Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar"— Presentationens avskrift:

1 Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Australiens djur

2 Fakta Storlek: nästan 19 gånger så stort som Sverige.
Cirka 400 mil från östkust till västkust cirka 300 mil från norr till söder. Statsskick: Federation inom Brittiska samväldet. Huvudstad : Canberra (313,000 inv.) Största stad: Sydney (4,1 miljoner inv.)

3 Landets historia Människorna började komma till den australiska kontinenten från norr omkring till år sedan. Den första januari 1901 gick de australiska kolonierna tillsammans i en federation som planerats under en tioårsperiod.

4 Turista i landet Idag är operahuset Sydneys stolthet, men byggnaden var både tekniskt och politiskt efter sju års byggande hoppade arkitekten Jorn Utzon från Danmark av, och huset stod inte klart förrän 1973, efter fjorton års byggande.

5 kändisar Mel Gibson är född den 3 januari Han har gjort sig känd allmänt genom galna karaktärer i filmer Mad Max, Dödligt vapen, Braveheart och patrioten.

6 Djurlivet i Australien
Känguru Emu Wombat Koala Kookaburra Myrpiggsvin

7 kookaburra Kookaburran är gemensamt namn för fyra arter av fåglar i Australien. Den fågeln är ungefär 46 cm lång, den äter sällan fisk. Den lever på stora insekter, möss, små fåglar och ormar. De lever i skogar.

8 Känguru Det finns över 40 arter av känguru i Australien. De kan bli ungefär 85 cm lång och svansen är ungefär lika lång. De kan väga ca 17 kilo. Namnet känguru kommer från de första europeiska upptäckresandena.

9 Wombat Wombaten är mörk – brun i färgen och liknar en liten babybjörn. Den har ett stort huvud med en stor nos, grova morrhår och korta kraftiga ben. Den kan väga upp till 26 kilo och bli ungefär 1 meter lång. Den lever i hålor under jorden som kan vara 20 meter långa. Den äter bark och gräs. Wombat är närmast släkt med koalan.

10 myrpiggsvin Myrpiggsvinet är ett däggdjur och liknar piggsvinet. Den kallas även taggig myrslok. Den har inga tänder utan en lång klibbig tunga som den använder sig av för att komma åt myror och termiter i deras bon. När det ska öppna ingångarna till bon så använder de sig av sina klor. De kan bli cm långa, och väga från 2-7 kilo.

11 Emu Emun liknar strutsen och som finns bara i Australien. Det är den andra största fågeln i världen. Den är stor som en människa den har lång nacke, smalt huvud och långa ben. De är snabbspringare och kan komma upp i hela 50km/h. Den lever på grässlätter och öppna skogar. Och den äter gräs, insekter, frukt och säd.

12 Koala Många tror att koalan är en björn men den har samhörighet till björn och avlägset släkt med wombat. man har hittat fossiler av koalan för 15 millioner år sen. Koalan har ullpäls och stora burriga öron och nästan ingen svans. Koalan är ett nattdjur det menas med att det sover på dagen och äter på natten. Ungen är redo att lämna sin mamma efter ett år.


Ladda ner ppt "Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar"

Liknande presentationer


Google-annonser