Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vikingatiden År
Advertisements

Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Sverige.
Geografiska begrepp svåra ord
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Resan till Göta Kanal maj Vi samlades vid Shellmacken Norsborg.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Två av våra stora författare
Jenny Nyström.
Människans äldsta historia
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Kirik Viking.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
I krig och kärlek är allt tillåtet
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Det var en gång en igelkott.
Och då tappa jag min blebled och jag letade över allt men jag hittade inte min blebled jag letade över allt inne.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Den äldsta tiden i människans Historia f. Kr f. Kr
Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Linné delade in djuren och växterna
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Min Stockholmresa ..
känna igen, artbestämma, sortera
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
S V E R I G E.
skola. hamarkfilm. se/index
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Text av Emran Safi Myskoxe.
Savannen Av: Felicia och Oliver.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
Av: Elina Räv.
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Norge.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Forskarfredag På Vadsbomuseét och Ekudden Åk 5. Bildförevisning av Stellan! Vi kollade på power point Bland annat handlade filmen om ekar, bin, regnskog,
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
NATUREN PÅ VINTERN Hur gör djuren för att klara vintern?
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Naturen på vintern Åk
Östra Europa Puls Geografi Europa.
Presentationens avskrift:

Den börjar i Oslo !

Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till Bergen.

Vi har åkt snowboard och snowblades i tre dagar, de var coolt!!!! Men det var is-kallt där uppe!!!

Bergen är Norges andra största stad. I Stavanger & Bergen finns det gott om olja. Olje-fälten ligger i dag utanför Stavanger & Bergen. Staden Bergen har inv. Bergen grundades av kung Olav Kyrre år Staden Stavanger har inv. Bebyggelsen är gjord av både gammalt och nytt.

På 1600-talet var Bergen den viktigaste sjöstaden i Norden. Bergen har sju toppar man kan bestiga. Det finns nåt som kallas 7-fjellsturen, det går ut på att man ska gå upp och ner hela tiden i fjällen! Det finns nära till det mesta i Stavanger typ havet, affärerna, krogarna och museerna.

I Drammen bor det ca invånare. Det tar knappt en timme att åka från Oslo till Dammen. Genom århundraden har Drammen varit landets viktigaste exporthamn.

När vi åkte hem stannade vi Drammen. Vi sov en natt i Drammen. Till frukost fick vi choklad-smör, det var gott!

Telemark är ett landskap i södra Norge. Telemark har ca: invånare. Största staden är Skien. Där bor det invånare.

Vi har köpt en ny bil som heter Lincoln Navigator och så har vi köpt en hund. Fin hund,eller hur.Lincoln Navigator Fin hund,eller hur. Lincoln Navigator

Våran hund blev överfallen av ett lejon trodde vi men det var en vild katt.

En tidig morgon vaknade vi av att det lät i skogen,vi gick dit. Det var ett Tjäder spel. Lite fakta om Tjäder: På sommaren äter den växter,insekter och bär.På hösten äter den frön.För att komma åt insekter och annat gräver den med fötterna.På vintern äter den knoppar av olika slag.Honan bygger ett bo av tallbarr, mossa,gräs och ljung.Ungarna äter bär och insekter.Tjädern är den största skogshöne arten.På natten sitter den i en träd topp. Längd:60-87cm. Vingspann:87-125cm. Vikt:Hanar 4kg Honor 1,9kg.

Vi har varit på Telemark Sommarland.Det är ett stort vatten land. Det var kul där.