Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Grupp 3 ”Hur skräddarsyr vi forskningsstödet?”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Grupp 3 ”Hur skräddarsyr vi forskningsstödet?”"— Presentationens avskrift:

1 Grupp 3 ”Hur skräddarsyr vi forskningsstödet?”
Region Östergötland ”från student till docent”-konceptet Ett gemensamt projekt mellan Regionen och Universitetet Omfattar forskningsmedel och andra stödinsatser för medarbetare i sin akademiska karriär Folktandvården västragötaland Region Örebro Landstinget Dalarna Stockholms läns sjukvård Västra Götalandsregionen Region Östergötland

2 Satsningar som pågår… Doktorandtjänster i Folktandvården Västra Götaland och primärvården i Sthlm Forum för doktorander – ”visa upp sina projekt” FoU-kurser som skapat intresse genererar många forskningskompetenta Postdokförordnande för att behålla disputerade inom vården. Nätverk och stimulerande miljör t.ex. fysiska forskarplatser Skrivarstugor, forskarkafér till riktade grupper, Forskningsplaner har skrivits av FoU som var sökbara för andra professioner än läkare ”Prova på forskning” 3 mån för AT läkare FoU-kurser för chefer FoU-chefer besöker APTér i verksamheter.

3 Idéer och problem att lösa
Visa på goda exempel, forskare som inspirerar Hur ska vi få den akademiska kompetensen efterfrågad? Akademisk meritering måste synas på lönen. Forskarskola i allmänmedicin Sthlm, alla går inte vidare och disputerar. Svårt att ”koppla ihop” en intresserad doktorand med ett lämpligt projekt. Identifiera magistarutbildade för att stimulera till vidare utbildning.


Ladda ner ppt "Grupp 3 ”Hur skräddarsyr vi forskningsstödet?”"

Liknande presentationer


Google-annonser