BYABLADET Lokaltidning för Mellanfjärden, Vallen och Hällan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Metodstöd.
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Solanderskolan presenterar
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Humleposten maj 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Våra fönster Nu är målaren igång och snickarna dyker upp under andra halvan av juni för utbyte.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Affärsmässigt drivna IT-satsningar i småföretag - en potential för fler nya jobb T Stockholms Handelskammare Microsoft Synovate Temo: David Ahlin.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
Vårdmiljörond – varför gör vi det här? Reflektion 2.Ge beställaren ett bra underlag kring nu-läget inför planering av framtidens hälso-och.
Föreningen för Förvaltningsinformation
Rapportskrivning – rep.
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Projekt Skaftö Framtid
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
ERGONOMI Vad är det?.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
BLI EN BÄTTRE VALBEREDARE SPF – kurs i Vaggeryd Rune Kjernald 1.
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 21 augusti 2013 Välkommen!
Anna-Karin Abrahamsson Bostadsforum 22 november 2012 Plan-, bygg- och bostadsdagarna 2012 Björn Adolfson och Anna-Karin Abrahamsson Plan- och.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Områdesutveckling Torpa
Föräldramöte Ht
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Historia och Organisation
Humleposten december 2011 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
BYA-LAGs-bladet Årgång Nr 5 nov Nästa nr. utkommer V?? Manusstopp 15-?? TRADITIONELL JULMARKNAD MED: GRÖT OCH SKINKSMÖRGÅS.
och tankar har lika mycket värde som vuxnas.
FOXPOPULI Introduktion av deltagare – ice breaking och lära känna varandra “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
Sibbarp-Dagsås 28 mars Vad händer ikväll? Introduktion Visioner Aktiviteter Handlingsplaner Lokal utvecklingplan.
Anställningsintervjun
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Ortsutveckling Skebokvarn
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
Uppstart projekt oktober 2014
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
NETINFO Samordnat IT-stöd Lunds universitet Birgitta Lastow Anders Sjöö.
LEDARTRÄFF Torsdag den 13 mars Nolltolerans Införs i Uppland 1 april 2008.
Vem är jag, Vem är du?.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Gemensamt kartstöd för Blåljus Det kan bli verklighet ! Hitta rätt!
Välkommen till ordförandekonferens 17 september2015.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
Mail: | Tele: 0911 – | Munksundsvägen 47 MSSK Projektpool.
HuFF – visionen som blev verklighet. 1) Att verkligen bli hela kommunens gemensamma elit- /representationslag och 2) Att vara en plattform för att samordna,
Ett bild och text repotage
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
”Valberednings- seminarium”
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
Presentationens avskrift:

BYABLADET Lokaltidning för Mellanfjärden, Vallen och Hällan BYABLADET är tänkt att vara ett nyhetsblad för Mellanfjärden, Vallen och Hällan, som kommer ut en gång i kvartalet. Här delar alla föreningar med sig av nyheter, information, artiklar och sådant som är av intresse för lokalbefolkningen. Förutom att detta ”byablad ”är ett språkrör för alla föreningar på orten, finns här plats för alla andra övriga aktörer, entreprenörer , näringsidkare och inte minst medborgare som har någonting att säga. Allt detta är ett led i vår strävan att medverka till en allt högre grad av samverkan mellan människor, föreningar, företag och olika åsiktsbildningar på orten. Göran Thybäck, Ordf. i Hamnlyckan Ett byablad som med jämna mellanrum tar upp aktuella händelser och frågeställningar som berör oss alla i Mellanfjärden, ser jag som ett konstruktivt initiativ som främjar sammanhållningen och utvecklingen i vår by. Gunnar Löf, Ordf. i Hamnföreningen. Med tanke på alla projekt, aktiviteter och olika verksamheter i vår kreativa by, känns det helt rätt med ett nyhetsblad där så många som möjligt kommer till tals. Lars Wejåker, Ordf. i Vägföreningen Vi har tidigare haft en året runt öppen affär som även fungerade som en social kontakt, där vi fick uppdatering om varandra och vad som hände i byn med omnejd. Därför upplever jag ett Byablad som en JÄTTEBRA åtgärd som kan ”fylla hålet” som social kontakt, i stället för affären. Vi i teaterföreningen får nu genom detta blad möjlighet att delge vår verksamhet som har målet, ett levande fiskeläge.   Ordförande för teaterföreningen/Tommy Brusell tommy@mellanfjarden.com Som fritidsboende i Mellanfjärden, vistas vi här under den mest intensiva tiden av året, då det händer väldigt mycket som det är värt att skriva om i en lokalpress som är lokaliserad i just Mellanfjärden. Bert Johansson, Ordf. i Tomtägarföreningen.

EN TIDNING I STÖPSLEVEN Eftersom detta purfärska byablad ännu är att betrakta som ett embryo, är tidningens upplägg, innehåll och utformning inte på långa vägar ”hugget i sten”. Däremot är redaktionen öppen för alla tänkbara förslag om hur tidningen på bästa sätt kan utformas. I skrivande stund finns det en tanke att den första sidan fylls med information ifrån representanter ifrån bygdens olika föreningar. Och att mittuppslaget, sidorna två och tre, innehåller nyheter av olika slag, samt att det sista bladet är ett ”faktablad”. GT NYTT FOLK I BYN Tidigare har föreningen Hamnlyckan köpt blommor som överlämnats till nyinflyttade, denna goda tradition vill vi återuppliva . Dessutom finns det en tanke att nyinflyttade presenteras i detta Byablad, men mer om det senare. NYA ÄGARE PÅ PENSIONATET Jessika och Rikard Bergman har tagit över driften av pensionatet i Mellanfjärden efter Weiåker. Att just Bergman tar över pensionatet känns extra roligt eftersom det under många år tillbaks i tiden funnits en speciell relation mellan Bergman/Bäling och Mellanfjärden. Framöver kommer Jessika och Rikard att presentera sin affärside på Hamnlyckan. YOGA OCH DANSKURS I MELLANFJÄRDEN I lokalen Hamnlyckan samlas för närvarande ett gäng en gång i veckan för att praktisera yoga och ett annat gäng för att dansa.

RAPPORT IFRÅN HAMNFÖRENINGENS ORDFÖRANDE Från den här sommaren kan jag rapportera att alla våra åtaganden har fungerat väl med hjälp av frivilliga krafter från styrelsen och övriga medlemmar. Vi har haft en bra sommar där framförallt campingen har ökat. Det överklagande av ny servicebyggnad som lämnats in har avslagits av Länsstyrelsen och vi ska nu jobba vidare med det projektet. Vår målsättning är också att fortsätta utbyggnaden av båtplatser med bommar. Gunnar Löv. HÖSTFEST Även i år försöker vi följa traditionen av att anordna en höstfest för alla bybor som vill ägna en kväll till gemenskap, god mat och diverse aktiviteter av underhållande karaktär. I år upprepar vi fjolårets succé med thaimat, som finns i mild och stark variant. Väl mött den 9 November kl. 19.00 Avgift 100:- per person, medtag valfri dryck förutöver lättöl och läsk som finns. Anmälan senast 2/11 görs till någon i Hamnlyckans styrelse, eller till goranthyback@gmail.com En vacker segelbåt som fyller hundra år nästa år, kommer inglidande i Gammelhamnen på Jättholmarna DOM KALLAR OSS SKÅDISAR Här nedan klipper jag in pålysningen till svt:s program ”Dom kallar oss skådisar” i ettan den 10 oktober; Tv-publiken tog henne till sina hjärtan som Mimmi Gustavsson i 90-talssåpan Tre Kronor. Men dyker vi djupare ner i Ing-Maries karriär hittar vi en skådespelare som gjort ett stort avtryck både på teaterscenen och på film. Du får träffa Ing-Marie på teaterscenen i det gamla fiskeläget Mellanfjärden i norra Hälsingland. JULMARKNAD Även i år ser det ut att anordnas julmarknad i Mellanfjärden, Helena Brusell och Lasse Johansson organiserar det hela. Marknaden går av stapeln den 15 december, då vi hoppas att vårt byatorg fylls med folk.

UTVECKLINGSPLAN FÖR MELLANFJÄRDEN Som alla säkert vet har det tagits fram en utvecklingsplan för Mellanfjärden, denna plan processades fram under tre tillfällen sommaren 2009, då bybor arbetade fram en vision och handlingsplan. Under arbetets gång bildades en samverkansgrupp som; förvaltar planen och ser till att Mellanfjärdsborna bjuds in till arbetet med genomförandet. En del planer och projekt har förverkligats, andra pågår och några ligger i framtiden, varför det kan vara läge att denna samverkansgrupp har ett avstämningsmöte den 24 Oktober kl. 19.00 i Hamnlyckan. På tal om samverkansgrupp tänkte jag att det vore på sin plats att presentera vilka som ingår i denna samverkansgrupp; Lars Weiåker ifrån Vägföreningen lars@wejaker.se 070-2958551 Gunnar Löf, Fiskehamnsföreningen gunnar.loof@hudiksvall.se 070-6636021 Eva Eriksson, Teaterföreningen eva.eriksson@st.nu 070-2021893 Bo Ander, Edsmyrsåns Intr..förening bo_ander@hotmail.com Bert Johansson, Tomtägarföreningen 070-6646546 Göran Thybäck, Hamnlyckan goranthyback@gmail.com 076-7925577 Skicka gärna en reflektion över vad du tycker om Byabladet, skicka det till goranthyback@gmail.com eller ring; 076-7925577. Hälsningar ifrån tillförordnad redaktör Göran Thybäck.