En arena för skolutveckling, IT och lärande, 20-21 maj 2010, Nacka Strand.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Vår vision för Segevångsskolan bygger på att vi tror att alla kan lyckas. Segevångsskolan ska vara en skola där alla är trygga, delaktiga, ansvarskännande.
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Naturvetenskaps- och tekniksatsningen. Syftet med uppdraget Att under åren planera och genomföra systematiska utvecklingsinsatser inom ämnesområdena.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
Arbetsterapi i skolan.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Läsplatta i undervisningen
Pimpedstart PIM Upptaktsträff för pedagoger.
Nya Elementar!.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
SKOL- OCH BARNOMSORGSFÖRVALTNINGEN Stephan Rapp, Skolinspektionens dag Lund 22 nov 2010 ”Vi ska klara alla barn och elever”
5. Viktigt att få in skolbibliotekarier tidigt i arbetet för att ta hänsyn till de som har lässvårigheter.

Kunskapskontroll Kemi åk 8 HT 2013 Grund- och förskolenämnd.
Kompetensutvecklingsprojektet Koh-I-Noor
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Hur stort är steget att gå från analog till digital skola och hur tar du steget? Bitte Henriksson 20 mars 2012 Vi har pratat ett bra tag om den digitala.
Forskning Bild s.8: Future Labs. Uk Digital literacy across the curriculum av Hauge, Cassie; Payton, Sarah.
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Läroplansträff Välkomna!.
Uppföljning av lärares arbete i klassrummet
Om övningsskolor presentation gjord av Stockholms universitet (Cecilia Netje) vid den nationella VFU-konferensen den 12 april, 2013.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Musik- och kulturskola
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Lärandet i Nacka – mot nya höjder!. (Nya) Visioner och mål…… Vision - öppenhet o mångfald Värdering - människor kan o vill Världens bästa skola – för.
Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och.
UPPDRAGET kompetensutveckling av lärare en multimediadator till deltagande lärare e-postadresser till alla lärare och elever förbättra tillgängligheten.
Björknässkolan Nacka kommun
Möten. Möjligheter. Mervärde.. Mathias Ahrn Lärare (15 år) IT-pedagog (2006 och 2013) Projektledare.
Torsång nya skola oktober 2012 Framtidens skola.
ARBETSRO I SKOLAN S:t Pers skola, december 2010
Skoldatatek i praktiken Anders Fridell
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Skolinspektionen Kvalitetsgranskning av svenskundervisning för invandrare i Falkenbergs kommun.
UNOS UNO FÖRÄNDRINGSARBETE NULÄGE.
PIMUpptaktstod0810.ppt PIM Upptaktsträff. PIMUpptaktstod0810.ppt PIM – Praktisk IT- och Mediekompetens PIM – Praktisk IT- och Mediekompetens IT-fortbildning.
Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop.
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!
BUN DAGAR Resultat- och Kvalitetsuppföljning
Under ytan - ett Equal-projekt om att förstå och förändra normer och värderingar i skolan Projektperiod: 1 maj april 2007.
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Lars Kaggskolan Prioriterade områden
Genomlysning av vår organisation
Mary-Ann Hopkins 1 Monica Sandorf Mary-Ann (Mia) Hopkins Eva Jungmark Göteborgsregionen.
Elevdemokrati i praktiken
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:10-09:50 Konferensen öppnas. Inledning. Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum (RUC) 09:50-10:30.
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Välkommen till träff med kommunala kontaktpersoner 25 november 2003.
Kompetensutveckling inom Lunds Universitets Bibliotek - LUB Karin Ohrt Biblioteksdirektionen.
Matematiklyftet
Framtidens familjecentral
Arbetsterapi i skolan.
Analys/bakgrund Problembild Mål/syfte Ansvar Tid Utvärdering
Uppdraget är framtiden, barnen och eleverna. Information om ny organisation av förskolorna i Tyresö kommun.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Undervisning och lärande för en hållbar framtid via aktionsforskning Inger Björneloo Inst. för didaktik och pedagogisk profession.
Göteborgs Universitet Inför Digitala Salstentamina
Inkludering och skolans uppdrag
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

En arena för skolutveckling, IT och lärande, maj 2010, Nacka Strand

Kommunal E-strategi Skolbesök Flera kommuner 1 till 1 – Rättviseperspektiv – Kompensatoriska hjälpmedel Forskning – Falkenberg – Maine Erfarenhetskapital – länkar – Skapa förutsättningar

En grupp skolpersonal från Karlskrona deltog i ”Framtidens Lärande” i Stockholm i maj Konferensen inleddes med ett seminarium om kommunal strategi med IT, alternativt verksamhetsbesök på olika skolor..

Konferensen handlar mycket om hur man med hjälp av IT som stöd kan utveckla och omdefiniera det pedagogiska arbetssättet.

I ett stort antal kommuner pågår ett arbete under rubriken ”En-till-en”, där varje elev och lärare har egen dator i skolan, såväl som hemma. Konceptet stöds av forskningsresultat som visar positiva effekter på elevernas lärande. Forskning vid olika universitet pågår samtidigt i de olika projekten.

Ett stort erfarenhetskapital finns i de kommuner där ”En-till-en”-projekten genomförs. Särskilt viktig är samsynen mellan personal och ledning, avseende förberedelser och att skapa förutsättningar för att lyckas med en god pedagogisk utveckling. Skolan ska utbilda eleverna inte bara för ett nutida utan för ett framtida samhälle, där digital kompetens är en grund för att kunna delta i ett demokratiskt samhälle.

Gruppen tror att ett pedagogiskt utvecklingsarbete i Karlskrona kommer att leda till ett behov av att inleda ett ”En-till- en”-projekt.

Niclas EllisKatarina Starberg Mattias LiedholmÅke Stridh Björn PettersonViveca Syrén Kjell Prahl För mer information: Här finns länkar till dokument som gruppen sammanställt, intressanta länkar i ämnet såsom rapporter och föreläsningar, samt möjlighet till diskussion.