Demonstration Klicka på första bilden och sedan bildspel så går bildspelet automatiskt. Avsluta med esc.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Spelarutbildningsplan Östergötlands FF
Advertisements

Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Talföljder formler och summor
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
•Arbetsmiljö, Personal & Hälsa •Kunder - myndigheter, företag, företagshälsovård •Verksamma sedan 1988 •Miljödata tillhör Persona Grata AB •Huvudkontor.
Varför är det viktigt att mäta?
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Vad är Envi-Card? - Ett effektivt intranetverktyg som underlättar
Syo PRAO ver. 3.0 Välkommen till presentationen av Syo PRAO Vi kommer att gå igenom de flesta funktionerna i Syo PRAO.
Lindås Waves Utbildningskommitté
Vissa av bilderna i denna powerpoint-presentation är tagna av fotograf Paul Quant.   Fotografen har upphovsrätt till bilderna. Endast Handisam och Processtöd.
GRÖNA SIDAN UPP, TRÄFF , Kjell Persson.
Kapitel 11 Prissättning.
Intervju inför ViV-projektet.
Förbättrad livskvalitet och arbetssituation på Resmilans Servicehus
70 % av alla förändringsprojekt fallerar…
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
BUP Budgetering, Uppföljning, Prognostisering. Projektet Bill Andersson Analys av verksamhetens informationsbehov.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Uppföljning av lärares arbete i klassrummet
Studiecirklar – att kunna vidareutveckla alla aktiva inom en ideell förening Ett samarbete med Göteborgs innebandyförbund och Sisu.
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS” Karim Daho Januari 2007.
Budgetarbete - enhetschef
Välkommen till Ledardagen!
Matematiklyftet Märta-Stina Gahlin Lundberg
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Turismens historia kapitel 2.
SNACKA OM LÖNEÖKNING! En föreläsning om vad som
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
VÄLKOMNA till seminarium om Business Health – ett modernt synsätt på hälsa som utgår från affären
Energi- och klimatseminariet uppföljning 2014 Kerstin Angberg-Morgården, 11 juni 2014 Energisamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.
Etik Moral Filosofi.
Att tillsammans påverka!
Lars Ramstierna
Kvalitetsarbete med internetbehandling i reguljär vård Viktor Kaldo, leg psykolog, Docent Utvecklingsansvarig Psykiatri Sydväst.
Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop.
Senior alert – nuläge 24 oktober 2012 Kristina Sjölund Helene Lysander Skog Emma Englander.
6. Inventera projektets resursbehov
Medarbetarundersökning Informationsmaterial-
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Bli bäst på Senior Alert Senior Alert Målet med timmen  När denna utbildningstimme är över så ska ni alla förstå tanken med Senior Alert.  Ni ska veta.
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
WORKSHOPS - Effektiv Miljötillsyn – ett Projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Bakgrund Reducera och förhindra sjukskrivningar Krav uppifrån Avsaknad av strukturerat arbetssätt Hårt belastade specialister i allmänmedicin.
Kapitel 9 Kalkyler med totala kostnader.
Ekonomi i rådgivningen Introduktionskurs Linköping 6-7 nov 2013.
Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!
Kapitel 15 Budgeten.
Kvalitetsutveckling - administrativa processer
Personalpolitisk inriktning
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Bra planering skapar trygghet
PromikBook AB Kraftfull företagsanalys och ekonomisk simulering – helt molnbaserat.
Vad har du hört under förmiddagen? Vad förefaller vara viktigt för att röra sig från kunskap om social hållbarhet till handling i frågorna? Bilda grupper.
Några exempel på föregångare Växahuset 2001 Modellarbetsplatser 2003, Kravmärkt yrkesroll 2005 Lärande inom Äldreomsorgen 2006 Svenskutbildning med kompletterande.
Hur kan jag utvecklas på jobbet?. Vad vill Unionen?
Affärsidén En ledstjärna för både kunder och medarbetare.
Budgetering Vision Verksamhetsidé Mål Nyckeltal. Konkreta mål kan uttryckas i form av nyckeltal Tex. antal personal per boende.
Räkna ut resultat Intäkter − Kostnader = Resultat.
Vision Verksamhetsidé Mål Nyckeltal
Information på Uppföljningsmöte
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Grattis – så mycket är ditt kollektivavtal värt
Information på Uppföljningsmöte
Verktyget Utmärkelsen….
Grattis – så mycket är ditt kollektivavtal värt
Gnosjö kommuns styrmodell
Presentationens avskrift:

Demonstration Klicka på första bilden och sedan bildspel så går bildspelet automatiskt. Avsluta med esc.

Simulans affärsidé Simulans ska vara ett stöd för kunden att skapa förståelse för verksamhetens villkor hos personal och ledning. Detta genom att skapa en modell av verksamheten där de aktivt studerar verksamhetens förutsättningar, samt genom övningar och iaktagelser förbättrar verksamhetens resultat

Välkommen till EKONOMI I HEMTJÄNSTEN! Var inte rädda för orden planering, budgetering, inköp, investeringar och uppföljning av verksamhet! I denna utbildning i EKONOMI ger vi deltagarna nyckeln till dessa ord och hur dessa ord påverkar vardagen för personalen i HEMTJÄNSTEN Kunskaper i ekonomi är viktiga i dessa tider av snabba förändringar, nya krav och ökad press på både ledning och medarbetare. Stimulerande Kompetens

Välkommen till Ekonomi i Hemtjänsten ! Kompetensutveckling i EKONOMI leder till att hon eller han lär sig se sambanden mellan kvalitet, god arbetsmiljö och hemtjänstens ekonomi, samt räkna på hur olika inslag i vardagen förändrar verksamhetens förutsättningar. Hemtjänstens verksamhet och ekonomi hör ihop I Ekonomi i Hemtjänsten behandlas med utgångspunkt från händelser i den dagliga verksamheten olika ekonomiska uppgifter. Detta i ett spel där deltagarna på ett enkelt och trevligt sätt lär sig mer om verksamhetens ekonomi samtidigt som han eller hon räknar på och får insikt i att verksamhet och ekonomi är varandras spegelbilder, dvs det är två storheter som måste höra ihop. Stimulerande Kompetens

Målsättningar med ett seminarium i Ekonomi I Hemtjänsten att på trevligt och avslappnande sätt under några timmar ge deltagarna insikt i sambanden mellan verksamhet och ekonomi att ge deltagarna underlag till diskussion och inspiration att arbeta på ett smartare sätt i den dagliga verksamheten att presentera ekonomiska fakta på ett lätt tillgängligt och stimulerande sätt Stimulerande Kompetens

Ny pedagogik ger nya möjligheter Denna version av Ekonomi i Hemtjänsten har en ny pedagogik där kunskapsspelet Simulans ger möjligheter till att simulera sambanden mellan Kommunens verksamhet och ekonomi. En presentation av Simulans finns på Det här innehåller Kompetensspelet Simulans  Spelplan  Marker för resurser, händelser i verksamheten, pengar verksamhet och kontoplan  Förutsättningar:prislistor och scenarier Stimulerande Kompetens

I Simulans arbetar man i grupper med max 4 deltagare i varje grupp. Varje grupp får en låda med nedanstående innehåll Stimulerande Kompetens

Marker för Ekonomi Intäkter Marker för resurser Persona l Samband visas mellan resurser och ekonomi Övriga kostnader Lokaler Administration Övre delen Verksamhet Intäkter och kostnader Ekonomisk ställning Lådan innehåller även spelplanen som vi ska arbeta med och vars innehåll ser ut så här Spelet följer en Händelsekedja

Exemplet måndag Händelskedjan Planera Lisa, Stina och de andra i gruppen går igenom dagens arbete Måndag Intäkter Persona l Övriga kostnader Lokaler Administration 800 kr belastar kontot för personal 800 kr utbetalas från kassan Exempel från den stora presentationen

Vårt exempel Under Måndagen gjordes 8 besök Till en kostnad av kr Vi sammanfattar måndagen

kr? Varifrån får kommunen intäkter så att den kan betala i form av löner mm ? Stimulerande Kompetens

Avslutning Kommunens intäkter kommer från Kommunalskatten och skatteutjämning som regelbundet betalas till kassan. Kommunen får även intäkter från avgifter bidrag och övriga intäkter Du och din grupp får nu kr insatt i kassan Ni ska med hjälp av spelet och kr följa Lisa och Stina i Solby Östra hemtjänstdistrikt under fem dagar!

Några scenarier att arbete med : Allmänt utbrott av vinterkräksjuka Hildur i Västerbyn blir förlamad i benen Nisse i Ytterbyn, diabetiker, får ingen lunch Leasingbil går sönder/problem med kommunikationer Lisa dricker sig redlös berusad på en möhippa, kommer bakfull på jobbet dagen efter. Man ska göra kalkyler med utgångspunkt från prislista, gruppens kompetens och yrkesroll för att få beloppet som finns i kassan att räcka till en veckas verksamhet Stimulerande Kompetens

Stimulerande Kompetens Genomförande Genomförande av Ekonomi i Hemtjänsten tar i anspråk fyra effektiva arbetstimmar. Om ni tycker det låter intressant kontakta: Rune Edström, 0620 – Eller din förvaltnings ansvarige för personalutbildning