Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Introduktion till dagens övning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Introduktion till dagens övning"— Presentationens avskrift:

1 Introduktion till dagens övning

2 Idag ska vi använda våra kunskaper i formelskrivning till att göra en omvandlingstabell i Excel.
Men innan vi börjar så ska jag ge dig lite hjälp på vägen.

3 Först ska jag omvandla ton till kg.
Jag börjar med att sätta markören i rutan där jag vill ha mitt svar (D7). Jag skriver därefter ett = eftersom jag alltid måste börja med ett likamed tecken när jag vill att Excel ska räkna. Sedan klickar jag med musen på det talet jag vill omvandla (B7).

4 Jag måste sedan bestämma mig för vilket räknesätt jag ska ha
Jag måste sedan bestämma mig för vilket räknesätt jag ska ha. Jag ser i den lilla hjälprutan att det går 1000 kg på ett ton och ton är en större enhet än kg, alltså måste det vara multiplikation. Jag skriver * efter B7 och klickar sedan D2 i hjälprutan, där jag har förhållandet mellan ton och kg.

5 Sedan är det bara att trycka enter så ska din uträkning komma fram.
Vill du kolla din formel klickar du på D7 och så dyker formeln upp i formelfältet (se pil).

6 I nästa steg ska jag omvandla till hg istället.
Jag gör precis på samma sätt fast jag väljer att omvandla från kg till hg istället. Först sätter jag markören i rutan där jag vill ha min omvandlig. Jag skriver = sedan klickar jag på D7. Kg är en större enhet än hg så jag ska fortfarande använda multiplikation och skriver därför in *. Sedan klickar jag på D3 eftersom jag där har förhållandet mellan kg och hg och till sist klickar jag entertangenten.

7 I nästa steg vill jag omvandla från kg till ton, alltså från en mindre enhet till en större. Hur blir det då? Jag börjar på precis samma sätt. Jag sätter markören i cell D9 där jag vill ha min omvandling. Skriver = och klickar sedan på talet jag vill omvandla (B9). Det som sedan skiljer är räknesättet. När jag vill omvandla en mindre enhet till en större blir det division istället för multiplikation som vi använt tidigare. Jag skriver alltså / och klickar sedan på D2 där jag har förhållandet mellan ton och kg. Till sist så trycker jag på enter.

8 Jag tror att du nu är redo att pröva själv.
Lycka till!


Ladda ner ppt "Introduktion till dagens övning"

Liknande presentationer


Google-annonser