Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Textlösa bilderböcker

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Textlösa bilderböcker"— Presentationens avskrift:

1 Textlösa bilderböcker
Silent Books Textlösa bilderböcker Malin Åberg Dramapedagog och gymnasielärare Sv/SVA, VUX/SFI Skellefteå

2 Berättarövningar vardagshändelser föremål t.ex. stenar, knappar, köksredskap minnen musik bilder/foton

3 IBBY - International Board on Books for Young People (en ideell organisation som stödjer spridning av god barn-och ungdomslitteratur i världen, och arbetar för att barn över hela världen ska få tillgång till böcker, berättelser och bilder. Målsättningen är att bygga broar mellan människor och länder. (Finns i mer än 70 länder)

4 Textlösa böcker kan berätta på ett enkelt och linjärt sätt eller berätta komplexa historier, de tänjer på gränserna för konstnärligta och kreativa uttryck.

5 Stärker förmågan att lyssna och tala Engagerar och motiverar
Språkutvecklande Stärker förmågan att lyssna och tala Engagerar och motiverar Skapar gemenskap mellan människor i alla åldrar Skapar delaktighet. Alla har något att bidra med! Förståelse och respekt Utvecklar sociala förmågor, stärker identitet och självkänsla En grund inför den fortsatta läs - och skrivprocessen. Läslust och skrivlust! Tränar fantasiförmågan och inlevelseförmågan Man får skratta tillsammans! Fördelar med berättande

6 Mycket viktiga saker och nya ord. Hur man kan dansa med nya ord.
Vi har pratat mycket. Hemma har jag ingen att prata svenska med. Jag har lärt mig grammatik. Jag är modigare nu. Vi har diskuterat viktiga saker i livet. Jag har lärt mig mycket om elevernas hemländer och om Sverige. Jag skriver bättre då vi har pratat först. Mina klasskamrater kan så mycket. Historien är spännande. Jag vill veta mer. Vi är olika och det är bra. Jag har tränat på att skriva och fantasi och spara mina bilder i hjärtat. Vad säger eleverna? (Elever har svarat på frågorna: Vad har du lärt dig? Vad har varit extra bra?)

7 Vi lärde oss hur man berättar en berättelse.
Det hjälpte mig mycket att utveckla mitt språk, tex. vi pratar mycket med varandra och vi har tid att fråga om vi inte förstår någonting. Det är verkligen viktigt. Vi blir motiverade att prata svenska. Jag har skrattat mycket på dessa lektioner. Detta passar mig.

8 Det var en gång… Varje dag… Men en dag… På grund av detta… Nu för tiden…

9


Ladda ner ppt "Textlösa bilderböcker"

Liknande presentationer


Google-annonser