Här visas en MRSA-bakterie i form av gossedjur.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vikingatiden År
Advertisements

Utflykt bland Sävsjös pärlor
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Speldosan.
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
Muntliga nationella prov i svenska
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Buddhismen Buddhismen är egentligen en lära.
Utflykt till Stadshuset och Gamla Stan
Resa till Nice. Vandrarhemmet i Cap d´Ail ingår i organisationen CLAJ - jeunesse camping.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Hur du skriver en bra historia
Golv, väggar, tak. fönster och en dörr
På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar.
År Här är vi på skolan, redo för att börja vår promenad till Landeryd.
SVERIGE Sverige gränsar till Finland och Norge. Sverige har en area på kvadrat km.
Yoga för dig Av Josephine Selander I Yoga för dig visar Josephine Selander och Peter Ljungsberg på olika vägar till hälsa med hjälp av yoga. Programmen.
Mitt Hus! Jag började med min skiss och bestämde att huset skulle va 20 cm långt 13 cm brett och 10 cm högt tills taket började. Jag följde inte min ritning.
Världens äldsta religion
Särskilda skäl och tillsyn
Den kultur- och industrihistoriska satsningen KOMMUNIKATIONS- STRATEGI.
Brev till Svalans föräldrar april 2013
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
Värme och väder del 1.
Malin Andersson, Nivrenaskolan, Sundsvall/Kvissleby –
Den moderna Jultomten och Julbocken
Lotta Ekman-Johansson & Ingrid Faste. Den korta versionen  Påvisa behov  Väcka intresse  Ge lättillgänglig information.
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Bokprojekt Hjulsbroskolan 2009
Flygresan till Iran Klassen anordnade en flygresa till Iran. Här är våra piloter på planet. De hälsar alla välkoma på svenska och persiska.
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
Av: Linus, Clara och Agnes!
ALEXANDRE DUMAS d.ä
Idrottsföreningar i Sandviken Bildade under 1920-talet
BIG DATA. Så här går det till : Varje webbplatsbesök används för att bygga upp en personlig profil. Den kan innehålla information om personliga intressen,
Kristendomen Länk. Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden.
Språkhistoria. Nästan alla våra ord i vårt språk har förändrats under tidernas lopp Inte konstigt då det har nötts och slipats av dagligt bruk i århundraden.
Från jägare till bönder Från grottor till städer till högkulturer Våra första civilisationer, från år sedan ca 8000 f.vt.
Vem tror du att du är? (Fritt efter introduktionen på Sveriges släktforskarförbunds hemsida) Värmlands Släktforskarförening Okt. 2015/AJ 1.
ISLAM källakälla. Namn: Flag av Alash Av: Kira. Islam i Samhället Islam är den andra största religionen i världen efter Kristendomen med 1.7 billioner.
Piteå stadsbibliotek. Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt.
ERBJUDANDE FRÅN HAVERDALS GOLFKLUBB
Berättarkvällar Daniel Svensson & Goodland Trio Peter Nilsson & Zeynep Uchbasaran Jörgen Lind & Tangokungar Alexander Carlesson & West of.
V.49: Veckobrev för förskoleklass A
Textlösa bilderböcker
ANTIKA GREKLAND.
Ett bild och text repotage
Spontana boksamtal Om att arbeta läsfrämjande under bemannad tid på ett meröppet bibliotek.
Bellas besök på Casa Montessori i Partille
Historia åk 4 Repetition inför vikingatiden
Antal besökare och besöksflöden i Kåseberga
STÄDDAG! Dags för årets sista städdag! Söndagen den 16 oktober kl är det dags att ta itu med de återstående uppgifterna inför vintern. Samling sker.
SUHFs Högre Ledar Program, HeLP 8
JUDENDOMEN.
JUDENDOMEN.
Veckans fördjupning handlar om en sak som många har i december
Judendomen.
lekteater Mycket lekvälkomna! Boka in fredagen 13/11 kl
Ditt namn | Din lärare | Din årskurs
S:t Knuts Gille i Landskrona
Smycken genom historien
Välkommen till Forsviks Bruk!
Välkommen till Forsviks bruk!
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Här visas en MRSA-bakterie i form av gossedjur. Foto: Leif Larsson Året inleddes med en repris av det uppskattade besöket hos Bactiguard i Tullinge. Här visas en MRSA-bakterie i form av gossedjur.

Besök på De Laval och Hamra Gård Foto: Leif Larsson Vi var närmare 40 personer som hälsades välkomna till såväl museet, stora ladugården, hörsalen och utställningen som produkthallen mm.

eller, som de flesta, låg och idisslade. Foto: Leif Larsson Genom fönster kunde vi se ner på korna som gick fritt omkring i ladugården eller, som de flesta, låg och idisslade.

Foto: Leif Larsson I den pampiga entréhallen höll man förr i tiden bland annat auktion på kreaturen.

Här kunde vi genom plexiglas studera den mekaniserade gödselrännan. Foto: Leif Larsson Här kunde vi genom plexiglas studera den mekaniserade gödselrännan. Foto: Leif Larsson

Nu vet vi vad slaget vid Baggensstäket innebar för Sveriges historia. Historiearvsmuseet i Nacka - HAMN Foto: Leif Larsson En riktigt bra guide, Malin Liedberg, gjorde besöket verkligen intressant. Nu vet vi vad slaget vid Baggensstäket innebar för Sveriges historia.

Intressant vägg med många historiska personer. Foto: Leif Larsson Intressant vägg med många historiska personer.

Här läser Maria Zitting- Nilsson högt ur en av sin morfars böcker. Sten Bergman – min morfar Foto: Leif Larsson Här läser Maria Zitting- Nilsson högt ur en av sin morfars böcker.

Foto: Leif Larsson En av de berömda paradisfåglarna, som Sten Bergman hade hemma i Rönninge.

Foto: Leif Larsson

men trevligt runt fikaborden Foto: Leif Larsson Vi var många som lockats av berättelsen om Sten Bergman så det blev trångt men trevligt runt fikaborden

Icke återvinningsbart fraktioneras till småbitar för förbränning SRVs anläggning i Gladö kvarn Foto: Leif Larsson Icke återvinningsbart fraktioneras till småbitar för förbränning

Olika fraktioner i sina fack – glas, trä etc. Foto: Leif Larsson Olika fraktioner i sina fack – glas, trä etc.

Vad döljer sig här månne - med så många intresserade fiskmåsar – Foto: Leif Larsson Vad döljer sig här månne - med så många intresserade fiskmåsar – Jo. byggnaden där matavfall tas emot förståss.

Mikroskopi Foto: Leif Larsson Vi fick stifta bekantskap med det spännande ämnet mikroskopi under ledning av Harald Sarebjörk, som har det som ett av sina stora intressen.

Harald Sarebjörk i sitt eget lab Foto: Leif Larsson Harald Sarebjörk i sitt eget lab

Hare Krishna Templet – Korsnäs gård i Grödinge Foto: Birgitta Jansson Korsnäs har gamla anor. Här finns spår av boplats från ca 4000 år f.kr. 1977 inköptes gården av Hare Krishna-rörelsen och denna vackra byggnad har sedan dess fungerat som deras tempel.

Foto: Birgitta Jansson Altaret i tempelsalen. Här hålls ceremoni minst tre gånger per dag – från tidiga morgonen.

Som avslutning serverades en god vegetarisk lunchbuffé. Foto: Birgitta Jansson Som avslutning serverades en god vegetarisk lunchbuffé.