Pannkaksboken (framsida).

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Introduktion till dagens övning
Advertisements

Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
om företaget där du gör din praktik!
Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Om ett ögonblick kommer du att inträda i en magisk värld...
Arbetsterapi i skolan.
~ Den första mobiltelefonen ~
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Patientenkät sommaren -13
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Släktskapsregeln för 6a
Välkommen till kattens magiska värld
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år. En Sommarsöndag •Den här helgen är jag på Strandbo. I går berättade de vuxna att vi ska åka till stranden.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
= att visa istället för att berätta
Att bygga en fungerande webbplats
Syftet med en personlig handlingsplan
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Den tre viktigaste stavningsreglerna för 6a
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Ett ödesdigert misstag…
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
Judendomen.
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Vad är du för typ av person?
Källor! Hur gör man egentligen?
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
UPPSATSSKRIVNING ENTRÉSKOLAN
1. Uppgiften presenteras
Moa hjärta Jesse *Boken är lättläst och har 111 sidor.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Att rita en instruktion
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Sköldpadda. Material: Bomullsgarn I grönt och rosa. Och de verktyg jag använt är en virknål, sax och en rya nål.
Att inleda och avsluta en berättelse
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Skriva noveller.
En guide för arbeten i SO
Google SketchUp Del 1.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
Skrivregler & grammatik
om företaget där du gör din praktik!
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Regler för citatteknik
Sophie Eklund Automatiserade röstsamtal till Telias fiberkunder /Relation/Identifier 0.1 Draft.
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Naturlandskap blir kulturlandskap
Elev loggbok.
Arbetsterapi i skolan.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Presentationens avskrift:

Pannkaksboken (framsida)

Innehållsförteckning Recept sid 3 Vanlig pannkaka sid 3 Nyttig pannkaka sid 4 Dessertpannkaka sid 5 Crepes sid 6 Ugnspannkaka sid 7 Dokumentation sid 7 Pannkakans historia sid 8 Min egen pannkakshistoria sid 9 Källförteckning sid 10

Recept Vanlig pannkaka…

Dokumentation av tillagade pannkakor Jag lagade till en dessertpannkaka och en ugnspannkaka. Till att börja med plockade jag fram samtliga ingredienser som behövdes för pannkaksbaket. Sedan mätte jag upp ingredienserna i de rätta mängderna och placerade dem i skålar för att lätt kunna tillsätta dem i ordning. Jag blandade innehållet i en bunke utifrån vad receptet sa och rörde om… När pannkakan var inne i ugnen plockade jag undan alla ingredienser och började diska undan allt jag använt. Resultatet blev mycket lyckat. Ugnspannkakan var fluffig och god och det var perfekt att avsluta med dessertpannkakan efter. Den var krispig och helt utsökt att äta. Jag är nöjd med mitt resultat! Näringsinnehållet i pannkakorna (måltiden) var… och tyvärr fattades ….

Pannkakans historia Pannkakan kom till genom att…. ….. ….

Min egen pannkaksberättelse Första gången jag lagade pannkakor var tillsammans med min mormor, som nu är död och saknad, och pannkaksbaket var en upplevelse. Vi blandade alla ingredienser under stoj och stim, mormor var en glad prick, och tillslut var smeten lagom kladdig och sörjig. Vi hällde upp den första klicken smet i stekpannan. Just då ringde telefonen och mormor sprang iväg för att svara. Eftersom jag endast var sex år gammal hade jag fått strikta order om att inte röra stekpannan när inte hon var med vilket jag såklart lyssnade på för att inte riskera att aldrig få besöka mormor igen. Den brända lukten och det svarta rökmolnet som steg ur stekpannan gav mig en illavarslande oro i magen men jag vågade fortfarande inte röra stekpannan. Röken i köket blev tjockare och tjockare och jag började misstänka att pannkakan inte längre var ätbar…..

Källförteckning Andersson, Anders, Hemkunskap sid 196 www.wikipedia.se 20100426 http://Sv.wikipedia.org/wiki/Pannkaka 20100426

Sist, men viktigast  Kolla stavning genom att använda rättstavningskontrollen och genom att läsa igenom det du skrivit. Kolla över dina skiljetecken (punkt, kommatecken etc.) Kolla styckesindelning