Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Samborådet Emina Redzematovic. Samborådet 2. Coach/vägledare kartläggning Motivationssamtal Bedömning Upprättande av handlingsplan Planera insats Följa.
Advertisements

ATT UTVECKLA LÄRARES FÖRBÄTTRINGSFÖRMÅGA ULF BLOSSING.
EBP-cirkel 3: En lärande organisation BESÖKSADRESS: RÅDHUSGATAN 72, ÖSTERSUND
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
U 2015:06 Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar Ungas väg in i samhället Inger Ashing – Nationell samordnare unga som varken arbetar eller.
Förväntningar! – BIM Alliance? BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM Med hjälp av BIM.
Vuxna med utvecklingsstörning och svåra beteendeproblem.
Utvecklingsprocess för centrala myndigheter Träff 3 – 4-5 November 2015.
Föräldramöte BHC U12/U13 (Team -04/-05)
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Förbättra kunskapsläget.
Så skapar vi Sveriges bästa företagsklimat Frukostmöte 21 maj.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Frukostmöte i Nässjö 6 juni 2015
Två olika avtal Saco- S OFR Oorganiserade följer största avtalsgruppen
Empowerment i teori och praktik?
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Ny utvecklingsform – samplanering av flera team
Samuel Svenson samsv
Välkomna till tvärsektoriellt miljömålsmöte 21 okt 2015
En plattform för samhällsekonomisk analys
XX kommun Kommunikationsplan.
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
Hur går vi vidare? Vad händer nu?
Samarbetsbeteenden i ledningsgrupper är positivt relaterade till produktiv energi hos medarbetarna. Det i sin tur är positivt relaterat till.
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Utvecklande, lärorikt och nytänkande
Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
Arbetsformer XX vattenråd.
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Nätverk för lärare på fritidshem
Skolverket – utvärdering för lärande Jessica Lindvert, chef insatsutvärdering ge en lägesbild av hur vi arbetar med utvärdering i Skolverket, och att.
Fysiskt tvång - fasthållningar
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Utvärdering Mötesplats Goda exempel
Johan M. Sanne Lisa Schmidt
Implementering av peer learning i verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
9...
Stadsbyggnadsbenchen
Framtidsmöte Trygg hemma Vi kommer alltid att vara på väg! Kiruna
SOLLENTUNA FK Från knatte till veteran
Närsjukvårdsmöte Eugenia Strandberg.
Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen
Branschrådet för spårväg och tunnelbana den 17 maj 2018
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Rådgivande organ.
Nätverksmöte kvalitetsledare/-samordnare
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Förbättringsmodellen – en struktur för systematiskt förbättringsarbete
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader Brännpunkt Konsekvenser för staden
Samverkan 2017 LSG KoF.
Barnrättsperspektiv inom socialtjänsten
Förstelärarnätverk 13/3 Program
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Kulturskolornas strategidokument
Nämndernas/styrelsernas utvärdering av arbetet med budget 2005
Effektiva mötesplatser Erfarenhetsutbyte Kommunikation Synlighet
Ansvars och rollfördelning
PSS och framtiden… ”Hur vill vi ha´t?”
Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar
Lokal handlingsplan till den sjukvårdsregionala cancerplanen
Guide för genomförande av grundutbildning Barnkonventionen
Vår handlingsplan – RESPEKT
Presentationens avskrift:

Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete Hur ser länsdelsgrupperna ut och hur kan vi förbättra samarbetet med dem? Deltagare? Vad vet vi gemensamt i gruppen om deras arbete? Hur går vi vidare?

Länsstyrgruppen 19-01-23 Hur ska vi arbeta tillsammans för att våra möten ska bli så menings- och effektfulla som möjligt?

Bakgrund Mötena har haft ungefär samma struktur sedan start – behöver vi tänka nytt? Synpunkter gällande för många informationspunkter ( som skulle kunna spridas på annat sätt) har framkommit, är det så? Hur ska vi få ett bättre flöde i samarbetet med länsdelsgrupperna? Det finns en önskan att arbeta mer strategiskt och med våra gemensamma framtida utmaningar – hur gör vi det på bästa sätt?

2019 – Utvecklingsår för LSG Dagens dialog skall utgöra grund till det fortsatta arbetet med att förbättra gruppens arbete. Målet med dagens dialog är inte att hitta lösningar utan att lyfta upp åsikter och tankar om nuläget och framtiden. Dialog /diskussion. Trygga rummet – regler? Förslag från AU: WS med extern ledare

Nuläge – vad har vi tagit upp 2018? 19 informationspunkter utan BP 5 rena diskussionspunkter utan BP 22 informationspunkter med BP 15 diskussionspunkter med BP Övrigt: What matters to you – föreläsning Anders Vege

Nuläget World Cafe Nuläget Vad fungerar bra och mindre bra i LSG i nuläget?

1) Vad fungerar bra? Viktigt strategiskt forum, viktigt för samverkan. Kontaktytor och nätverk, mötesplats. Kontinuitet, politisk överbyggnad (POLSAM), struktur, årsplanering , Arbetsutskottets arbete, Hemsidan.

Vad fungerar mindre bra? Går på i gamla hjulspår, behöver utvecklas, saknar röd tråd Vad vill vi egentligen åstadkomma med LSG? För detaljerad nivå på ärendena och för mkt informationspunkter Mer skulle kunna skötas i länsdelsgrupperna/lokalt Samarbetet med Länsdelsgrupperna Hur lyfta blicken/jobba på en mer strategiskt nivå större del av tiden? Barn och ungaperspektivet för litet/lite frågor som rör skolcheferna. Svårt att lösa några frågor – vad gör vi då? Tar energi och leder ingenstans? Hur få patient/brukarfokus?

Önskad förändring Vad behöver vi förändra på våra möten för att göra dem mer menings- och effektfulla? Vad ska vi göra mer och mindre av? Utgå från lista ärenden 2018 Hur ska vi arbeta mer strategiskt och långsiktigt med våra gemensamma utmaningar?

Önskad förändring Mötesinnehåll: Färre infopunkter, Skicka viss info i förväg för beslut/inspelad info Inriktning/mottagare: Veta vem vi tär ill för? Hur få till det så att patientens /brukarens fokus är i centrum? Vägar in och ut: Bättre samarbete med länsdels- och lokala grupper När beslut tas viktigt säkerställa implementering och hur man tar det vidare i respektive organisation samt till länsdelsgrupper/lokal grupper etc… Roller och mandat: Vad har vi för mandat? Ökad tydlighet gällande de olika gruppernas roller. Delegera mer till länsdelsgrupperna. Mandat att förändra arbetssätt och innehåll i våra möten? Vilka frågor kan vi hantera? Strategisk grupp? Taktisk grupp? Operativ grupp? Är vi beredande till Polsam eller är vi mer/ngt annat?

Hur går vi vidare? Bra, men för lite tid idag. Behöver jobba vidare med nuläge och önskade förändringar innan större WS (med bla närsjukvårdscheferna). Jobba vidare strategiskt med Dag Norén? Vilka med då? Kan vi ändra på roller/mandat själva? Förslag: Vid varje möte lämna tid för reflektion så att vi kan utvärdera om ärenden och beslut känts relevanta. Ev mynna ut i en checklista för vilka ärenden som ska tas upp i LSG