Uppsats skriven av en mellanstadieelev.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Tänk på vad du säger innan du uttalar orden!!!
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
HJÄRNAN.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om Piffy.
Syror och baser Jag ska berätta för DIG om syror och baser. Vad det här, hur allt funkar och vad för olika syror och baser det finns mm.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Om ett ögonblick kommer Du in i en magisk värld!.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
IPad grundkurs.
MFSMFS Ett äventyr utöver det vanliga. SIDA:s utbildning i Härnösand o Tre intensiva dagar som förbereder dig inför din resa o Träffa andra som ska ut.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Jättepandan.
PACK Pack är ett elakt litet monster. Han är orange och har ett gult öga. Hans favoritsak att göra är att sno godis. Det är ingen mening att du gömmer.
Välkommen till bondgården!
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
”Androm till skräck och varnagel” Gävleborgs slotts- & länshäkte
= att visa istället för att berätta
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Om ett ögonblick kommer Du in i en magisk värld!
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Hur kan man bestämma kön på fåglar? Fram till nu har detta varit ett svårt problem. I många fall har endoskopi varit den enda säkra metoden.
”Fick du inte mitt ” Jag antar det är sant det man säger om ”stora fötter, stor.....”
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Sektorn för Socialtjänst
Fina kojan Av Helena Bross Axel och Omar hittar bräder som någon slängt. Axel säger att de ska bygga en koja. Kojan blir jätte bra. Det finns en arg tant.
Jag vill känna mig som en kvinna En modern saga. På en flygresa över atlanten kommer planet in i en riktig storm. Turbulensen är hemsk och det blir ännu.
Livets former Djur.
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
 Jag gillar djur. Mina favoritdjur är: Kanin, Häst, Späckhuggare, Elefant och Giraff. Jag gillar Späckhuggare, Elefant och Giraff för att jag tycker.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare
Jag heter Sussi.
Alger och Svampar.
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
Jordbruk i Sverige och Australien
Sköldpadda. Material: Bomullsgarn I grönt och rosa. Och de verktyg jag använt är en virknål, sax och en rya nål.
Den magiska dörren.
I Stockholm, Kalmar och Göteborg har en tysk affärskedja öppnat varuhus som säljer äkta män till fruar som vill byta upp sig…..
Linné delade in djuren och växterna
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
känna igen, artbestämma, sortera
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
Samhällsvetenskapliga metoder
Google SketchUp Del 1.
Text av Emran Safi Myskoxe.
”strid” med ord, meningsbyte
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Av: Elina Räv.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Här kommer lite fakta om Jordbruk.
Rådjur Ett hanrådjur väger ungefär kilo och ett honrådjur väger ungefär kilo. Det är det mest vanligaste djuret som finns i våra tregårdar.
Biologi - Livets former.
32 BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
En bonde från Småland köpte nyligen en Mercedes i den nya
Hur kan man bestämma kön på fåglar?
Hur kan man bestämma kön på fåglar?
Daggmaskar Det finns många olika slags daggmaskar, i Sverige finns det 16 olika arter. Den sortens daggmask som blir störst kan bli 30 cm lång. Daggmasken.
Presentationens avskrift:

Uppsats skriven av en mellanstadieelev. Fakta om kon. Uppsats skriven av en mellanstadieelev.

Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.  

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande! Bildspelet skapat av Linnéa 2008 08 20