Myndighetsutredningen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Samordningsprojekt för införande av anmälnings- och studieavgifter
Advertisements

Ungdomar utanför gymnasieskolan
Svenska Försäkringsföreningens Livförsäkringsseminarium 9 oktober 2012
Nätverksträff på KTH den 6-7 maj 2014
Kommuners insynsrätt i fristående skolor
Sv Universitets- och högskolerådets arbete mot diskriminering och för lika rättigheter Motstånd och möjligheter - En nationell konferens om jämställdhet.
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Miljödepartementet Ett Sverige utan klimatutsläpp – det gröna föregångslandet Bakgrund till regeringsbeslut torsdagen 21 juli 2011.
Den nya högskoleutbildningen Aija Sadurskis Högskoleverket.
Universitets- och högskolerådet
Årsredovisningsprocessen
Missbruksutredningens förslag
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Högskoleförberedelse
Gemensam webbinformation inom området psykisk ohälsa
Äldreomsorg KPR Programchefens information…… Lokal värdighetsgaranti • Till socialnämnden i november • MAS, hemtjänstföretag, pensionärsorganisationerna.
Kandidatuppsats VT14 Kursledare: Lotta Hallberg och Karl Wahlin
Proposition nytt kvalitetssystem Jmf HSV´s förslag – proposition från regeringen.
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Regeringens proposition 2009/10:139 Fokus på kunskap – kvalitet i den högre utbildningen Lars Rydberg Sid 1.
Regeringens proposition 2009/10:149 En akademi i tiden – ökad frihet för universitet och högskolor (Autonomipropositionen) Lars Rydberg.
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Hur hanteras det mellan kommun sjukhus idag? Uppdrag från LG 30/5
Jämställdhetspolitiken Tillväxtverket 26 september
Kulturpolitik Västra Götaland
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Modell för dyslexiutredning Arbetet startade i april 2010 Arbetsgruppen är geografiskt och kompetensmässigt tillsatt. - Vad är bäst för barnet? -Minsta.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Tillgänglighet och den nya bibliotekslagen Göteborg 1 september 2014 Örjan Hellström,
Patientmaktsutredningen
Regionalt nätverksmöte 22 september 2011 IPKs nya vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet Heléne Säll Matsson/IPK.
Sammanhållen Hemvård i Gävleborg – arbetsläge och tidplan för beslutsprocess och genomförande December 2011.
ÅRJÄNGS KOMMUN Sunne kommun Creare Vivere Finansierat av Europeiska socialfonden.
Uppdrag validering Björn Scheéle
Verksamhetsplanering 2012 IPKs vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet.
Vad händer med resursfördelningsmodellen och administrativa stödet?
Skånes Färdplan för Biogas Möte med användargruppen den 27 september 2011.
WORKSHOPS - Effektiv Miljötillsyn – ett Projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Arbetsordning, LTH.
Kulturdepartementet Nationell samordning för en positiv supporterkultur och mot våld och annan brottslighet i samband med idrottsevenemang Agneta Blom.
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
Enkät genomförd av SCB: Inträdet på arbetsmarknaden Seminarium den 22 oktober 2010.
Miljödepartementet Aktuellt från Miljödepartementet RUS Nobelmöte 2013 Petronella Troselius Miljömålsenheten, Miljödepartementet.
732G32 Kandidatuppsats, 15 hp (732G03)
Linnéuniversitetets alumnverksamhet. Utredning gjord En utredningsgrupp tillsattes våren Gruppen bestod av representanter från - Samtliga institutioner.
Uppföljning av regeringens handlingsplan mot prostitution och människohandel.
Individuellt stöd till studenter med funktionshinder
VHS information Anna-Karin Bergman teknisk förvaltningsledare Ladok.
VG Primärvård Dialogforum 5 december Frågor att ta upp: HSU- seminarium Träff med politiker Granskningar Akutmottagningar Aktuellt från VG PV-kontoret:
Fördjupad utvärdering 2015 Fokusområde Hållbara städer: Urbanisering Anna Wahlström, Naturvårdsverket.
Kvalitetsarbetet vid BTH
”3 blir 2” – Påverkas frågorna om inkludering och breddad rekrytering av Högskoleverkets omorganisation? Lars Haikola Include
Nytt kvalitetssäkringssystem höjer ribban – studenternas bästa i sikte Universitetskansler Harriet Wallberg.
Hälsa- och arbetsmiljö PU 17 februari Agenda Aktuellt om sjukfrånvaro Guide Hälsa och Arbetsmiljö Information om AFS 2015: 4 om organisatorisk och.
KANDIDATUPPSATS VT16 Kursansvarig: Linda Wänström 1.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Planering- och budgetprocess – Ny organisation för lärarutbildningen
Miljötillsyn och sanktioner - en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet (SOU 2017:63) Kerstin hälsar välkomna.
Välkommen till studentdagen 2016
Förändrade stadsdels-förvaltningar 1 juli 2018
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Universitet och högskolors framtida roll – samspel med UKÄ
NY ORGANISATION FÖR LÄRARUTBILDNINGEN
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Styr- och resursutredningen - STRUTEN
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Samordnad utveckling för god och nära vård
Presentationens avskrift:

Myndighetsutredningen

Utredningens förslag i stort Två nya myndigheter inrättas från och med den 1 januari 2013 med ca 210 respektive 90 årsarbetskrafter. De tre nuvarande myndigheterna läggs ned den 31 december 2012. Verksamheten vid Svenska institutet (SI) föreslås ligga kvar vid SI. Myndigheternas namn föreslås vara Högskolemyndigheten för kvalitetssäkring och tillsyn respektive Myndigheten för högskoleservice och internationellt samarbete.

Utredningens förslag i stort Organisationsförslagen i betänkandet ska ses som preliminära och kommer att ses över under våren. Förslagen innebär en minskad total personalram om ca 35 årsarbetskrafter, beroende på en minskning av de sammanlagda resurserna för stödfunktioner (adm, IT-stöd och stab) och information.

Särskilt om ”Servicemyndigheten” : Myndigheten ska ansvara för tillträdesfrågor i sin helhet, inkl föreskriftsrätt i tillträdesfrågor och ansvar för högskoleprovet. Myndigheten ska ha ett tydligt informationsuppdrag med fokus på neutral, relevant och saklig information som gör det möjligt för studenter och andra målgrupper att göra välavvägda val. Myndigheten ska ha ansvar för handläggning och information om internationella program. Myndigheten ska ha en samlad bedömningsavdelning. Särskilt om ”Granskningsmyndigheten”: Ett nytt analysuppdrag bör formuleras för myndigheten med tyngdpunkt i att följa upp högskolornas resursutnyttjande. Kvalitetssäkring och tillsyn (inklusive ÖNH och HAN) föreslås se ut ungefär som idag. Myndigheten föreslås få ansvar för den officiella statistiken

Konsekvenser särskilt för VHS Direktivet och betänkandet är tydligt med att verksamheten ska föras över till den nya ”servicemyndigheten”. Betänkandet innehåller inga förslag om innebär förändringar i de uppdrag som VHS har i instruktionen idag. Antagningsservice och systemförvaltning föreslås se ut ungefär som idag.

Konsekvenser särskilt för HSV Ansvaret för tillträdesfrågor, bedömning av utländsk utbildning och studieinformation förs till den nya servicemyndigheten Dagens analysverksamhet delas upp i de två nya myndigheterna Uppdraget att motverka diskriminering m.m. bör inte föras över till de nya myndigheterna utan ansvaret bör tydligt vila på lärosätena själva Rektorsutbildningen bör hanteras inom RK:s program för myndighetschefer Utvärderings- och tillsynsverksamheten kommer i huvudsak att ha samma uppdrag som dagens verksamhet

Konsekvenser särskilt för IPK Direktivet och betänkandet är tydligt med att verksamheten ska föras över till den nya ”servicemyndigheten”. Nuvarande verksamhet föreslås preliminärt föras över med nuvarande organisation, budget och dimensionering. Dimensioneringen av kontoret i Visby bör vara densamma som dag. En särskild arbetsgrupp för arbetet med att föra över Programmet för livslångt lärande (LLP) bör inrättas i samverkan med departementet.

Utredningens arbete under våren I dialog med de tre myndigheterna ska budgetunderlag för 2013 tas fram (klart till mitten av februari). I dialog med de tre myndigheterna kommer en fördjupad verksamhets- och organisationsanalys att genomföras (beslut fattas efter riksdagsbeslutet). Utredningen kommer att bemanna de två nya myndigheterna Utredningen kommer att föreslå verksamhetsmål och instruktioner. Remissrunda för betänkandet med sista svarsdag den 24 februari 2012. Proposition läggs i mitten av mars. Riksdagsbeslut fattas i juni 2012. De nya myndigheterna startar den 1 januari 2013.