Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man."— Presentationens avskrift:

1 Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare

2 Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man ska ställa upp för varandra. De känner förtroende för myndigheter och vill rösta i riksdagsval.

3 86 procent av alla ungdomar är aktiva i föreningsidrotten under sin uppväxt.

4 Idrotten har hög status bland unga. Det enda som har högre status är att ha många vänner.

5 Unga som idrottar i föreningar har på flera områden en starkare tilltro till samhället än andra unga. De tycker i större utsträckning att de kan lita på människor.

6 De idrottande ungdomarna är solidariska och tycker i större utsträckning att det är viktigt att ställa upp och hjälpa andra människor även om de inte tjänar något på det själva.

7 Skillnaderna mellan hur flickor och pojkar idrottar är generellt inte så stora. De lägger ner ungefär lika mycket tid på sin sport och är aktiva ungefär lika länge.

8 14 procent av alla ungdomar har aldrig varit aktiva inom föreningsidrotten. Bland dessa finns en stor grupp som skulle kunna tänka sig att idrotta.

9 Drygt hälften av alla som slutat säger att de vill börja igen.

10 En av fem unga idrottare som inte varit ledare säger att de skulle kunna tänka sig att vara det. Av dessa har sju av tio aldrig tillfrågats.

11 På det stora hela klarar sig ledarna bra i granskningen och idrotten erbjuder en bra miljö för unga när det gäller hur de blir bemötta

12 Särskilt inom lagidrotter för pojkar som elittränar förekommer också i större utsträckning homofobi och främlingsfientlighet. Inom dessa idrotter är det också färre ledare som är positiva till flickidrott.

13 Däremot är det få som uppfattar det som att det finns mobbning inom idrotten.

14 Utslagningen inom idrotten är en myt. Ungdomar slutar med idrotten för att de får andra intressen, inte för att de inte får vara med.

15 En annan utbredd föreställning är att så kallad spontanidrott inte är så vanligt längre. Resultaten i studien visar dock en annan bild. Nio av tio ungdomar säger sig idrotta på egen hand.

16 Flickidrotten skulle kunna tjäna som förebild för pojkarnas idrott. En av de stora utmaningarna för idrotten är att nå de grupper som idag står utanför. Om idrotten ska kunna möta deras stora intresse av att delta så måste den också erbjuda idrott som mer är inriktad på att ha kul istället för enbart fokusera på att tävla och vinna

17 Lokstöd 2003 - 2007


Ladda ner ppt "Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man."

Liknande presentationer


Google-annonser