Konsten att leda sig själv

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Heart to Change – att leda förändringsarbete
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Coachande ledarskap som mentor
Att identifiera och utveckla ledare
Nulägesanalys genom frågor
Lösningsinriktad Pedagogik.
Metodstöd.
SÄTTA MÅL.
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
”Existensen föregår essensen!”
GRÖNA SIDAN UPP, TRÄFF , Kjell Persson.
Idrottspsykologi IGU tillfälle 3
SET Social Emotionell Träning
Inlärningsmiljö för att öka motivation
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Mindfulness – en hjälp på vägen
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling
Stärk Din självkänsla Workshop – Studenthälsan
Mental träning Mål & Motivation
Vad bör en hälsopedagog kunna?
Etik- Modet att välja!.
Vad är du för typ av person?
Utveckla din organisation - ska du anställa? -. Fundera kring Vad vill du ha hjälp med? Hur kan du beskriva det du behöver så att det lockar rätt kompetens?
Hälsopedagogik. Kapitel 1 Hej, hur mår du?
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Resultatfokus Den resultatfokuserade definitionen av en vinnare handlar om tre saker: resultat jämförelse med andra undvika misstag.
KÄNSLOR OCH SOCIALA FÄRDIGHETER – FÖRÄLDERN SOM VÄGLEDARE
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Göteborg Distriktlagsverksamhet. Varför är vi här? INSPIRERA!! VINNA TV-PUCKEN!!
Etik Moral Filosofi.
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
UF Nycklarna till framgång - kontroll över den egna ekonomin!
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Självbild, självkänsla & Självförtroende
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Anställningsintervjun
PPP Den moderna vetenskapsteorins berättelse om sin förhistoria.
Föreläsning 5 Konflikthantering
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Idrottspsykologi.
Gordon Allport ( )  Ord som kunde användas för att beskriva personlighetsdrag
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Identitet Vad formar oss till oss?.
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Men vad är ’fri vilja’ för något?
Del 1 Medicinens och omvårdnadens etik
Ge och ta konstruktiv, förstärkande och utvecklande feedback
Socialpsykologi.
Hälsopedagogik. Kapitel 1 Hej, hur mår du?
Individuell Spelarutveckling. Mål och resultat Långsiktiga mål Att utvärdera sig själv Ta fram vad som är prioriterat i närtid o Kortsiktiga mål = utvecklingsmål.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT.
Coaching.
Tips för det praktiska ledarskapet
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Religion.
Vägledningsmodellen Utsikt-Insikt-Framsikt & Varför en modell?
Presentationens avskrift:

Konsten att leda sig själv

Genom att vara en medveten ledare får individen: Kännedom om sig själv. Självkännedom är egenskapen där människor har kunskap om sina egna mentala tillstånd (vad man tror på och vad man vill i livet). Har en positiv grundinställning Klara visioner och utstrålar trygghet Väljer att se sin egen del i olika situationer och ta eget ansvar Tar kontrollen och makten över sin tid Tycker om att växa som individ Har tydliga värderingar och strävar efter att leva som man lär – dvs. säger du att du ska gå ut varje dag i ur och skur – GÖR DET & SVIK INTE DIG SJÄLV!

Har tillit och använder sin intuition Lättare att kommunicera, lyssna och visa empati för andra människor Kontrollerar och följer upp framsteg och resultat och man drivs av vilja att lyckas Vågar ta risker Motiverar, bekräftar och inspirerar sig själv & andra människor Sätter tydliga och realistiska mål– jag brukar göra en ”önskelista” som jag går tillbaka till fortlöpande och stämmer av Har stark självkänsla och gott självförtroende

Styrkan hos en god ledare Är att våga se vad man behöver utveckla, t.ex. personlighetsdrag egenskaper Hur man hanterar känslor För att kunna förändras

Personligt och medvetet ledarskap

Hur ska en bra ledare vara?

Centrala egenskaper för ledarskap Det krävs MOD Det krävs REFLEKTION Det krävs MOTIVATION Det krävs TRYGGHET Det krävs ANSVAR Det krävs TÅLAMOD Det krävs HÄNSYN = egenskaper som vi kan träna upp

Mod Veta vart vi vill komma. Kunna fatta beslut – snabbt och självständigt. Bättre att fatta beslut och lära oss av det, än att inte fatta något beslut alls. Lyssna på vår intuition som är samarbetet mellan tanke och känsla (hjärna & hjärta). Undvika att ångra sig om beslutet visar sig vara fel – ägna energin åt att ställa till rätta det som blev fel. När självkänslan är stark vågar vi ta risker och når målet lättare och snabbare.

Reflektion Stanna upp och tänka igenom saker och ting på ett klokt sätt. Sätta sig ner med papper och penna, för att bena ut vad NULÄGET är och hur vi ska ta oss till ÖNSKAT LÄGE. Som ledare vara förebilder och tar ansvar att leva som vi lär. Planera in tid för reflektion

Motivation Viktigt med: ENGAGEMANG INSPIRATION

TRYGGHET För att leda andra behöver vi först lära oss att leda oss själv. En trygg ledare skapar förtroende och tillit. Framgångsledarskap innebär att vi tar ansvar för att träna upp vår självkänsla (vårt egenvärde) och vårt självförtroende (vår egen förmåga att prestera). När vi lär oss att bekräfta oss själva klarar vi av att göra misstag utan att krisa ihop.

Eget ansvar Träna bort offertänkande genom att se vår egen del i de situationer vi befinner oss i. Vi tar ansvar för att fatta beslut trots risken att välja fel.

Tålamod och hänsyn Styrka att VETA VAD MAN VILL Ett framgångsrikt ledarskap handlar om tålamod och att ta hänsyn till dem vi leder och vad de kan.