9...

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
9... Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg En vilja att Komma överens Kunna lita på varandra Ta tillvara på varandras kompetenser Att göra det bättre.
Advertisements

9... Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg En vilja att Komma överens Kunna lita på varandra Ta tillvara på varandras kompetenser Att göra det bättre.
DÅD-projektet Förbättringsarbete Vårdcentralen Visby Norr.
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
Uppgradering av Cosmic april planerar vi att uppgradera till en ny version av Cosmic, som kommer att ge oss många nya möjligheter. Samtidigt är.
Projekt ”samsjuklighet” Projektets mål Kommunerna, psykiatrin och primärvården ska i samverkan arbeta för målgruppen personer med psykisk störning/sjukdom.
Vuxna med utvecklingsstörning och svåra beteendeproblem.
SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Redovisning Case november 2015.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Marina Lundquist, universitetsadjunkt, Örebro universitet, Ledamot Riksföreningen för skolsköterskor Kvalitetsmått för elevhälsans medicinska insats Skolsköterskekongress.
Läkemedel, fokusområde för division Läns- och Närsjukvård, 2016 Förskrivningen av läkemedel till personer över 75 år har ökat med nära 70 procent sedan.
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Förbättra kunskapsläget.
Skolan som arena för psykisk hälsa Elevhälsoteamen i Enköping och Älvkarleby kommuner 2015 – 2018 BUP Akademiska sjukhuset Attention i Enköping och Tierp-Älvkarleby.
Ögondroppar efter ögonoperation Flödesschema för bedömning och utförande enligt Egenvårdsförordningen alt som Hälso-och Sjukvård.
Strategi för Läkemedel 2016 – Strategi för Läkemedel Landstingsstyrelsen : Landstingets strategi för läkemedel ger en samlad bild av landstingets.
En ingång Kartläggning av befintliga och framtida behov
Mina vårdkontakter blev 2015……
Nytt sätt att jobba leder till att fler överviktiga hittas!
Den kommunala hälso- och sjukvården av idag
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Nationell Patient Översikt
En mer personcentrerad sjukskrivning för kvinnor mellan år
Hur viktigt är det här för dig på en skala 0-10?
Hälso- och sjukvårdsavtalet
Mobil Närvård - Skaraborg
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Patientlagen ger utökad valmöjlighet
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Din lön och din utveckling
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
Vårdsamordning Länets invånare ska kunna säga: ”Jag får den vård jag behöver när jag behöver det och där jag behöver det” Presentera mig Vi precis som.
Diabetesenkäten och Diabetesprofilen på webben
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
Framtidens vårdinformationsmiljö Kommunikationspaket
Gränsöverskridande Prehospital Samverkansutbildning November 2006
Medarbetarenkäten december 2018.
Specialiserad Sjukvård I Hemmet
Vad är ett system? "Ett system är ett nätverk av ömsesidigt beroende komponenter (fristående uppgifter, människor eller processer) som arbetar tillsammans.
Avdelningen för vård och omsorg
PrimärvårdsKvalitet Introduktion
Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Sjuksköterskedagen 12 maj
VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI?
Planering inför utskrivning på kvällar och helger
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Implementering av samverkanslagen och överenskommelsen
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Gemensamt beslutsfattande – Samverkan för god behandling
Diagnos och delaktighet
Systematiskt kvalitetsarbete
Nästa steg regionkalmar.se.
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Hur gör vi nu tillsammans på skolan med praktiska test?
Förbättringsmodellen – en struktur för systematiskt förbättringsarbete
Tips på verktyg som stöd i förbättringsarbetet
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
PrimärvårdsKvalitet Introduktion Rehab
Implementering, utvärdering och systematisk uppföljning
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Led- och muskelmottagning
Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar
Närvårdscentrum Skene
Lokal handlingsplan till den sjukvårdsregionala cancerplanen
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Närvårdscentrum Skene
Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa
Presentationens avskrift:

9..

Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg

Start: Vad ser ni på bilden? Bord, golv,, brygga??? Just det, vi har olika bilder om vad vi ser och hur det är. Så var det för oss när vi började . Så är det säkert också för er i vardagen, när ni samarbetar med andra medarbetare inom sjukhuset, kommunen eller i Närhälsan. Berättelsen ; läkemedel saknas, ingen tar ansvar, läkarna samarbetar,

En vilja att Komma överens Kunna lita på varandra Ta tillvara på varandras kompetenser Att göra det bättre för de vi är till för

9 punkter för förbättring, men det är inte färdigt. VI kommer att fortsätta att utveckla planerna. Exempel är handlingsplan nr 6 som handlar om kontaktvägar . Där behöver vi bevaka hur vi kan utveckla detta inom ramen för befintliga verksamhets-/journalsystem, vid upphandling av nya system.

Arbetsgången Förvaltningschefer överens Arbetsgrupp 11-gruppen Förvaltningschefer Förvaltningschefer överens 11- gruppen tog över Hur går vi vidare? Workshop med arbetsgrupper Tog fram 2 saker som fungerar bra Tog fram 3 saker som fungerar mindre bra Dialog och diskussion Här lägger vi in problemkartläggningen och de bra sakerna som vi tog som utgångspunkt.

Vi behöver hjälpa varandra att bli bättre Vi behöver hjälpa varandra att bli bättre. Med stort tålamod och en stor vänlighet. Hur bemöter vi varandra när vi ska utvecklas tillsammans? På alla nivåer. Det räcker inte bara att medarbetarna gör det på ett bra sätt och har insikterna, Det finns ju god samverkan inom vissa områden, mellan vissa personer. Även på chefsnivå har vi nu förstått bilderna. Förebygga vi och dom. ”Dom gör ju ändå inte som det är bestämt” Tålamod att se förändringarna. Det kommer att ta tid detta. Det bästa är om man märker att det händer något positivt. Man behöver hänvisa till planen. På ett positivt sätt påpeka och hjälpa till. Stödja varandra, Vi chefer kommer också att följa och utvärdera hur det går med handlingsplanerna och om de behöver förändras.

Arbetsgången Problemen blev till lösningar Elva (11) handlingsplaner 1. Läkemedel 2. Epikriser 3. Dokumentation 4. Följsamhet till SVPL 5. Samspel läkare 6. Kontaktvägar 7. Utskrivningsklar patient 8. PVs roll i SVPL rehab 9. Brytpunktssamtal Problemen blev till lösningar Elva (11) handlingsplaner Nio Punkter eller 9.

Vi får hjälpas åt att hålla denna gräsmattan i god form. Exempel från en handlingsplan ”Läkemedel”. Prata om VAD först, ta sedan avsnittet: ”Vem gör vad” Sjukhuset ansvarar för:  Att vid nyinsatt medicin skicka med läkemedel som räcker i tre vardagar  Att det i utskrivningsmeddelandet som patient, primärvård och hemsjukvård får, ska framgå vem man kontaktar vid problem efter utskrivning. Kommunerna ansvarar för:  Att kommunens sjuksköterska fyller i vårdbegäran korrekt.  Kommunens sjuksköterska ska söka utskrivande läkare, när läkemedelshanteringen inte stämmer eller kan utföras enligt plan. Kontakt tas med den avdelning/mottagning där patienten har varit inskriven som ser till att rätt information kommer fram. Primärvården ansvarar för:  Att läkemedelslistor är korrekta då patienten skrivs in på sjukhuset.  Att skriva in nyinsatta eller förändring av läkemedel i patientens läkemedelslista I PVjournalen.

Igångsättning… I oktober får alla samverkanspartners information I november planerar vi och kommer igång. I december så ska följa handlingsplanerna. Vi ber er om tålamod.

Nästa steg Resan fortsätter- med er hjälp Inspirera till fortsatt förbättringsarbete Sprida handlingsplaner och idén om arbetssättet.

Informationsmaterial (Allmän broschyr till viktiga strategiska personer i er verksamhet) Handlingsplaner inkl kort beskrivning- ni får alla Spridning sker till de som har behov- alla vårdcentraler. Handlingsplaner inkl innehållet i foldern riktat- ni får alla

Frågor? Mer information finns på Närvårdssamverkans hemsida: www.narvardssamverkan-sodra-alvsborg.vgregion.se