Att studera hos Liber Hermods.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Beskriver vad eleven ska försöka uppnå
Det är viktigt att se till elevens hela skoldag, att lärmiljön är utformad så att de som behöver, kan använda alternativa verktyg i det vardagliga arbetet.
Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Kvalitetsgranskning gymnasial lärlingsutbildning6/22/2014 Kvalitetsgranskning av gymnasial lärlingsutbildning.
Betyg gymnasiet Denna bild skall användas som 1:a bild/välkomstbild vid varje seminarie-start. I rubriken anges namnet på seminariet I underrubriken anges.
Välkomna! Kursplaner, betyg och bedömning.
Välkommen till Vikenskolan
Hur går det till att rapportera in betyg idag?
Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
Välkomna till Företagets Logistik
Historia/SO En resa bakåt i tiden med dagens verktyg.
Webb 2.0 i utbildningen. Ett mer digitalt samhälle kunskaps.
Mål och betygskriterier
Högskoleförberedelse
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
KUNSKAPSBEDÖMNING OCH BETYGSÄTTNING I MODERSMÅL
Lokal pedagogisk planering
Programmeringsteknik Föreläsning 13 Skolan för Datavetenskap och kommunikation.
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Särvux i vux-gruppen Arbetsgruppen för särvux i GR:s vuxgrupp:
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
Hej och välkomna!.
Lokal Pedagogisk Planering
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS” Karim Daho Januari 2007.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Lärandemålklinik – vanliga och ovanliga frågor om lärandemål (=LM) Kvalitetsenheten och Lärcentret samarbetar inom projekt Alcuin, som har som.
Föräldraråd
Tillgodoräknande Stöd för administrativ personal Studentcentrum.
Hovstaskolans styrdokument
BEDÖMNINGSSEMINARIUM Stockholms stad och Nacka kommun
Fordonsteknik Kurs: FOR 1209 Hydraulik & pneumatik 50 poäng
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Den första organiserade läroanstalterna var klostren med den utbildnings som bedrevs i de medeltida klosterskolorna. Under medeltiden bedrevs all undervisning.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
Vårträff för svensklärare den 7-8 maj Min bakgrund & erfarenheter Om vuxenutbildningen i Sverige Kommunal vuxenutbildning Eftergymnasial.
Kommunal vuxenutbildning grundläggande nivå gymnasial nivå (Svenska för invandrare) (Särskild utbildning för vuxna) Olika organisationer i olika kommuner!
Beredd att undervisa? Elisabeth Nilsson, GU fysik LTH
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Vuxenutbildningen i Alingsås 2000 Basorganisation: 210 Kunskapslyftet: 205 (340 x 60%) Grundläggande: 75 Sfi: 75 Uppdrag: 25 KY: 105 Distans SSVH: 20 SUMMA:
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Individuellt stöd till studenter med funktionshinder
Planering Tydliggöra Strukturera Kommunicera Utvärdera Bedömning Kartlägga Värdera Synliggöra Återkoppla Utvärdera.
1 Lärcentret i Åbo Introduktion i användningen av nätet i undervisningen Moodle/Blackboard Maria Söderbacka och Tove Forslund
Erfarenheter av särskilt pedagogiskt stöd till studerande Jan Hallén, rektor Annette Gottfridsson, specialpedagog.
VANLIGA STUDIEFRÅGOR med studie & yrkesvägledare Som studie & yrkesvägledare arbetar vi med att vägleda mot ett yrkesmål. Det kan innebära att vi tittar.
Synpunkter, klagomål och beröm
Vuxenutbildningen i Kristianstads kommun
Ansvar gentemot vem/vilka?
Anpassning av Europarådets språkliga referensnivåer för omsorgsarbete En lärande arbetsplats.
Hur går det till att rapportera in betyg idag? Varje lärare fyller i ett Excel- dokument där varje delmoment i kursen fylls i. När betyget är satt skickas.
1. Registrera dig själv. 2. Se till att det är bockat för kursen 3. Tryck Finish.
Möte om betygsrätt mm. Program Utgångspunkt -Krav i auktorisationsvillkor att alla anordnare har betygsrätt -Anordnarna utfärdar betyg (utdrag.
V AD HÄNDER EFTER SFI?. S TUDIE - OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och.
Effektivare Sfi och vuxenutbildning Propositionens syfte Sfi ska inte vara en egen skolform utan ingå i skolformen kommunal vuxenutbildning Ändringen träder.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Krav inför VFU Studenten skriver en studieplan Dokumentation av VFU
Tips för det praktiska ledarskapet
Nyckeltal Gymnasiet.
Komvuxutredningen (U 2017:01)
Kommunens samlade resurs för vuxnas kompetensutveckling
Kommunens samlade resurs för vuxnas kompetensutveckling
Upprop Mora vuxenutbildning
Handledarutbildning Steg 2.
DIGITALA KUNSKAPSTEST
Presentationens avskrift:

Att studera hos Liber Hermods

Liber Hermods AB 1898 – 2007 och framåt……. Två kontor i Sverige – men många etableringar Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Yrkeskurser på gymnasienivå Svenska för invandrare (Sfi) Gymnasieskolor för ungdomar – distansgymnasium och Friskolor KY-utbildningar Internetbaserad distansutbildning för vuxna och ungdomar (avtal med 115 kommuner) Senaste avtal – Solna stad, Östersund, Uppsala, Sjöbo, Tomelilla och Landskrona kommun Vi vet! – har egen betygsrätt

Vår pedagogiska modell Resurser och stöd till de studerande

HUR SER DET UT FÖR EN STUDERANDE PÅ ETT LÄRCENTER

Hermods lärcentrum Studieledare hjälper till med övergripande planering och uppföljning. Finns i: Malmö via telefon och e-post: 040-25 86 10 eller studieledare@liber.se. Sjöbo genom Mårten Petersson, e-post marten.petersson@hermods.com rättar, kommenterar och bedömer uppdragen i Athena. Håller i den muntliga examinationen. Nås via e-post: fornamn.efternamn@hermods.com. hjälper till med det tekniska. Finns i Malmö via telefon och e-post: 040-25 86 30 eller support.hermods@liber.se. hanterar betyg. Finns i Malmö via telefon 040-25 86 57 eller Webblärare Teknisk support Administratör

www.hermodslarcentrum.se För dig som använder Liber Hermods utbildningsplattform Athena finns en egen hemsida med information och nyheter: http://www.hermodslarcentrum.se

Kursen i Athena Studieplan Studieguider Testa dig själv Uppdrag anger när betygsgrundande moment ska göras undervisning, kommentarer och läsanvisningar självrättande kontrollfrågor betygsgrundande uppgifter som skickas till webblärare för bedömning interaktiva moment resurssamling fördjupningar på Internet avslutande kunskapskontroll med webbläraren Webblektioner Bibliotek Internetlänkar Muntlig examination

Athena Liber Hermods utbildnings-plattform hittas på http://athena.liber.se Här har den studerande sitt eget studierum med allt material som tillhör kursen, förutom läroböcker.

Anmälan, registrering, planering och uppföljning Tillsammans SYV drar den studerande upp riktlinjerna för studierna. Kursanmälan registreras hos Liber Hermods som skickar välkomstbrev och planerar de enskilda kurserna. Om den studerande inte följer studieplanen, tar Liber Hermods studieledare kontakt med den studerande och SYV.

Webbläraren Webbläraren är pedagogiskt ansvarig för kursen. I basen ligger alltid den färdiga kursen i Athena, men beroende på den studerandes behov kan anpassningar göras.

Betygsdialog … En Betygsdialog inleds i Uppdrag 1, fråga 1, där den studerande redogör för sina mål vad gäller betyget. Betygsdialogen fortsätter genom kursen. Webbläraren klargör genom kursen vilka betygskriterier den studerandes arbete bäst motsvarar och hur den studerande kan nå eventuellt högre betyg. Betygsdialogen avslutas med att slutbetyg sätts och motiveras i den muntliga examinationen.

… konstruktiv undervisning … Webblärarens uppdragssvar ska, på varje enskild fråga: Sammanfatta läroboksstoffet Bredda lärobokens förklaring där så behövs. Ge tips och råd om filmer/böcker (i enstaka frågor) Kommentera elevens svar Ge konstruktiva förslag på hur eleven kan förbättra sina svar och nå målen för önskat betyg. I slutkommentaren ska eleven: Få konstruktiva kommentarer på hela uppdraget. Motivering till satt betyg Få besked om att hon/han kan höra av sig om det finns frågor på given feedback.

… och Muntlig examination Den muntliga examinationen utgörs i huvudsak av ett kunskapstest på hela kursen och en dialog med den studerande om uppnått resultat på kursen. Den muntliga examinationen ska innehålla fyra steg för att garantera en rättvis och likvärdig bedömning av den studerandes kunskaper: Id-kontroll den studerande måste försvara sina gjorda uppdrag kunskapstest på hela kursen betyg

Betygsunderlag Betygsunderlaget skickas till kommunen som utfärdar den studerandes betyg.