MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Advertisements

Från Vasatid till Vasalopp Lpp Historia åk 5, Vasatiden
FTFs motionsskola.
Att skriva en krönika Hur och vad.
Muntliga nationella prov i svenska
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Uppgiften i PowerPoint
Välkommen till kattens magiska värld
Åk 9 - året då det händer -.
Högtidstal Retorik.
Formellt, skarpt och snyggt
Intervju inför ViV-projektet.
Att skriva en artikel.
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att tala för att övertyga
Insändare Struktur och respons.
Att hålla en presentation
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
presentationer som visas i dator
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Idrottsfysiologi, tränings och tävlingslära 2
Ett arbetsområde om poesi
Swedex Muntligt test B1 40 poäng.
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Hur presentera och opponera?
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
1. Uppgiften presenteras
Bra att tänka på i ämnet svenska och när man har mig som lärare…
Att övertyga ! Disposition och mall.
Hur man skriver en argumenterande text.
Svenska inom teknik, H2 Lektionen den 15 okt Kommer igång med tungvrickare Dagens text Den finska och svenska arbetskulturen Övning 1) Likheter och.
Presentation 5 p (kräver närvaro hela lektionen) Fundera under presentationen på hur de olika bakgrunderna fungerar ! SRH.
Dagens lektion 13/ Mål: Metod: Tid:
Etik Moral Filosofi.
2 saker religioner håller på med:
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Muntlig presentation.
Argumenterande text.
Hur gör man en debattartikel?
Disposition till presentation Tredje kraften på besök hos niorna
Att skriva en debattartikel
En guide för arbeten i SO
Sagoanalys 1. Läs din saga.
Att argumentera.
Engelska Människokroppen
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
VAD KÄNNETECKNAR EN INSÄNDARE?
Vilka är vi och vem är jag?
Världens största religion
Breddad rekrytering. Det finns 4 saker jag vill att ni har med er härifrån 1.Målgruppstänkande 2.Gruppen gymnasiestudenter är inte en målgrupp utan.
Kristendomen.
KRISTENDOMEN.
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
En presentation av religion idag och religion inom populärkultur
Formellt, skarpt och snyggt
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
Begrepp.
Av: Linus, Clara och Agnes!
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
Inledningen Vinna lyssnarens välvilja ”Jag är ingen talare”
KRISTENDOM Källa. KRISTENDOMENS SKRIFT Kristendomens heliga Skrift var Bibeln och den består av Gamla testamentet och nya testamentet. I gamla testamentet.
Vatten finns i olika former
Muntlig presentation Svenska 1.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Argumenterande tal i en np-version
Presentationens avskrift:

MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men måste ha en inledning, en fakta -innehållsdel och en avslutning.

HUR SKA DET GÅ TILL? Ditt arbete ska presenteras utan att du läser från ett papper eller en Power Point. I stället ska du använda manuskort eller använda din Power Point som ett stöd vid din redovisning. Exempel: Här kommer en text om påsken och hur man kan presentera fakta. Påskdagen firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse. Jesus återuppstod på Påskdagen och därför firas det ordentligt i den kristna världen. Påskdagen är den kristna kyrkans största dag eftersom den firar Jesus uppståndelse efter att ha dött och begravts på långfredagen.

presentationen KRISTEN TRADITION JESU UPPSTÅNDELSE STÖRSTA DAGEN För en Power Point gör jag samma manuskort men lägger in följande på min Power Point: Ska jag göra ett manuskort till den här texten kan det se ut så här. KRISTEN TRADITION JESU UPPSTÅNDELSE STÖRSTA DAGEN

Som ni såg fanns ingen text med utan bara en bild. Det är för att din PP ska förstärka det du säger. Inte rapa upp samma sak som säger. Ett annat alternativ är att jag lägger in samma bild och lär in min text så att jag utifrån bilder och stödord kan snegla på min PP och veta vad jag ska säga. Då kan man lägga in ”manuskorten” i PP. Så här som till vänster. KRISTEN TRADITION JESU UPPSTÅNDELSE STÖRSTA DAGEN BILD OCH TEXT I EN PP

Muntlig framställning Exempel på ämnen: Ett land En resa En idrott Ett företag En nyhet En författare Ett slott En händelse LÄS FÖRST IGENOM BEDÖMNINGS- MATRISEN SÅ ATT DU VET VAD JAG KOMMER BEDÖMA. VÄLJ ÄMNE REPETERA HUR MAN SKA GÖRA EN PRESENTATION