Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

R EPETITION INFÖR PROV I S AMHÄLLSLÄRA. Följande sidor ur boken skall läsas inför provet: 12-30, 36-49. Repetera med hjälp av frågorna i boken och dessa.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "R EPETITION INFÖR PROV I S AMHÄLLSLÄRA. Följande sidor ur boken skall läsas inför provet: 12-30, 36-49. Repetera med hjälp av frågorna i boken och dessa."— Presentationens avskrift:

1 R EPETITION INFÖR PROV I S AMHÄLLSLÄRA

2 Följande sidor ur boken skall läsas inför provet: 12-30, 36-49. Repetera med hjälp av frågorna i boken och dessa repetitionsfrågor.

3 E TT LAND MED MÅNGA ANSIKTEN 1. Vilka minoritetsgrupper finns i Finland? 2. Hurdan särstatus har Åland som en del av Finland?

4 4. Vilka är de vanligaste orsakerna till att det kommer invandrare till Finland? 5. I vilka länder finns det mycket finska invandrare? Av vilka orsaker har de invandrat? 6. Av vilka orsaker kan en asylansökan bli avslagen. 7. Vilka grundrättigheter och –skyldigheter har du som finländsk medborgare? 8. Vilka olika familjetyper finns i Finland? 9. Vilka fördelar får sambor av att ingå äktenskap?

5 10. Vad är ett äktenskapsförord och varför lönar det sig att ha ett sådant? 11. Hur skall makar göra för att få skilsmässa? Vilka regler gäller? 12. Vad avses med ensamförsörjare och gemensam vårdnad av barn?


Ladda ner ppt "R EPETITION INFÖR PROV I S AMHÄLLSLÄRA. Följande sidor ur boken skall läsas inför provet: 12-30, 36-49. Repetera med hjälp av frågorna i boken och dessa."

Liknande presentationer


Google-annonser