Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

| Gratis samhällsinformation I en webbportal för nyanlända på 10 språk Svenska Arabiska Ryska Tigrinska.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "| Gratis samhällsinformation I en webbportal för nyanlända på 10 språk Svenska Arabiska Ryska Tigrinska."— Presentationens avskrift:

1 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se Gratis samhällsinformation I en webbportal för nyanlända på 10 språk Svenska Arabiska Ryska Tigrinska Dari Persiska Spanska Franska Engelska Somaliska

2 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se Infomationsverige.se har kommit till för att tillgängliggöra samhällsinformation, för att nyanlända ska kunna ta makt över sin egen etablering i Sverige, för att lätt och gratis hitta svar på frågor som uppstår när man är ny i ett land.

3 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se Information om Sverige i din telefon eller i din läsplatta! Du kan helt gratis ladda ner appen från App Store eller Google Play

4 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se Informationsverige.se är responsiv: Sidan ändrar sig därför beroende av storlek på den skärm man använder. På alla sidor kan du byta språk: Du hamnar på samma sida, det ser ut på samma sätt och du får samma information. Det finns ett sökfält där kan du söka på ord eller fraser på det språk du för närvarande har ställt in.

5 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se På informationsverige.se hittar du bland annat boken Om Sverige som används i samhällsorientering i många kommuner. Den finns på ytterligare 2 språk, sorani och thai. Det finns snabbingångar - ”Frågor och svar” på sidan Ny i Sverige där man snabbt kan hitta svar på vanliga frågor. Under rubriken Snabbfakta hittar du några olika ordlistor samt vår egen begreppsordlista.

6 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se Det finns flera sidor med information kring mänskliga rättigheter rättigheter och skyldigheter i det svenska samhället hur du kan påverka rätten till bostad rätt till hälsoundersökning rättigheter för barn och unga Samt många länkar till bra sidor när det gäller rättigheter, hjälp i olika situationer och länkar till organisationer som arbetar mot våld och till skydd för kvinnor i utsatta situationer.

7 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se Uppdrag 48. ”Länsstyrelserna ska ta fram och tillhandahålla ett digitalt språkinlärningspaket som syftar till att stärka kunskaperna i svenska för asylsökande m.fl. … ett kvalitetssäkrat språkinlärningspaket för de fem största språkgrupperna av asylsökande.” Vad krävs av ett digitalt språkinlärningspaket? Medlemmar i en referensgrupp med Sfi-lärare. Intresseanmälan: natalia.baar@lansstyrelsen.se

8 www.informationsverige.se | info@informationsverige.se Webbportalen www.informationsverige.se är länsstyrelsernas gemensamma webbplats för samhällsinformation till nyanlända. Länsstyrelsen i Västra Götalands län har ansvar för förvaltningen och samarbetar med övriga länsstyrelser, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket för en stabil, permanent och uppdaterad webbportal.


Ladda ner ppt "| Gratis samhällsinformation I en webbportal för nyanlända på 10 språk Svenska Arabiska Ryska Tigrinska."

Liknande presentationer


Google-annonser