Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa"— Presentationens avskrift:

1 Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa. 2019-01-30
Lägesbeskrivning Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa. Karin Svensson Projektledare

2 Mål Skapa en sammanhållen vårdprocess så barn och unga ges ökad möjlighet att fullfölja sin skolgång. Förväntade nyttan Att barn och ungdomar ska få rätt insats, på rätt nivå och i rätt tid.

3 Arbetsgrupp Representanter från skola, socialtjänst, primärvård, Ungdomsmottagning samt BUP. Har träffats ca 1 g / månad sedan oktober Respektive verksamhet har informerat om sitt uppdrag och hur samverkan fungerar mellan professionella aktörer.

4 Projektledaren Har parallellt haft möte med verksamheter inom primärvården såsom vårdcentraler och rehab mottagningar för att bli informerad om hur de tycker samverkan fungerar. Har träffat verksamhetschef för UPH-ungas psykiska hälsa Närhälsan Södra torget.

5 Vårdcentral med tilläggsuppdrag
Vårdcentral centrum, Bräcke diakoni i Alingsås kommun samt Närhälsan Floda Vårdcentral, i Lerums kommun har fått uppdraget. Nästa steg är utannonsering av psykologtjänst på respektive vårdcentral. Psykologen kommer ingå i SAMLA-team för Alingsås och Lerum.

6 TSI-tidiga samordnade insatser –praktisk samverkan
Delar av styrgrupp och arbetsgrupp deltar i nätverksdagar och utbildningsdagar som anordnas . Vi hoppas det skall vara en hjälp framåt i projektet.

7 Delaktighet Vi kommer fortsätta arbetet i arbetsgruppen med att utveckla barn och ungdomars delaktighet i projektet samt i hur stödet sedan kommer att se ut. Vi har bjudit in till nästa träff representanter från NSPHiG samt från föreningen Maskrosbarn för att få hjälp med en del frågeställningar kring delaktighet och brukarmedverkan.

8 SAMLA-team Arbetsgruppen kommer sedan fortsätta med olika frågor inför bildandet av dessa team i respektive kommun. Vi kommer ha utbyte med projektledare och representanter för SIMBA för att lära av deras erfarenheter. Vi behöver se hur andra projekt och organisationer såsom ”Samtidigt” i Alingsås kommun och ”Plattform Lerum ” och SIP-samordnad individuell plan kan samverka med SAMLA-teamen.

9 Kontakt Karin Svensson projektledare. Tel


Ladda ner ppt "Projektplan: Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa"

Liknande presentationer


Google-annonser