Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013
Advertisements

Taktisk grupp Programområde Psykiatri
Överenskommelse om psykisk ohälsa 2013
Myndighets-presentation
Vet Du vem av hemtjänstpersonalen som är Din kontaktman? • 173 personer svarade ja • 166 personer svarade nej • 13 blanka enkätsvar inkom.
Brukarfokus i biståndshandläggning
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Granskning av utredningar av vuxna från 18 år med missbruksproblem
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Psykiatridelegationens arbetsgrupp för samverkan kring barn och unga.
Kompetensombudsträff
Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre
Vad innebär val av vårdenhet?
Partille Kommun 2012 Ingegerd Winqvist
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Eller, kan jag använda 1177.se i mitt dagliga jobb?
I huvudet på en gammal fastighetsförvaltare.
Individuellt utvecklingssamtal - mall
LPT. Lagen om sluten psykiatrisk tvångsvård.
en intervjuundersökning
Samband missbruk/beroende och psykiatrisk vård
Avrapportering överenskommelse och Nationella riktlinjer missbruk/beroende Ledningsgruppen
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
LANDSTINGETS VÅRD AV PATIENTER MED MISSBRUKS- OCH BEROENDESJUKDOMAR
Information om rehabiliteringsgarantin (till vänster i menyn rehabiliteringsgarantin) -Överenskommelsen -Frågor och svar om.
Samordnad individuell plan
Kursrapporten Vad du behöver veta som lärare Ulf Holmgren december 2011.
LSS 1§ Omfattar personer med
Case management och case managers
Samband missbruk/beroende och psykiatrisk vård
LSS 1§ Omfattar personer med
Exempel på analys och handlingsplan
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Vad innebär LSS-lagen ? Rättighetslag
Barn som far illa Region Skåne
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Projektplanen Vård och stödsamordningsprojektet. Avgränsningar Vård och stödsamordningsprojektet avgränsas inte av några diagnostiska kriterier utan kan.
Uppföljning av det lokala BUS- arbetet 2014 Den lokala strukturen för samverkan kring barn i behov av särskilt stöd Länets gemensamma SIP, Samordnad individuell.
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Individ, familj och funktionsnedsättning (IFF)
SIKTA- Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Samordnad Individuell Plan
Socialpsykiatriska avdelningen
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland 2015 Bakgrund Kommunerna ska enligt 5 kap. 8§ socialtjänstlagen göra sig väl förtrogen med.
Brukarundersökning 2014 Enkät till brukare på dagverksamhet.
Projekt Röda Tråden Målgruppen: ”Vissa personer med psykiska funktionshinder som också har ett svårt missbruk och/eller kriminalitet t ex med LRV- dom.
Lex Maria Bakgrund: 1936 avled ett antal patienter på Maria sjukhus i Stockholm till följd av felbehandling.
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Patientsäkerhetskultur mätning
Webbenkäter År 2009 och Om webbenkäterna  Började användas 2007 Postop 8v och 1år nov 2007 Hälsodeklaration mars 2008  25 av 44 kliniker använde.
Överenskommelse mellan Regeringen och SKL Prioriterade grupper Barn och unga år som har, eller riskerar att utveckla, psykisk ohälsa Personer.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Remisskonferens om Missbruksutredningen
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
The Capital of Scandinavia Anmälan av frånvaro i betydande utsträckning.
Hur kan vi använda Skånes befolkningsundersökningar i det hälsoinriktade arbetet? Mathias Grahn Enheten för Folkhälsa och Social hållbarhet Region Skåne.
Psykiskt funktionsnedsättning
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
IPS -En nyckel till arbetslivet
Anhörigstödet i Falkenberg
Läkarintyg för sjukpenning
Personliga ombud Kronoberg
Presentationens avskrift:

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Bakgrund Kommunerna har enligt socialtjänstlagen ansvar att tillsammans med landstinget göra sig väl förtrogen med levnadsförhållandena för personer med psykiska funktionshinder. De sex kommunerna och Region Halland är överens om att genomföra en inventering 2011.

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Syfte Inventeringen avser att förbättra kommunernas och landstingets kunskap om dessa personers behov av stöd för att öka möjligheterna att kunna planera insatser.

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Vem omfattas av inventeringen – målgrupp ”En person har ett psykiskt funktionshinder om han eller hon har väsentliga svårigheter med att utföra aktiviteter på viktiga livsområden och dessa begränsningar har funnits eller kan antas komma att bestå under en längre tid. Svårigheterna skall vara en konsekvens av psykisk störning.”

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Vem omfattas av inventeringen – målgrupp, forts Väsentlig svårighet: individens delaktighet på ett eller flera betydelsefulla livsområden drabbas Livsområden: boende, sysselsättning, studier, arbete, social gemenskap/relationer, fritid

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Vem omfattas av inventeringen – målgrupp, forts Under en längre tid: årslång aktivitetsbegränsning Psykisk störning: alla tillstånd som diagnostiserats (eller kunde ha diagnostiserats) som psykisk sjukdom eller störning

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Några tillstånd ingår inte i de psykiska störningar som enligt denna definition kan ge konsekvensen psykiska funktionshinder. De är följande: Missbruk/beroende av alkohol eller andra droger utan samtidig psykisk störning Psykisk utvecklingsstörning utan samtidig annan psykisk störning Psykiatriska tillstånd av kortvarig natur ex. akut stressyndrom Demenssjukdomar t.ex. Alzheimers sjukdom utan annan samtidig psykisk störning

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Tillvägagångssätt All rapportering kommer att ske via en webbenkät. Enkäten bygger på ett formulär som tagits fram av Socialstyrelsen som vi sedan anpassat till lokala förhållanden i Halland. Vi ber dig att fylla i en enkät för varje person du känner till och bedömer tillhöra målgruppen.

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Tillvägagångssätt, forts Alla frågor i enkäten ska besvaras. Om du inte känner till personens omständigheter så finns ett alternativ; ”vet ej”. Enkäten ska fyllas i med enbart initialer, födelseår och de fyra sista siffrorna på personen. Du fyller alltså i enkäten på din dator. När ditt svar är klart och skickat kommer det att bearbetas i en databas på Region Hallands FoUU-enhet på Hallands sjukhus Halmstad.

Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland Länk till enkäten och annan information* kommer att finnas på www.regionhalland.se/inventering *Annan information Informationsblad Kontaktpersoner inom respektive kommun och landsting till vilka du kan vända dig med frågor Tips till den som fyller i enkäten – skriv minneslista på vilka du fyllt i enkätsvar så kommer du ihåg.