Vård- och omsorgs-(college)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Karlstad 16 juni 2011 Modersmål idag och imorgon Karlstad 16 juni 2011
Skola och arbetsliv i samverkan
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Tidplan Akademiska kurser Science center-besök Laborationer Företagsbesök 16 aug 29 okt 23 maj 27 jun Sem 1 Sem 2 Sem 3 Sem 5 Sem 4 14 sep.
Att utveckla kvalitén på SYV i Simrishamns kommun
Hur lärande på arbetsplats går till på Island i dag. Utmaningar - projekt Nordisk Mötesplats om lärande på arbetsplats i Stockholm 13 november 2013 Helen.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Den svenska förskolan.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Lägg till en inledande text här Utveckling för huvudmän.
Unga jobb Swedbank och Sparbankerna.
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
PRYO, PRAO, Miljöpraktik, APU, APL, LPA, LIA
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Hur ska kommunen marknadsföra de kommunala yrkena mot ungdomar?
Syfte ”FramtidsFrön inspirerar pedagoger och annan
Teknikcollege Norrbotten
Entreprenöriellt Lärande _says_schools_kill_creativity.html Hur förbereder vi eleverna att möta en framtid.
en mil öster om Linköping
Kvalitetsutveckling av studie- och yrkesvägledningen.
En viktig utgångspunkt- skolans breda uppdrag
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Teknikcollege Söderslätt Vad är det?. Företagen är Teknikcollege – Teknikcollege är skolan.
Välkomna till seminariet
”Man köper saker man inte behöver för pengar man inte har för att göra intryck på människor som man egentligen inte bryr sig om” ”Inte moralisera utan.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
TEKNIKCOLLEGE Teknikcollege Värmland Samarbete för framtidens teknikjobb.
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Fyra vinnare ARBETSLIVET SKOLAN KOMMUNEN ELEVEN Fyra vinnare ARBETSLIVET Kompetens Rekrytering Generationsväxling Nya företag SKOLAN Arbetssätt KOMMUNEN.
Kvalitetshöjning Renodlat vägledningsuppdrag för syv Renodlat vägledningsuppdrag för syv Lokala samordnare Lokala samordnare Lokala samverkansgrupper.
Samverkan skola-näringsliv. Syfte: ge eleverna insyn i framtida arbetsmiljöer ge eleverna insikter i yrkesval och utbildningsval höja motivationen och.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Talangrekrytering Kompetenskansliet 13 november 2014.
Vi blir Region Jönköpings län
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Välkomna till Kompetens för Tillväxt!. Vad påverkar oss i länet?  Övergripande trender  Fortsatt globalisering, ökad integrering inom EU  Stark befolkningstillväxt.
Välkomna till Edboskolan
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
GYMNASIAL LÄRLINGSUTBILDNING - nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv Teknikcollege Östergötland
Teknikutbildning för dagens och framtidens industri – kompetenscentra för effektiv resursanvändning.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
”I en alltmer mångkulturell skola måste alla lärare ha kompetens att undervisa två- och flerspråkiga elever och veta vad det innebär att lära på ett andraspråk.”
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Nämndplan 2015.
Vad är fysik? Ordet fysik härstammar från grekiskan och latin. Ordet betyder ”naturlig” Vad är naturligt? Skriv upp minst 5 ord som du förknippar med naturlig.
Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.
ET 100% FJERNUNDERVISNINGS-BASERETSTUDIECENTER © Jerry Engström Campus Västervik.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
ATT TÄNKA PÅ NÄR DU REPRESENTERAR VÅR BRANSCH Studiebesök för årskurs 6-9.
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Fokus Yrkesutbildning VO
Teknikcollege Söderslätt
Nuvab Näringslivsprogram
Grundskolorna åk 8 vt -19 vecka
Vad är och hur når vi en inkluderande arbetsmiljö på APL platsen?
”Tänk om det räckte att vara asbra på sitt jobb” - om jämställdhet, mångfald och att vända en kultur Alexandra Johansson 26 mars 2019.
Tanum
Arbetsgång Yrkesmässa Leksand
PRAO-praktisk arbetslivsorientering
Presentationens avskrift:

Vård- och omsorgs-(college) Teknik(-college) Mellanåret Tjejer & Teknik Sommarjobb (HIT) Sommarpraktik (HIT) Sommarprojekt (Te) mm. i Glada Hudik Icke branschspecifik ssa Branschprao Yrkesorientering Programråd Lärarprao Vård- och omsorgs-(college) Killar i vården Utöver denna samverkan finns samverkan som ingår i utbildningen, t.ex. APL (ArbetsPlatsförlagtLärande) för de yrkesförberedande gymnasieprogrammen. Studiebesök och dyl. anordnas också kontinuerligt.

TILLVÄXT - Målperspektiv möjliggöra framtida utveckling av närings- och arbetsliv i kommunen SAMVERKAN mellan skola och arbetsliv ur arbetsgivares perspektiv privat/offentlig tillgodose morgondagens behov av kompetent arbetskraft en attraktiv skolmiljö lockar potentiell personal att flytta hit vara en samhällsaktör som bidrar till tillväxt och utveckling (arbetsliv och invånare) behov av forum för omvärldskontakt elevens / skolans perspektiv stora som små förbereda elever inför yrkes- och utbildningsval elever får kunskap om arbeten, utrustning etc. genom att de som har den deltar i undervisningen medarbetar(lärar)utveckling behov av forum för omvärldskontakter

Skolans mål är att varje elev Ur Läroplanen för grundskola, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 2.6 SKOLAN OCH OMVÄRLDEN Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den obligatoriska skolan nära samverkar med de gymnasiala utbildningar som eleverna fortsätter till. Det förutsätter också en samverkan med arbetslivet och närsamhället i övrigt. Mål Skolans mål är att varje elev • kan granska olika valmöjligheter och ta ställning till frågor som rör den egna framtiden, • har inblick i närsamhället och dess arbets-, förenings- och kulturliv, och • har kännedom om möjligheter till fortsatt utbildning i Sverige och i andra länder. Riktlinjer Alla som arbetar i skolan ska • verka för att utveckla kontakter med kultur- och arbetsliv, föreningsliv samt andra verksamheter utanför skolan som kan berika den som en lärande miljö, och • bidra till att elevens studie- och yrkesval inte begränsas av kön eller av social eller kulturell bakgrund. Läraren ska • bidra med underlag för varje elevs val av fortsatt utbildning, och • medverka till att utveckla kontakter med mottagande skolor samt med organisatio­ner, företag och andra som kan bidra till att berika skolans verksamhet och förankra den i det omgivande samhället.

TILLVÄXT - Målperspektiv möjliggöra framtida utveckling av närings- och arbetsliv i kommunen SAMVERKAN mellan skola och arbetsliv ur arbetsgivares perspektiv privat/offentlig tillgodose morgondagens behov av kompetent arbetskraft en attraktiv skolmiljö lockar potentiell personal att flytta hit vara en samhällsaktör som bidrar till tillväxt och utveckling (arbetsliv och invånare) behov av forum för omvärldskontakt elevens / skolans perspektiv stora som små förbereda elever inför yrkes- och utbildningsval elever får kunskap om arbeten, utrustning etc. genom att de som har den deltar i undervisningen medarbetar(lärar)utveckling behov av forum för omvärldskontakter

Hej, jag kunde inte komma idag men vill skicka med några ord. Jag heter Torbjörn Jonsson och är VD för Delsbo Candle och ordförande i ”Kommun och näringsliv i samverkan” (KNS). I KNS har vi enats om att två mycket viktiga samverkansområden är infrastruktur och kompetensförsörjning. I detta finns många komponenter som samverkar för att långsiktigt trygga företagens utveckling. Naturligtvis är det viktigt att vi har duktiga och välinformerade lärare och skolledare liksom att eleverna får kunskaper inte bara i grundämnen utan också insikt i hur det är att arbeta i näringslivet. A och O för att motivera elever till skolarbete är att de ser nyttan av skolan och här kan vi bidra genom att ge dem en inblick i hur en spännande framtid kan se ut för var och en! Sist men inte minst - en väl fungerande skola är en stark attraktionskraft vid rekrytering av nyckelkompetens från andra orter! På Delsbo Candle samverkar vi med skolan genom att sitta i styrelsen för SLA, ta emot lärare på Lärarprao, ta emot tjejer på inspirationskursen Tjejer och teknik, diskutera gymnasieprogrammens innehåll i programråd, handleda elever från gymnasiet som genomför årliga projekt hos oss på företaget samt genom att ta emot elever på prao och studiebesök. Vi har även en nära samverkan med grundskolan i Delsbo. Lycka till med det spännande arbetet med samverkan mellan skola och arbetsliv för oavsett om ni redan jobbar så är det ett arbete under ständig utveckling!

TILLVÄXT - Målperspektiv möjliggöra framtida utveckling av närings- och arbetsliv i kommunen SAMVERKAN mellan skola och arbetsliv ur arbetsgivares perspektiv privat/offentlig tillgodose morgondagens behov av kompetent arbetskraft en attraktiv skolmiljö lockar potentiell personal att flytta hit vara en samhällsaktör som bidrar till tillväxt och utveckling (arbetsliv och invånare) behov av forum för omvärldskontakt elevens / skolans perspektiv stora som små förbereda elever inför yrkes- och utbildningsval elever får kunskap om arbeten, utrustning etc. genom att de som har den deltar i undervisningen medarbetar(lärar)utveckling behov av forum för omvärldskontakter