spår 2. Ett urval kommer att göras bland de kommuner som anmäler sitt intresse. Arbetet med sociala investeringar är en del i en överenskommelse mellan VGR och SKL, Aktion 2016 – sociala investeringar.

7 Vad behöver närsjukvårdsgruppen göra?
I nuläget ingenting för att ny projektledare till Fyrbodal ska rekryteras. Mer information kommer på möte under 2018 då nya projektledaren eller representant från Fyrbodal deltar.


Ladda ner ppt "Sociala investeringsmedel, spår 2"

Liknande presentationer


Google-annonser