Kompetensforum 2011 Utvärdering Svar 88 personer svarade varav 56% kvinnor Få ungdomar har svarat 68 % av de svarande kom från Västernorrlands län 24%

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
CLAVIS Delaktighet i samhället SKL Varför CLAVIS? 2007 års översyn av insatser visade tydligt att brukare i Halmstad tyckte att det viktigaste.
Advertisements

ENA Samverkan skola och samhälle, lokalt och regionalt
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier Projekt.
Unga jobb Swedbank och Sparbankerna.
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
Samverkan kring förebyggande barn- och ungdomsarbete Dokumentation
Välkommen till Mid Sweden European Office -
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Partnerskap för jämställdhet i Gävleborg
Kompetensförsörjningen lyft idag som en av de viktigaste faktorerna för tillväxt: •Att svårigheten att rekrytera kompetent personal är ett av de främsta.
FoU-samverkan på EU-arenan – Regionala FoU-strategier för Norra Sverige Erik Bergkvist Rapportör EuropaForum.
Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2010
Cornelia Björk & Lena Kulin Contextio Ethnographic November 2012
En presentation av projektet om hur intresse och måluppfyllelse kan utvecklas för teknik och naturvetenskapliga ämnen. Paul Pakkala 25/
Kvalitetsutveckling av studie- och yrkesvägledningen.
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
Vård- och omsorgs-(college)
Kompetensförsörjningsstrategi södra Småland
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Vård- och.
Samverkansinsats Trampolinen
+ Aktiviteter inom projektet: Evidensbaserad praktik inom funktionshinderområdet Hanna Egard, följeforskare
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING KULTURTINGET 2012 Webbenkät till deltagare som inte arrangerade eller föreläste  72 procent svarsfrekvens (115 svar)  Nio av tio.
Uppföljning av samverkan inom sydöstra sjukvårdsregionen Natalie Bertling, Hälso- och sjukvårdsstrateg Landstinget i Östergötland Projektledare Bilder.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Jämtlands och Västernorrlands läns EU-kontor
Resultat för utvalda frågor från LIV OCH HÄLSA UNG 2013 Uppsala län.
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Regional Överenskommelse 4/ De sex principerna i den nationella Överenskommelsen Självständighet och oberoende Dialog Kvalitet Långsiktighet Öppenhet.
CCG – Coach Coach Go  EU-projekt inom Grundtvig med fokus på vuxnas allmänna lärande.  Period:  Deltagarländer: Island, Italien, Tyskland,
Akademin och samhälle Ett universitet - Fyra samverkanskontor.
Utvecklingsstrategi för Örebroregionen
Tankens Trädgård - från idé till PrAkademi! Ordförande Ingrid Thuresson –29 VÄLKOMMEN!
Verksamhetsidé och omfattning Verksamhetsidé och syfte Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden organisation som sedan 1980 verkar för att.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Hanteringsordning. och. samverkansstruktur. för
Linnéuniversitetets alumnverksamhet. Utredning gjord En utredningsgrupp tillsattes våren Gruppen bestod av representanter från - Samtliga institutioner.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF:s Företagarcoacher.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
ENTRIS – Entreprenörskap i skolan Skolan ska förbereda barn och unga för jobb som ännu inte existerar, för att lösa problem som vi ännu inte känner till,
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
STUDENTREKRYTERING.
VÄLKOMNA! ÅRSSTÄMMA Verksamhetsberättelse tom Hälsans nya verktyg (HNV) är en ideell förening med målet att skapa tillväxt.
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Utvärdering av workshop - Future Living Vilken grupp tillhörde du? NamnAntal% Byggteknik & Affärsmodeller för framtida bostäder 637,5 Energi och flödeseffektivitet.
Resultatsammanställning Västernorrland Skolpresidiet Lars Thorin.
Film ….
Hållbar konsumtion Förstudie gällande regionala och lokala aktörers möjligheter att arbeta med konsumtionsfrågan ur ett hållbarhetsperspektiv Samarbete.
Ett Interreg Sverige-Norge projekt
Regionalt perspektiv Aktuella frågor
ANDT förebyggande arbete Jämtlands län
VÄLKOMNA! Lärandekonferens 2017 LEVEL UP.
Regionalt perspektiv Aktuella frågor
Kraftsamling för ökat bostadsbyggande
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober

Sveriges Trafikskolors Riksförbund
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Vård- och omsorgscollege
Enkät i gymnasieskolan 2015
Presentationens avskrift:

Kompetensforum 2011 Utvärdering

Svar 88 personer svarade varav 56% kvinnor Få ungdomar har svarat 68 % av de svarande kom från Västernorrlands län 24% av de svarande kom från Jämtlands län 8% från andra län

Upplevelse av Kompetensforum 60% upplevde Kompetensforum positivt 60% är nöjda med formen med föreläsare och dialoger 50% är nöjda nätverkandet 54% var nöjda med det praktiska upplägget

Förväntat resultat Cirka 60% av de som svarade ansåg att Kompetensforum bidragit till nya kunskaper inom området bidragit till nya kontakter bidragit till nya uppslag och idéer innehållet var relevant utifrån sitt arbete eller uppdrag

Kännedom om Kompetensforum Mynewsdesk och muntligt information är de främsta informationskällorna 60% upplevde att informationen kring och om forumet var bra 70% var nöjda med dokumentationen från Kompetensforum.

Jobbpuls 70% av deltagarna anser att de har användning av rapporten

Kompetensforum som mötesplats Drygt 60% anser att skall vara ett återkommande regional mötesplats för ökad kompetensförsörjning i regionen Dock har 23% svarat att det inte anser det!

Har du tagit något initiativ 36% har tagit något initiativ som ett resultat av Kompetensforum – Förmedlat kontakter som skapades – Spridit kunskap och information om innehållet – Bokat möten mellan arbetsgivare och skola – Aktivare samverkansarbete skola – näringsliv – Nätverkskontakter – Planerar karriärdagar i kommunen – Arbete med kompetensförsörjningsplan – Uppslag för egen konsult verksamhet

Bra med Kompetensforum Många möjligheter till nätverkande Öppet klimat för dialog Energiinjektion! Mer kunskap och kontaktskapande Bra med många ungdomar Moderatorn, möblering och det öppna klimatet Många deltagare som var intresserade av kompetensfrågor Ett proffsigt upplägg med intressanta föreläsare

Kan bli bättre Bredare deltagare med större inslag av representanter från näringslivet och politiker Tydligare bild av spaningarnas innehåll innan Mer konkret ställningstagande och handlingsplan Mer av goda exempel Beskriv inte bara spetskompetenser Mer av inlandsperspektiv Mer tid för att skapa kontakter Mer av företagens och fackens perspektiv Det gick alldeles för lång tid innan utvärdering skickades ut

Tips och idéer Samarbete över gränser (länen) Tydligare resultat som lever vidare Mer fokus på ”hur göra verkstad ” Byt ort, bra för marknadsföringen Mer tid för samtal mellan deltagarna Skapa forum för framtidstänk bland ungdomar, företag/organisationer Tydliggör problemområden Bjud in fler företag Fler beslutsfattare som deltar Ha fokusområde med syfte att nå konkreta resultat

Exempel på satsningar kring samverkan arbetsliv och utbildning Exjobbsdagar MIUN Komtek Örnsköldsvik Engcom och skolan Projekt Lärlingslotsen Samordnare mellan Teknikföretagen och Industriprogrammet i Jämtland praktikplatsen.se Folkhögskolekurs i samarbete med näringslivet, Bäckedal rutinera.se Valideringsupplägg Curt Nicolin gymnasiet i Finspång omsorgscollege.se Lärlingsgymnasiet i Härnösand Skarpåkersskolan, Värkstad med elever från åk 3 ”Lärarprao”