Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss Som var barn på 50-talet, 60-talet och 70-talet inte ha överlevt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Svenska trubadurer Trubadur: Kan översättas: den som hittar på.
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Elsa Beskow.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Äventyr i sjumilaskogen
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Hur kan jag vara viss om min tro?
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Sagan om den hungriga vargen
Etik och moral Vad innebär det?.
Sagan om Piffy.
Anslut ljudet Jorden i miniatyr.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Historien om Antiken i Grekland.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Amerikanska revolutionen
~ Den första mobiltelefonen ~
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Det medeltida styrelseskickets uppkomst och funktion.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Lånord.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Sagan om björnen.
Mobiltelefonins utveckling
Projekt pinnar.
I krig och kärlek är allt tillåtet
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Konsten att leda sig själv
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
Vägen till en bra novell
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Judendomen.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Det var en gång en sköldpadda.
Som vanligt tog vi oss en titt i kylen sent igår kväll.
Kretslopp Vad är ett kretslopp? Vilka ämnen kan ha ett kretslopp?
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Hållbar utveckling Vårt hem jorden Vårt hem jorden.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Att Skapa Serier.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Hur du tar hand om din kunskap
läran om ljusets utbredning och brytning
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
MAKTLEKAR.
1800-talet.
Av: Linus, Clara och Agnes!
Judendomen Emmy Hanna Nathalie.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......???
Presentationens avskrift:

Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss Som var barn på 50-talet, 60-talet och 70-talet inte ha överlevt

Våra barnsängar var målade med blybaserad färg. Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm.

Vi drack vatten från trädgårdsslangen och inte ur flaskor. Vi åt bröd med smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga, därför att vi alltid var ute och lekte. Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur samma flaska, utan att någon faktiskt dog av det.

Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker, och körde i full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att lösa problemet.

Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen, och kom hem först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen - ingen mobiltelefon. Vi hade ingen Playstation Nitendo eller X – boxar i det hela taget

Inga TV – spel, inte 99 TV – kanaler, inget surround sound, Inga mobiltelefoner, hemdatorer eller chatrooms på internet. Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem!

Vi ramlade ner från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, Men ingen blev stämd efter dessa olyckor. Det var olyckor. Inga andra kunde få skulden – bara vi själva. Kommer du ihåg olyckorna?

Vi slogs, blev gula och blå Och lärde oss att komma över det. Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs. Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna,

Och gräset växte inte inuti oss i resten av våra liv. Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in och blandade oss i samtalet. Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, så de föll igenom och var tvungna att gå om ett år.

Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en explosion av nya idéer. Vi hade frihet, fiasko, succéer och ansvar,

Och vi lärde oss att förhålla oss till alltihop. Och du är en av dem. GRATTIS!!! GRATTIS!!! GRATTIS!!!

Sänd detta vidare till andra som upplevde den stora lycka att växa upp som barn, innan LAGSTIFTNINGSMAKTEN och andra MYNDIGHETER reglerade våra liv till vårat eget bästa. DET GODA LIVET VAR VÅRAT! L-E D.