Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

ÖSK Ungdom Idé, mål & policy Ungdomarna i Centrum
Nya Vikvalla - en aktivitetsplats för alla presentation för kommunen fredagen den 26 september 2008.
SET Social Emotionell Träning
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Mental träning Mål & Motivation
Kärnvärden.
Välkomna Föräldramöte EIF F01/ Sammanslagning av F01/02 Föräldramöte EIF F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget.
ETU, Utvecklingstrappor 8/ Inspiration och motivation.
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
Historia och Organisation
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Föräldramöte 19/10 P05.
Spelarutveckling Ligger sanningen i betraktarens ögon?
Vad förväntar sig den egna föreningen och specialdistriktsförbundet (SDF)? Att sprida kunskap om idrotten Att sprida kunskap om idrotten Att nyrekrytera.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Tränarträff 10/ Mästerskap 2011  VM ind Rotterdam 8-15/5  JEM Kazan 15-24/7  EM Gdansk 8-16/10  SOC 19-23/10  JVM Bahrein 13-20/11.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Inom hästnäringens organisationer har vi gemensamt beslutat att sträva efter tillväxt. Vi ser att det finns potential för vår sektor att växa och.
Världens bästa idrottsförälder
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Förälder och ny som ledare. Svensk Idrotts värdegrund Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel.
Ny verksamhetsidé Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Svensk Innebandys Utvecklingsmodell ”SIU” Så många som möjligt, så länge som möjligt.
Ordförandekonferens 2015 Föreningsutveckling i samarbete med Upplands Fotbollförbund.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
FMS gör skillnad! FMS erbjuder verktyg som gör det möjligt för alla på din skola att arbeta tillsammans med hälsa och livsstil för att förbättra skolresultaten.
Möjlighet till Egen Kraft!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Lagsammanhållning.
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Träff med föreningar i IL Bromma 4 maj – 19.30
GOIF A och U lag 2010/2011.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Obbola IK.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Värderingar Lekebergs IF
Föräldramöte p07 säsongen 2017
Information kring klasslagsfotbollen
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Planering och information för 2018
Förälder och ny som ledare
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Att vara idrottsförälder
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
Framtidens fritid och civilsamhälle
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Universellt preventionsarbete – tidigt främjande insatser
Presentationens avskrift:

Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället? Per Höglund, Sävar IK, Sävarcamp, Life Zone

Vad är Sävarcamp ? Sommarläger för barn 10-13 år med ungdomar som ledare Projekt i samverkan med föreningar, kommun och näringsliv i Sävar 2013-2017

Grundprinciperna för att bra liv (Martin Seligman) Ha kul och var tillfreds Att använda sig av sina styrkor Aktiviteter som ger mening och syfte.

Vad är mänskliga rättigheter i arbete med barn? Demokrati Delaktighet Glädje Gemenskap Rent spel Alla människors lika värde och rätt att vara med

Delaktighet Glädje Gemenskap

Demokrati

Idrottsrörelsen har en tradition att skapa verksamheter som riktar sig mot barn och unga, men där synen på unga har varit att de är deltagare. De som tar beslut är vuxna vilket leder till att unga inte tillfrågas eller aktivt tar del i de beslut som rör deras egen fritid utan passiviseras.

De långsiktiga målsättningarna med Sävarcamp är: 1. Utbildning utveckling av ungt ledarskap. Vi tror att utveckling av ungt ledarskap bidrar till ansvar och personliga färdigheter hos ungdomar. Genom att få ansvar växer man! 2. Ungdomsperspektiv, där ungdomar inte enbart är målgrupp utan även deltagare, ledare, initiativtagare och beslutsfattare. 3. Att nå barn och ungdomar som idag står utanför föreningslivet 4. Arbeta förebyggande att skapa ökat välbefinnandet, en sundare självbild och självförtroendet som ger barn och ungdomar i Sävar ökad förmåga att stå emot riskbeteenden som droger, skadegörelse och mobbing. 5. Att utveckla samverkan och kontaktytor mellan byborna i Sävar. Låt idrotten möta kulturen. 6. Internationell samverkan kring ledarskap, demokrati, kultur och idrott

1. Ungt ledarskap.

135 barn ger föreningarna svar! Sportig Snäll Rolig Hjälpsam Gillar barn Ödmjuk Omtänksam En bra förebild Positiv Favoriserar inte Bestämd Busig Inte för sträng Rättvis Modig Tålmodig Cool Tydlig Ansvarstagande Bra på att förklara Håller ordning Har respekt för andra Kunnig Påhitting/spontan Mogen Öppen Snygga

2. Ungdomsinflytande

3. Nå barn och ungdomar som idag står utanför föreningslivet

Varför slutar barn och ungdomar? Crane& Temple (2014) Balishet al. (2014) •”Det är inte roligt längre” •Känsla av (in)kompetens •Social press från tränare, föräldrar, vänner •Andra intressen •Fysiska faktorer (mognad & skador) Omotiverad (+) Inre motivation (-) Känsla av autonomi (-) Känsla av kompetens (-) Samhörighet (-) Ett stärkande, stödjande och uppmuntrande motivationsklimat (-)

För vems skull? Barn-och ungdomsidrott handlar om att låta barnen engagera sig och ge dem positiva upplevelser –oavsett förmåga! Fokusera inte på de < 1 % som kanske ”lyckas” på bekostnad av de > 99% som skulle kunna bli fysiskt aktiva för livet

4. Förebyggande

5. Samverkan

Samverkan (Vän i Umeå, Svenska Kyrkan, PRO) Namn: Ehsan Jafari Roligast med årets läger: ”Första gången jag har varit med svenska ungdomar och barn”. Vad har det här betytt för dig?: ”Jag kände mig väldigt vuxen och duktig”.

Grundprinciperna för att bra liv (Martin Seligman) Ha kul och var tillfreds Att använda sig av sina styrkor Aktiviteter som ger mening och syfte.

6. Internationell samverkan

Sävar IK- Youth Empowerment in Sport YES-Project

http://www.savarcamp.se/

Tack för att vi fick komma!