Utgångspunkter/Genombrott

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Här skriver ni in ett namn på ert förbättringsarbete
Advertisements

Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Stöd för analys och förbättring
Här skriver ni in namnet på ert förändringsarbete Här skriver ni in er enhet Här skriver ni in vilka som deltagitKontaktperson: adress: tel: e-post:
Om mål.
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
PRIO dialogmöte 15 mars 2013.
Hur får vi goda idéer att smitta och bli resistenta?
Systemkarta.
Landstingens framtidsplanering i NLL - verksamhet och lokaler
Den Goda Kliniken Ett samarbetsprojekt; Svensk Förening för Anestesi och Intensivvård Landstingsförbundet Läkarförbundet Projektansvariga; Marie Rodling.
PMI Plus, minus, intressant
1. Detta är ett förslag på upplägg/rubriker som ni kan använda er av när ni ska dokumentera/presentera vad ni gjort i ert.
Utb landstingsfullmäktige, feb Britta Svensson - är resultatet av patientsäkerhetsarbetet - ett resultat som speglar vårdskadepanoramat dvs risker,
Hur får vi goda idéer att smitta och bli resistenta?
Patientupplevd vårdkvalitet
Urologmottagningen i ständig förbättring
Att införa nya arbetssätt……. …… och att upprättahålla det nya!
Projekt ”Barnets rättigheter i vårdnadstvister” Projektet drivs i samarbete med Socialstyrelsen, FoU i väst GR, regionförbundet i Örebro och sex kommuner.
Välkommen till Ledardagen!
Genombrottsmetoden.
Genombrottsmetoden.
Mäta för att leda Introduktion skapa förutsättningar att förstå sammanhang, identifiera förbättringsarbeten och följa dess effekter på resultat.
Modul: ”Mäta för att veta” Psykiatri Nordväst, Avdelning 131
1 Landstinget Blekinge - en behovsstyrd hälso- och sjukvård - Allt vi gör har sin utgångspunkt i hälso- och sjukvårdslagen och tandvårdslagen Målet för.
Utvärdering av processmognad
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Miljödiplomsutbildning (nystart)
Framtidens specialistläkare
Utvecklingscentrums uppgift
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?
Effektivare vårdadministration - ett förbättringsprogram
Preventivt arbetssätt Mål/ målområde Åstadkomma förbättringar Påverkansanalys – Bättre liv för sjuka äldre Bättre liv för sjuka äldre 2013 Bättre liv för.
PGSA-hjulet.
Förbättringskunskap Begreppet förbättringskunskap är en översättning av det som i amerikansk litteratur kallas för Profound knowledge of improvement. Förgrundsgestalter.
Landstinget kansli /1 Välkomna till Linnea-7! Per-Henrik Nilsson.
Detta är God Vård.
Värdekompassen Arbetsblad 1 För arbete med Värdekompassen
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje.
Elisabeth Holmgren Landstingsdirektör
Att mäta för att lära - mätningar i förbättringsarbetet
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
NU-sjukvården. Tiderna förändras Krav och förväntningar ändras samtidigt som sjukvården utvecklas och förändras. Det är dags att tänka nytt.
U t v e c k l i n g s c e n t r u m BRA MOTTAGNING - ett utvecklingsprogram med fokus på tillgänglighet och vårdmiljö.
Och forsarna sjunga sin ljuvliga sång -vid den vill jag somna så stilla en gång och vila i värmländska jorden I Värmeland - ja där.
Värnamo Sjukvårdsområde Patientsäkerhet
Struktur för att värdera strategiskt viktiga processer (enligt Cliff Norman, Texas, USA, API, Assositation in process Improvement) och uppdaterad och översatt.
Bild 1 NIU åk 1 Välkomna! Idrottspsykologi 1.
Kort presentation av vad vi gör
Detta är God Vård
Patientsäkerhet är på modet Britta Svensson Utvecklingsenheten - patientsäkerhet Norrbottens läns landsting
Förbättringskunskap Ingrid Ainalem.
Att mäta för att lära.
Cancervårdprocesser och deras förbättring
Bra planering skapar trygghet
PGSA.
Ett förbättringsprojekt i Värdeforum Bättre liv för sjuka äldre -team Stockholms län- Maria Beckman Inoussa Mounira Irene Andersson coach Pernilla Fransson.
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Framtidskartläggning
EBP-cirkel BESÖKSADRESS: RÅDHUSGATAN 72, ÖSTERSUND
Förbättringskunskap. Begreppet förbättringskunskap är en översättning av det som i amerikansk litteratur kallas för Profound knowledge of improvement.
Bättre omhändertagande av patienter med psykisk ohälsa
Förbättringsarbete- tillgänglighet på Hälsans vårdcentral 1 år 2016
Hemblodtryck istället för mätning på vårdcentral
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Vad är Svenska HALT? Den här presentationen ger en introduktion till Svenska HALT-mätningen.
LÄR-UT Bättre läkemedelsanvändning för äldre
Processen för Balanserad styrning - steg 2 Mätning-Mätresultat
Förbättringsarbete för säker läkemedelshantering
Presentationens avskrift:

Utgångspunkter/Genombrott Medarbetarnas förbättringsvilja är i fokus, metoden är ett verktyg för att få struktur på förbättringsarbetet Tillsammans bygger teamen kunskap om vilka förbättringsideér som leder mot målet Förbättringsarbetet ska handla om små förändringar som är möjliga att genomföra inom ramen för det vardagliga arbetet

Professionell kunskap Förbättringskunskap Ämneskunskap Personliga färdigheter Värderingar, etik Förbättringskunskap System Variation Förändringspsykologi Lärandestyrt förändringsarbete Förbättringar av processer och system i hälso- och sjukvården Förbättringar av diagnos och behandling Ökat värde för dem vården finns till för

Förbättringsmodell S Mål! Mått! Idéer! D P A Test! Vad är det vi vill uppnå? Mål! Hur vet vi att en förändring är en förbättring Mått! Vilka förändringar resulterar i förbättring? Idéer! D S P A Test!

S ynliga M ätbara A ccepterade R ealistiska T idssatta A ndvändbara SMARTA MÅL S ynliga M ätbara A ccepterade R ealistiska T idssatta A ndvändbara

Att mäta för att veta Hur vet ni att det ni valt att arbeta med behöver förbättras? Hur vet ni att de förändringar ni vill göra kommer att leda till förbättring just i er verksamhet? Kommer ni att kunna jämföra era resultat över tid med er själva?

Mål Minska antal patienter på väntelistan med 50% inom 3 månader Mätning Räkna antal personer som finns uppsatta på väntelistan varje vecka. Redovisa i ett diagram över tid. Mäts kontinuerligt

Diagram över patienter uppsatta på väntelista

Mål 100% av Linnéornas läkemedelslistor ska vara korrrekt ifyllda och ha en korrekt behandlingsindikation för varje läkemedel. Mätning Genomgång av läkemedelslistor för 11 patienter i utgångsmätningen för 36 patienter i uppföljningsmätningen

Förändringar Uppdatering av läkemedelslistor vid läkemedelsgenomgångar Information till medicinklinikens läkare Information till distriktsläkarkollegor Påminnelser från Linneagruppens deltagare