Att arbeta i en integrerad verksamhet Är som att stå i en korsväg

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barnets rättigheter från teori till praktik
Advertisements

Marknadsekonomi eller planekonomi?
Syfte Syftet med programmet är att förbereda personen för deltagande i arbetsförmedlingens insatser, program och samlade tjänsteutbud. Under programtiden.
Nytt landskap: helgsupande avtar; vardagsdrickande tilltar Ett gäng typiska alkoholister.
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Landstinget Kronoberg Barn- och Ungdomshälsan 6-18 år
Designprocessen Idé Research Presentation Omarbetning
Alkoholism.
Presentation av utvecklingsarbete 24–25 november
Folkbibliotek som kulturhus
Psykisk hälsa på 1177.se och UMO.se
Utredning och behandling av unga vuxna förstagångspatienter Partille Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning SU/Mölndal.
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
Samhällsråd T. Innehåll Vi ansluter till den nationella ANDT-strategin De 7 länsmålen bygger på länets folkhälsoplan, regionalt program för social välfärd.
Qulturum Bergeling 2014 Frågor att besvara i varje steg av processen Vilken information behöver vi ha för att ta beslut om åtgärd i detta steg av processen?
Nu till mentometerfrågor
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
Rapport om förslag till öppen verksamhet för ungdomar med självskadebeteende
Missbruksutredningen Framtidens svenska missbruks- och beroendevård Hans Wiklund Fil. dr, Huvudsekreterare Missbruksutredningen
LFA- Logical Framework Approach
Socialdepartementet Konferens om drogsituationen i länet och framtidens förebyggande arbete Maria Renström Gruppledare för regeringskansliets samordningssekretariat.
Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter Mångfald Resurs Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter.
Ny patientlag 2015 Syftet med lagen är att stärka och tydliggöra patientens ställning samt att främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet.
SKL och Socialdepartementets riktlinjer
Bergmansgatans stödteam Bakgrund – Historik Inventering Planerat samarbete med sjukvården.
Uppföljning eller utvärdering - är det frågan?. Det ena utesluter inte det andra! Ungt forskningsområde – det finns utrymme för både och. Olika perspektiv.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Sagal Consulting Vägen till behandlingsarbete går via Ullared Somaliernas syn på psykisk ohälsa Yassin Ekdahl Sagal Consulting.
SIKTA- Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Hållbar utveckling – Vad betyder det för Ängelholm
Aktiviteter och upplevelser
Ansvarsfördelning/samverkan/samarbete inom missbruksområdet mellan olika huvudmän Camilla Carpholt Beroende och boendeenheten.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn.
Utvecklingsledare Kunskap till praktik
Presentation och sammanfattning SAMBA ”Barn i risk! Samt förslag till fortsättning.
Globalisering.
Överenskommelse mellan Regeringen och SKL Prioriterade grupper Barn och unga år som har, eller riskerar att utveckla, psykisk ohälsa Personer.
 I Partille kunde man identifiera ett ökat missbruk av narkotika/alkohol bland gruppen ”unga vuxna”,18-30 år.  Sedan April 2008 arbetar två vårdsamordnare.
Hej. Allt är inte så lätt som det låter Även om man är vuxen och har förstått, är det inte säkert att man gör som man blir tillsagd.
Vad är god strokevård och rehabilitering ? Piteå, Älvsbyn, Arjeplog, Arvidsjaur Sluten vården, Primärvården, Kommuner Hög kompetens i hela vårdkedjan Tidig.
Fyren Insats till unga vuxna inom Öckerö socialtjänst.
Barn som växer upp i familjer med våld
ASI/SIKTA Chefsnätverk Kommunförbundet Skåne & Malmö stad.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
Första linjen för barn och unga med psykisk ohälsa.
Utredningen om tvångsvård för barn och unga Utredningen om tvångsvård för barn och unga (2013 – 2015) Håkan Ceder, särskild utredare Sekretariat: Pär Alexandersson.
1 Implementering av nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård i Blekinge Processledare Sten Eklund och RosMarie Nilsson
”Miljarden” & ”Garantin” Miljarden, Start 2006 Minska ohälsotalet Flera projekt pågår Överenskommelse Garantin, Start Lätt & medelsvår.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Programområde Spelberoende vid CPF
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
GRUPPSAMTAL MÖJLIGHETER? UTVECKLINGSOMRÅDEN?
Särskilt introduktions- och uppföljningsstöd
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Stöd och behandling – införande i landsting/regioner
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
ANHÖRIGSTÖD.
Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende
Workshop Arbetsplatslärande.
Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende
Kvalitetsberättelse 2017.
Vad är en Maria Skåne mottagning?
Tramadolmissbruk bland ungdomar i Malmö
Välkomna! Dagordning Inledning: Helene Moquist, Uppföljningsenheten
Presentationens avskrift:

Att arbeta i en integrerad verksamhet Är som att stå i en korsväg Maria Skåne Nordväst Att arbeta i en integrerad verksamhet Är som att stå i en korsväg

Målgrupp Unga upp till 25 år med riskbruk, missbruk eller beroende Närstående till unga upp till 25 år med riskbruk, missbruk eller beroende 5 kommuner

Vad har vi lärt oss? Unga och deras familjer vill förändra – de flesta söker själva Individuellt anpassad behandling Närhet – sitta ’ute’ Det ska vara lätt! Du har kommit rätt!

Vad har vi lärt oss? Vara nyfiken! Olika lagar, olika kulturer, olika förutsättningar Samverkan med många – kräver ständig dialog Ny kunskap!

Att arbeta i en integrerad verksamhet Är som att stå i en korsväg Maria Skåne Nordväst Att arbeta i en integrerad verksamhet Är som att stå i en korsväg