Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett projekt som leder Ulricehamns kommun in i en lärande organisation - en organisation som är flexibel, tar till vara erfarenheter och utvecklas i takt.
Advertisements

Regional digital agenda för Östergötland
Ideellt Utvecklingscentrum
Balanserad styrning och uppföljning i Region Skåne
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Ortsutveckling i Hälleforsnäs Stormöte Folkets Hus - Hälleforsnäs 7 februari 2012.
Miljödepartementet Ett Sverige utan klimatutsläpp – det gröna föregångslandet Bakgrund till regeringsbeslut torsdagen 21 juli 2011.
Unga14 10 – 21 februari (v 7-8) sker en mätning av folkhälsa bland barn och unga.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Ortsutveckling Sparreholm
Vision 2025 Bilder: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är.
Välkommen! Stormöte 4 februari 2014 Ortsutveckling FLENS STAD.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Lerums vision Att vara Sveriges ledande miljökommun om 11 år.
Ortsutveckling i Hälleforsnäs
Ortsutveckling i Sparreholm Stormöte Folkets Hus - Sparreholm 9 maj 2011.
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 14 november 2012 Välkommen!
KVALITET & STYRNING I VARA KOMMUN
Erfarenheter och förväntningar i Gävleborg – så här har vi gjort
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 17 april 2013 Välkommen!
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 21 augusti 2013 Välkommen!
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 16 april 2012.
Kommunikationsplan Uppdrag Med bakgrund från GO-konferensen 2008 gavs sekretariatet i uppdrag att arbeta fram en kommunikationsplan för GÖTEBORG- OSLO.
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Barnrättsperspektiv på inflytande och delaktighet med underrubrik: Om barn och unga i fysisk planering – en fråga om social hållbarhet Gabriella Olofsson.
Områdesutveckling Torpa
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell
Nannette Büsgen Facebook/Volontär i Nacka Twitter/volontarinacka Instagram/volontarinacka.
Handel med utsläppsrätter utanför EU ETS
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
ESS MAX IV i regionen - TITA Syftet är att stärka Tillväxten, Innovationsstrukturen, Tillgängligheten och Attraktiviteten i regionen som ett led i etableringen.
VISIONEN – så här vi vill att Grums ska vara år 2020.
Bakgrund Fem underlag o Kulturens utmaningar och tendenser 2011 o Kommunernas kulturstrategiska arbete 2013 o Kulturplaner i Västra Götaland
Lokala miljömål och nationellt stöd Resultat av SKL:s enkät och djupintervjuer 2011 och 2012 Kerstin Blom Bokliden, SKL Miljömålsdagarna den maj.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Vi blir Region Jönköpings län
EFörslag - Haparanda Offentliga rummet 31 maj. Bakgrund & Syfte Värde ord: Demokrati, Dialogen, Nya sätt… Diskuterat olika sätt SKL- Nätverk e-petitioner.
Ortsutveckling Flen Centrum- och Näringslivsutveckling 29 augusti 2013 BCPW.
En samlande kraft! Seminarium om nedlagda deponier Identifiering, inventering och riskklassning av nedlagda deponier 11 september 2013.
Skånes Färdplan för Biogas Möte med användargruppen den 27 september 2011.
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”
UDDEVALLA KOMMUN DÄR MÄNNISKOR VÄXER OCH ERBJUDS GOD LIVSKVALITET Övergripande kommunala strategier för breddat och fördjupat föräldrastöd Föräldrastödskonferens.
Utvecklingsstrategi för Örebroregionen
Ortsutveckling Skebokvarn
Vision 2020 – Kraftsamling Ängelholm Vision 2020 – Kraftsamling Ängelholm Samverkan mellan näringslivet, kommunen, Regionen, statliga organisationer,
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
D e t r e g i o n a l a u t v e c k l i n g s a n s v a r e t VÄGVALEN ! ”Makten över framtiden” C 01 I Okt 2002.
Näringsdepartementet
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Välkommen! Stormöte 22 oktober 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Resultat och erfarenheter från RTP Karin Sundin, Länsstyrelsen i Örebro län Fredrik Eliasson, Regionförbundet Örebro.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
D e t r e g i o n a l a u t v e c k l i n g s a n s v a r e t VÄGVALEN ! ”Makten över framtiden” C 01 I Okt 2002.
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Skövde! välkommen till.
Trygg i Åre – Arbetsgivare mot droger
Vad innebär regionbildningen?
Förstudie Friluftslivets år 2020
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Resurser och genomförare!
”Om vi inte vet vart vi ska spelar det ingen roll vilken väg vi tar”
Presentationens avskrift:

Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011

Färdplan Flen Delprojekt 2011 Orts- utveckling Attraktiv Arbetsgivare Effektiv organisation Flens kommun 2019 Färdplan Flen Dialog och delaktighet

Flens Kommun 2019 Effektmål En vision för Flens kommun med tydliga och kommunövergripande målbeskrivningar som är den strategiska ledtråden i utvecklingen av kommunen. Visionen är utvecklad i dialog mellan politiken, befolkningen, förenings- och näringslivet och baserad på en gedigen omvärldsanalys.

4 processer När Flens kommun är som bäst –intervju Flens kommuns hjärta –öppna möten Världen runt Flen –omvärldsseminarier Politisk förankring

Ortsutveckling Effektmål Att i samarbete med föreningar, näringsliv och invånare utveckla en vision och handlingsplan för varje ort i kommunen. Mål för 2011 Att utveckla en vision och handlingsplan för 2 orter Inleda samarbeta med en ort Ge stöd i mobiliseringen till 3 orter

Att arbeta med visioner

En vision… … är ledstjärna för utvecklingen, … uttrycker ett önskvärt framtida tillstånd (=idealtillstånd) … ger kraft och energi … besvarar frågan: Vad vill vi skapa? … skapar delaktighet, gemenskap och stolthet

Vision för Malmköping I Malmköping är vi stolta över vår unika boendemiljö, handel och kultur. Mötesplats Malmköping är en naturlig plats för upplevelser, både för boende och besökare. Tillsammans får vi allt att bli möjligt, lokala initiativ uppmuntras och får växa.

Processen i Malmköping Visionsgruppen lägger upp processen Framtidsdialog (seminarium) diskuterade: trender, byggstenar, hinder Utskick till hushållen Öppet möte resulterade i ett antal utkast till vision Föreningar formulerar visionen Fullmäktige antar visionen som en del i kommunens övergripande visionsarbete

Erfarenheter Ortsutveckling Malmköping

Projektets historia Initierades hösten -08 Arbetsgrupper började analysera i början av -09 Analysskedet rapporterat till KS 30/ Rådslag om rondellutsmyckning Visionsarbetet Rådslag om Landsvägsgatan Ansökan om statlig medfinansiering Beslut 16/12 i Kommunfullmäktige

Fyra arbetsgrupper Tjänstemän och företrädare för förenings- och näringslivet: 1. Fysisk miljö, gator och trafik 2. Varumärke och handel 3. Boende och näringsliv 4. Vision för Malmköping

Erfarenheter Pilot och lärprojekt +Upplevs positivt/mycket positivt + Samlar kraften och ger frivilligt engagemang en ny arena +Stärker samarbetsklimatet +Surdegar till konstruktiv diskussion

Erfarenheter forts -Tagit lång tid -Inga synliga resultat -Budget för genomförande saknas -Visionen borde ha kommit tidigt Slutsats: Viktigt fortsätta projektet

ORTSUTVECKLING SPARREHOLM Förslag till AGENDA för vidare utredningar. VISION: Hur vill du att Sparreholm skall utvecklas under de närmaste 5 åren? TRAFIKFRÅGOR : Riksväg 53, 57, Skarvnäsvägen och övriga gator. PLANFRÅGOR : Tomter, uppsnyggning, trivselfrågor. FÖRETAGSFRÅGOR : Gäller alla företag stora som små enmansföretag. TURISMEN och BÅVENFRÅGOR : Jerry Persson från Sörmlands vattenvårdsförbund och Turism.ansv. Pernilla Hagström Kommer att bilda en arbetsgrupp som skall jobba med dessa frågor, bl.a. Gästgiveriet. Sjökortsfrågorna hamnar i en egen arbetsgrupp med, bl.a. Båtklubben och Fiskevårdsföreningen. Vattenfrågorna för övrigt utreds av Jerry, markägarna och länsstyrelsen. SKOLFRÅGOR : Vad händer med skolan i framtiden? ÄLDREFRÅGOR : År 2018 kommer ca. 23 procent av Kommunens Invånare att vara över 65 år.