SGUs årsredovisning 2017.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Näringslivets perspektiv Miljömålsdagarna maj 2013, -Mer fart i miljöarbetet Inger Strömdahl, Ansvarig Miljö polices, Svenskt Näringsliv.
Advertisements

Jämställdhet i projekt Hur kan det se ut?. Innovation Bakgrund/problemInnovation definieras ofta utifrån en manlig norm där mäns innovationer och branscher.
Västra Götaland Förutsättningar att bli en stark jordbruksregion inom Horisont 2020.
Geografi Handlar om vår omvärld - men inte bara kartor!
Det här gör vi Vi har dialoger med kommunala politiker och tjänstemän Vi drar igång projekt som engagerar stora som små Vi knyter samman producenter och.
Tillsammans för en smartare @asazetterberg.
| Gratis samhällsinformation I en webbportal för nyanlända på 10 språk Svenska Arabiska Ryska Tigrinska.
Förväntningar! – BIM Alliance? BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM Med hjälp av BIM.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
DigIT Workshop 1 Första delen i analys och planeringsfasen.
SMART KOMMUN I NACKA: ENKEL OCH ÖPPEN VÅRT MÅL ÄR ATT BLI BÄST PÅ ATT VARA KOMMUN.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Strategi för Läkemedel 2016 – Strategi för Läkemedel Landstingsstyrelsen : Landstingets strategi för läkemedel ger en samlad bild av landstingets.
Resultat ÅU 2016 NV rapport Arbete med vattenskydd och planering krävs för att målet ska nås. Vattenförsörjningsplaner har tagits fram för allt.
Tingvallagymnasiet Ekonomiprogrammet.
Miljömålsnätverket
Konjunkturen i Stockholms län kv September 2017
SGUs årsredovisning 2016.
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Digitalisering, flera begrepp i samma term
Viktoria Hagelstedt, verksamhetsutvecklare CSN
PRV – upphovsrättsundersökning 2017
Överenskommelse om tidig lokal omställning
En kort presentation av Tillväxtverket
Vision 2025 ”All information med hög efterfrågan finns digitalt tillgänglig. Det mesta går att få tag på snabbt och enkelt, oberoende av tid och plats.
Andreas Stubelius Peter Bennich
Det behövs mellan – nya bostäder om året fram till 2030

Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
Välkommen till Huddinge!
Konjunkturen i Stockholms län kv December 2017
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 17 vecka
Varför bor vi där vi bor? Vi blir allt fler.
Fyra företags förväntningar på kommunal tillsyn – en intervjustudie
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Välkomna, nu börjar vi! Nina Frid Susanna Höijer handläggare handläggare.
EXEMPEL GLOBALISERING Megatrend Konsekvenser för Helsingborg
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Handelshögskolan vid ÅA Utbildningslinjen för ekonomi
Strategisk styrning av informationshantering och verksamhetsstöd inom miljöområdet Johan Westman Naturvårdsverket, GD-stab Naturvårdsverket.
Samverkan hälsingland
Partisympatimätningar i sverige idag - en översikt och diskussion
Årsrapport EHFF Rapporten godkänns av ÖK och dessutom av GD
• • SKAPAD AV
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
Goda livsvillkor, livslångt lärande & välutvecklad ideell sektor.
Regionalt utvecklingsprogram Regionalt tillväxtprogram
Förändring för kvalitet och förnyelse
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Schyst offentlig upphandling
Målstyrning och verksamhetsplanering
FÖRETAGSBESÖK 2017.
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Diagnos och delaktighet
Åtgärdsvalsstudie - Tillgänglighet för Stockholm, Nacka, Värmdö och Lidingö SL Riggert Anderson.
Digitaliseringssnurran
Evidensbaserade miljöanalyser
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
SGUs årsredovisning 2018.
Hållbar utveckling måste vara
Samhällsbyggnad Bergslagen
Rekrytering med lokala jobbspår
RSP September 2018 Exempel Möjligheternas Källa Biblioteket hur kan det se ut med delaktighet, Medlemskapet, Ägande.
Jämställdhet i projekt Hur kan det se ut?
Bilaga 7 Resultaträkning Balansräkning
Vatten i regionplaneringen – nu och i framtiden
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Presentationens avskrift:

SGUs årsredovisning 2017

Vision Strategiska mål Geologi för ett hållbart samhälle Sverige har en hållbar samhällsutveckling. Mark- och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade. Mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. Strategiska mål SGU visar vägen till hållbar användning av jord, berg och grundvatten i en föränderlig värld. SGU är ledande för ett hållbart nyttjande av landets mineralresurser, samt främjar hållbar tillväxt och företagande. SGU är en attraktiv, utåtriktad, effektiv och betydelsefull myndighet.

Verksamhetsområden Tillhandahålla geologisk information för samhällets behov Hållbart nyttjande av landets mineralresurser Handläggning av ärenden Bergsstaten Geovetenskaplig forskning och internationella samarbeten Miljöansvar Uppdragsverksamhet och tjänsteexport

Kostnadsfördelning Tillhandahålla geologisk information för samhällets behov Hållbart nyttjande av landets mineralresurser Handläggning av ärenden Bergsstaten Geovetenskaplig forskning och internationella samarbeten Miljöansvar Uppdragsverksamhet och tjänsteexport

Insamling och kartering Genom behovsstyrd insamling av geologisk information produceras kontinuerligt nytt innehåll till SGUs databaser. Databasinformationen utgör i sin tur underlag för olika produkter och tjänster (prestationer) t.ex. e-tjänster, rådgivning, rapporter och kartor. Årets insamling är av mindre omfattning än tidigare och insatserna har främst lagts på uppdateringar och kvalitetshöjningar av befintlig information. Den insamling som markant ökat senaste två åren rör information om grundvattnet.

Produkter och tjänster SGU tillhandahåller geologisk information på många olika sätt. E-tjänster via webben är ett sätt att öka spridning och användning av geologisk information. Satsningen på att tillgängliggöra information via e-tjänster har varit fortsatt prioriterad, liksom samverkan med andra myndigheter för gemensamma digitala lösningar.

Digitalt först SGUs webbplats är navet i informationsspridningen. Därifrån länkas besökaren till olika e-tjänster för åtkomst till data, kartor och publikationer. Årets besökarantal på webbplatsen har ökat, vilket troligen är relaterat till det stora intresset för grundvattenfrågor. Även anrop och nedladdningar av öppna data har ökat. Användartrenden tyder på att e-tjänster och öppna data föredras och kommer att öka.

Remisshantering Genom remissyttranden svarar SGU på frågor och ärenden från länsstyrelser, kommuner och andra myndigheter, inklusive domstolarna. Genom hänvisningar till webbsidan och checklistor har vi kunnat minska handläggningstiden och därmed även kostnaderna.

Bergstaten År 2013 skedde ett trendbrott på prospekteringsmarknaden och de senaste fyra åren har ansökningsnivån varit relativt låg. Trots det ser vi en liten ökning vid årsskiftet 2017/2018.

Kompetensförsörjning

Resultaträkning