Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Varför är Carl Bildt så skicklig på att hantera journalister? Peter Dahlgren medie- och kommunikationsvetare.
easyresearch. se/s. asp Varför?
Speldosan.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Solen Solen är en stjärna..
Samtala om böcker.
Hur kan jag vara viss om min tro?
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Om ett ögonblick kommer du att inträda i en magisk värld...
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Hjälp ett inbrott!. SOS 112, vad har inträffat? Hjälp, det är inbrott. Jag ser två gubbar som har krossat rutan till affären och dom är på väg in!
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Patientenkät sommaren -13
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
ABSOLUT BrucElvis Det här bildspelet består av material som BrucElvis tror han kommit på alldeles själv. Dock kan ju någon annan varit lika ”smart / rolig”
SSQ 5.6 sida 1 De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. För varje fråga ska.
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
Kropp och kläder En resa i tiden.
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Jag vill gärna att du kommer över på en liten afterwork-öl, ta gärna med dig familjen eller några vänner och titta in.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Fotbollsövningar Pojkar 03
Tomtefar Det var en gång en tomtefamilj. Det var bara 2 dagar kvar till julafton. Nissarna slår in många paket för alla ska få minst ett paket. Nissarna.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Ett Riktigt Julkort.
Du ÖnskAs en rigtigt gOD jul GOD JUL Först, klicka på stjärnan på julgranen, så vi kan få ljus i den….
Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Övning Dribblar Springer Utan boll Passar Boll Anfallare X Försvarare.
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
I Stockholm, Kalmar och Göteborg har en tysk affärskedja öppnat varuhus som säljer äkta män till fruar som vill byta upp sig…..
Min Stockholmresa ..
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Hej där allihopa!!! Så har då ännu ett år gått och ännu en jul står för dörren. Inte mycket till julstämning med grå och brun mark.
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
Nu är det dags igen för en årskrönika Tänk vad åren går fort.
Har du koll på buddhism?.
Renovering av avloppsledning Kommande:
Presentationens avskrift:

Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80 Klicka för att fortsätta

Jag missade att delta i arrangemanget ”Turista hemma” som Region Halland hade under en helg. Jag tänker nu att rätta till det misstaget genom att köra lite runt i kommunen med en kamera Första turen går från Unnaryd genom Långaryd och Nyby till Landeryd

Strax efter skylten ”Välkommen till Långaryd” ser man denna pärla Strax efter skylten ”Välkommen till Långaryd” ser man denna pärla. Inte har det används en massa miljöfarlig färg på fasaden. Vägskylten har en lutning så att man ännu tydligare ser vilken väg man ska ta.

Mitt emot vackra Höstro ser man denna idyll Mitt emot vackra Höstro ser man denna idyll. Något tyder på att käringen har tagit en bit av taket.

Här i Nyby-korsningen fanns en livsmedelaffär, ett café och en bilverkstad. Caféet har blivit fint kontor för taxiverksamhet. Affären däremot har inte fått nytt liv som bilden visar.

Nu har vi kommit till Landeryd Nu har vi kommit till Landeryd. Strax efter järnvägskorsningen ser vi att här finns det gott om industribyggnader. Så gott att denna har stått tom i många år. Dock har man av någon oklar orsak försett den med den vackra nya entrén i rustik skogsmannastil. Antennen är riktad in på underjordiska TV kanaler.

Mitt emot järnvägsstationen tror man att har kommit till en byggnad under renovering. Tyvärr gick hantverkarna hem för ett halvår sedan och har inte kommit tillbaka. Konstigt! Det finns ju skyltning på vägen ut från Landeryd där det står ”Välkommen tillbaka”.

I Landeryd skyltar man gärna med sin hobbyverksamhet I Landeryd skyltar man gärna med sin hobbyverksamhet. Liggstolen till vänster ligger kanske i kö i väntan på en reparation? Eller ska man hellre börja med taket till höger?

I Landeryd längre framme mot den andra järnvägskorsningen ser man att det finns gott om garageplats i Landeryd. Det är dock tveksamt om portarna fungerar klanderfritt. En fin belysning i Sieg Heil stil finns dock så att man ser den rustika fasaden även om natten.

Landeryd vill gärna ha turister. Här finns Vandrarhemmet Kronprinsen Landeryd vill gärna ha turister. Här finns Vandrarhemmet Kronprinsen. För att man tydligt ser att det är tala om ett turistboende har man ställd en skrotad husbil framför byggnaderna.

Tillbaka vid infarten till Unnaryd ser vi strax att Unnarydsborna inte vill ligga efter när det gäller annorlunda lösningar på byggnadsreparationer. Här har även arkitekten varit otraditionell och har hittat en färgsättning som är ganska unik.

Detta var en gång i tiden ett ålderdomshem Detta var en gång i tiden ett ålderdomshem. För att bevara känslan av ålderdom har man sett till att inte renovera fastigheten. Den framstår i originalskick från 1950. För att säkerställa att ingen förstör denna kulturpärla har man satt upp en skylt som varnar för olagligt tillträde.

Unnaryd har fått kommunalt stöd till tävlingen om besparningar på underhåll av byggnader. Varken i Långaryd, Nyby eller Landeryd har man kommunägda byggnader som ser ut så här. Kan det vara för att man vill undvika att besökarna på sjukstugan ska andas in giftiga ämnen från målarfärgen?

Powered by Nikon D80 Turista hemma turen fortsätter med besök i kommunens andra orter snarligen.