Personliga ombud Kronoberg

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Advertisements

Ett gott liv i ett livskraftigt län
Med fokus på äldre med psykisk ohälsa
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
JAG Föreningen r.f. Kalevalavägen ESBO Finland
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Arbetslivsintroduktion
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
AU Digital samverkan LO Process
Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive.
Länets kommuner i samverkan
Samordnad individuell plan
Göteborg Härryda Mölndal
Samverka för att förebygga återfall i brott
Att höra an till någon- anhörig
Behov av habilitering och rehabilitering
Vad innebär LSS-lagen ? Rättighetslag
Försäkringskassans roll i samverkan
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Projektplanen Vård och stödsamordningsprojektet. Avgränsningar Vård och stödsamordningsprojektet avgränsas inte av några diagnostiska kriterier utan kan.
Syftet är att nyanlända snarast ska…
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
Rapport från studiebesök Åsa Olsson, Sune Hemmingsson, Lisa Ask
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Samverkan för det gemensammas bästa Nätverken Hälsa och Demokrati samt Uppdrag Hälsa.
Individ, familj och funktionsnedsättning (IFF)
SIKTA- Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland 2015 Bakgrund Kommunerna ska enligt 5 kap. 8§ socialtjänstlagen göra sig väl förtrogen med.
AT-utbildning februari 2014 Försäkringskassans ansvar och uppdrag i sjukförsäkringsprocessen Camilla Nohammar, Försäkringskassan.
Några reflektioner kring LSS/LASS-verksamheten
Projekt Röda Tråden Målgruppen: ”Vissa personer med psykiska funktionshinder som också har ett svårt missbruk och/eller kriminalitet t ex med LRV- dom.
Psykiatrisk vård och omsorg med kunskap och värdigt bemötande Prio-projektet.
Case Management (CM) I vår modell samarbetar landstinget och länets 12 kommuner Sammanhållet stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning En service.
Karlstad Kurprojektet – En möjlighet till samverkan! Ett led i regeringens psykiatrisatsning.
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Munhälsan HSL eller SoL Enligt socialstyrelsens undersökning har 40% av personkretsen inte erbjudits någon munhälsobedömning Ungefär 11% tackar nej Stora.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
 I Partille kunde man identifiera ett ökat missbruk av narkotika/alkohol bland gruppen ”unga vuxna”,18-30 år.  Sedan April 2008 arbetar två vårdsamordnare.
Om samhällsorientering Och Hur vi arbetar i Gävleborg
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Remisskonferens om Missbruksutredningen
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Kundens väg till arbete.
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Workshop - ÄLDRE Möten med äldre personer på olika arenor
Kommunens stöd och service till personer med funktionsnedsättning - myndighetsutövning Introduktionsutbildning Louise Odengard - Stadsledningskontoret.
Verksamhetsansvariga Personligt Ombud 6 oktober 2015.
Personligt Ombud-nätverksträff 14 oktober 2015, Kävlinge.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Västra Götalandsregionen ska bidra till att personer med funktionsnedsättning kan delta i samhällslivet, få möjlighet att påverka sin livssituation och.
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
Maria N Tafuri, SDF Västra Hisingen Annika Björkhem , SDF Östra Gbg
Operativ personal från:
Bakgrund Nationella rapporter visar att personer med funktionsnedsättning inte har tillgång till en tillgänglig primärvård anpassad utifrån sina behov.
Annika Björkhem och Nina Sunnerfjell, SDF Östra Gbg
Nämnden för hälsa, vård och forskning
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Utbildning i SIP - samordnad individuell plan
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Välkommen till Habiliteringscentrum Västmanland
Samordnare samsjuklighet
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Levande bibliotek Estherforum.
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Utredning för vårdkedjan förvärvade hjärnskador
Inkluderande Rehabilitering
Presentationens avskrift:

Personliga ombud Kronoberg

PO Kronoberg arbetar i hela Kronobergs län Kontor i Växjö och Ljungby 13 ombud 21/9 2018 har 230 klienter ett ombud, Verksamheten har avslutat 89 klienter och tagit emot 101 nya klienter hittills i år

Vem kan få stöd av ett Personligt ombud (PO) Personer 18 år eller äldre, som har en psykisk funktionsnedsättning och har betydande och väsentliga svårigheter att utföra aktiviteter på olika livsområde PO arbetar inte med personer som har psykisk funktionsnedsättning med samtida: Demens, psykisk utvecklingsstörning, förvärvade hjärnskador eller personer som har akut stressymptom eller anpassningsstörning som per definition är kortvarigt eller övergående PO är en resurs för den enskilde inte för andra aktörer/myndigheter Verksamheten syftar till att få myndigheter, kommuner och landsting att samverka utifrån den enskildes behov och önskemål

PO beslutar inte om insatser PO tar inte över huvudmännens ansvar för samordning PO svarar inte för vård och behandling PO hjälper till att söka ex God man, boendestöd, kontaktperson, rätt vård

Vägen in… Den enskilde hör av sig till PO Någon myndighetsperson, anhörig eller vän kan bistå den enskilde i kontakten med PO Efter första kontakten med verksamheten får personen träffa två ombud på en informationsträff och där efter bestämma sig om hen vill ansöka om PO Kontaktuppgifter finns på: www.personligaombudkronoberg.se

Samverkan PO samverkar med Region Kronoberg, alla kommuner i länet, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Kronofogden, Frivården, Budget och skuldrådgivare, även andra aktörer som rör uppdragen från klienter så som försäkringsbolag, hyresvärd, polis, arbetsgivare mm