Om KBN från Gothia Forum

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
FREDA – bedömningsmetoder i arbetet mot våld i nära relationer
Advertisements

Föräldrastöd i Västra Götalands län
Uppföljning av återbesök inom planerad specialiserad vård modell för registrering, uppföljning och redovisning till den nationella väntetidsdatabasen.
Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling
Från UFO till FoU. ”Från UFO till FoU resan” •Obekant –Familjärt •Ogripbart – begripligt •Från något som rör andra till något som rör mig.
Visionen för Regionalt cancercentrum väst:
Clinical Research Support Verksamhetsplan Universitetssjukhuset Örebro ÖREBRO LÄNS LANDSTING Vision Vård och vetenskap i samverkan Effektivitet.
Regionala Vårdriktlinjer
Kvinnofridsprogrammet i Malmö Grundvärderingar •Samhället har ansvar för att skydda, hjälpa och stödja våldsutsatta kvinnor.
Eller, kan jag använda 1177.se i mitt dagliga jobb?
Införande av Meliors läkemedelsmodul för slutenvård på
Landstingsdirektörens stab Forskning och Utveckling, FoU Skapar förutsättningar för människors välfärd samhällets utveckling näringslivets konkurrenskraft.
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Livsstil Hjärt och kärlsjukdomar HjärnskadorLungsjukdomar PatientupplevelserFysiska bedömningar Rehabilitering, Familjehem, hjälpmedel Läkemedelsbiverkan.
Folktandvården Norrland
i kommuner, landsting/regioner
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Ramverk för patientmedverkan
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Projekt eHälsa – Status maj 2013
Kvisthamraskolan Norrtälje F-6 skola ca. 260 elever
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
Attraktiv kust - Norra Bohuslän - Förutsättningar och strategier.
Forskningssamverkan i Norra regionen Var befinner vi oss?
Landstinget i Uppsala län 2014
Vision och organisation Högskolebiblioteket MDH Lisa Petersen Presentation för Biblioteksrådet
Mervärden och aha-upplevelser
Omkring personer i Sverige kommer få cancer i år. Runt sig har de många nära som också blir berörda. Varje dag med misstanke eller insikt om att.
Forskning, Utveckling, Utbildning och Innovation
Gemensam Folktandvård i Norrland?
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Hur arbetar Västra Götaland med uppföljning och utvärdering Presentation inom lärprojektet uppföljning av regional tillväxt (Reglab) Göteborg 12 april.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Gothia Forum för klinisk forskning - Resultatet av ett unikt samarbete.
Projektet Bättre psykosvård Sammanfattning. Projektet bättre psykosvård Projektstart november 2011 Uppdrag: stötta enheter i landet som jobbar med psykosvård.
FoU-dagen 2008 Prioriteringar FoU-projekt Evidensfrågor Etik Karin Zingmark, FoU-dagen 2008.
Samma musik men olika teknik Tekniken byts ungefär vart femte år. Informationsinnehållet har oftast en livslängd som är 25–30 år, ibland ännu längre. Besluten.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
Projekt LÄRMODELLER II vt ht 2016
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Vart är vi på väg? Ann-Charlotte Kassberg, Norrbottens läns landsting Harald Segerstedt, Kommunförbundet Norrbotten.
Regeringsuppdraget Nationell informationsstruktur för vård och omsorg Monica Winge Socialstyrelsen.
Vårdval Gotland Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Vårdval Gotland steg för steg.
Sammanställning synpunkter remisskonferens. Övergripande målsättning Starkt stöd för den övergripande målsättningen att bättre anpassa vården för de mest.
Framtidens nära vård Delbetänkande
Primärvårdscentrum Östergötland
Norrlandstingen blir Region Norrland - förberedelsearbete
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Kraftsamling för ökat bostadsbyggande
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Välkommen!. Välkommen! Erika Ericsson, eHälsomyndigheten 25 april kl Nuläget för arbetet med gemensamma standarder – eHälsomyndighetens uppdrag.
Digital plattform Delaktig kommunikation
Enhet för Asyl- och flyktinghälsa
Arbetsgrupp Jenni Andersson, överläkare, Psykiatri Södra
LRF Dalarna Livsmedelsstrategi och Samverkan i matkedjan
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Försäkringsmedicinsk definition
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Grupp 3 ”Hur skräddarsyr vi forskningsstödet?”
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Best Service TILLSAMMANS SKAPAR VI VÄRDE! Genom att dela kunskap och erfarenheter utvecklar vi servicefunktionerna i vården.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Rapport första halvåret (H1) 2019 Sömnmedelsförskrivningen för äldre i Västmanland Athir Tarish Informationsläkare, Läkemedelskommittén.
Presentationens avskrift:

Om KBN från Gothia Forum Rapporten och nuläget Jack Lysholm Anna Ramnemark

Uppdraget som Gothia Forum fick Förstudien skall svara på frågan; Vad är framgångsfaktorerna för att den norrländska plattformen KBN skall kunna skapa det mervärde för forskningen som utvecklingsplanen anger och hur kan forskningsverksamheten generellt stimuleras?

Om KBN från Gothia Forum Förutsättningarna för den kliniska forskningen inom de fyra landstingen i Norrland ses för närvarande över…… Arbetet har bedrivits parallellt med en regionalisering av läkarutbildningen, vilket ökat kraven på utökade akademiska miljöer….. Mot bakgrund av ovanstående har Regionförbundet funnit att Västra Götalandsregions satsning och utveckling av funktionen Gothia forum överensstämmer med den utveckling som man önskar ska ske i Norrland. Regionförbundet har därför efterfrågat Gothia Forums konsultativa råd under en förstudie. Syftet är att skapa underlag för fortsatt beslut om utvecklingens nästa steg och för att de olika landstingen skall kunna besluta om en eventuell gemensam fortsatt satsning. Förstudien skall ligga till grund för att fatta ett inriktningsbeslut om en fortsatt gemensam utveckling av forskningsstödjande strukturer inom Norrland.

KBN speglat i Gothia Forum

Om KBN från Gothia Forum Bekräftar behovet av gemensam satsning för att befolkningsunderlaget ska bli rimligt i förhållande till samarbetsparter nationellt och internationellt Bygg vidare på Norrlands stora och starka erfarenhet av stora populationsbaserade studier (t.ex. Monica, VHU; register, biobanker, Registercentra) Bygg också vidare på enheter/kliniker med erfarenhet av kliniska prövningar t.ex. inom onkologi och av fas 1 studier

Om KBN från Gothia Forum Bra med Clinical Trial Unit som nav i KBN Lokala KFC kunskapscentrum, kontaktpunkt och resurs för genomförande av forskning Lokal tillgång till KFC som resurscentrum nödvändigt Synliggör resurser som redan finns och som är tillgängliga för flera Utveckla så att alla KFC har nödvändig infrastruktur KFC Umeå S-byn CTU S-vall Ö-sund

Om KBN från Gothia Forum KFC bör även kunna utvecklas så att primärvård kan bli delaktig

Om KBN från Gothia Forum KFC bör även kunna utvecklas så att primärvård kan bli delaktig Visionen kan skärpas

”Att erbjuda möjligheter för klinisk forskning i Norrland av yppersta klass, där hela regionen kan delta, till nytta för våra patienter och attraktiv för våra medarbetare”

Om KBN från Gothia Forum KFC bör även kunna utvecklas så att primärvård kan bli delaktig Visionen kan skärpas, och framför allt omsättas till fungerande funktioner i en verkstad

Upprättande av gemensamma rutiner KBN Kliniska patientstudier, hands on, fyra KFC Lokaler Utrustning Viss personal (t.ex. speciellt utbildade forsknings-sköterskor för viss utrustning) Studiestöd, CTU Projektledning (större övergripande projekt) Medicinsk och vetenskaplig rådgivning Projektplanering Administrativt stöd (inkl. myndighetskontakter) Biostatistik (via RCN) Upprättande av gemensamma rutiner

Om KBN från Gothia Forum KFC bör även kunna utvecklas så att primärvård kan bli delaktig Visionen kan skärpas, och framför allt omsättas till fungerande funktioner i en verkstad Utveckla nyckeltal och inkludera dessa i forskningsbokslut

Om KBN från Gothia Forum Forskningen integrerad i sjukvården Professionalisering nödvändig Advisory board för bred förankring och kanaler för inflöde av idéer Hantera fler funktioner centralt och samordna Kommunikationsplan Serviceorganisation som är ett erbjudande Frivillighet En väg in för forskningsindustrin Ansvar att delta som nationell partner

KBN speglat i Gothia Forum

KBN speglat i Gothia Forum Anpassat till vår verklighet

Gothia på Norrländskt vis Denna process är vi i full färd med, och har hunnit en bra bit på väg

Nuläget

”KFC-trappan” KFC-Universitet Nationell satsning, Framtidsvision   KFC-Extra Mer avanserad utrust KFC-Norr "Dygnet runt" Basorgansation KFC-Lab Lokaler Kunnande att hantera KFC-lab pipittera, frysa mm. Läkemeddelsrum Frysar -20, -80 (larm) KFC-lokaler KFC-Basstruktur Möjlighet att knyta KFC-kontakt Avtal med; Forskn.sk lab Studiesamordnare röntgen biobank apotek GCP-utb Umeå Sunderbyn Sundsvall Östersund.

”KFC-trappan” KFC-Universitet Nationell satsning, Framtidsvision   KFC-Extra Mer avanserad utrust KFC-Norr "Dygnet runt" Basorgansation KFC-Lab Lokaler Kunnande att hantera KFC-lab pipittera, frysa mm. Läkemeddelsrum Frysar -20, -80 (larm) KFC-lokaler KFC-Basstruktur Möjlighet att knyta KFC-kontakt Avtal med; Forskn.sk lab Studiesamordnare röntgen biobank apotek GCP-utb Umeå Sunderbyn Sundsvall Östersund.

Frågor? ? ? ?