Presentation av IFA Idrotts- och Friluftsalliansen i Österåker

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Svenska Ridsportförbundet
Advertisements

På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Vision MISSION VÄRDEGRUND
FfF Forum för Familjevård
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
UPPDRAG: •Revidera handlingsprogram om inflytande för barn och ungdomar •Skapa förutsättningar för att införliva barnkonventionen i Borås Stad Inflytande.
Nya former och försök för politisk engagemang
Miljödag i Torsås kommun 2013
Därför spelar svensken golf: Motion och hälsa 76,3% Umgänge med familj och vänner 67,6%. Gillar golf som idrott 59% Förbättra mitt spel 49,6% Personlig.
Nya Vikvalla - en aktivitetsplats för alla presentation för kommunen fredagen den 26 september 2008.
Mikaelskolan : Den utvecklande skolan Inriktning 2012 Presentation 19 mars 2012.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Regional digital agenda för Östergötland
Förslag Verksamhetsplan ”På väg mot framtiden” Verksamhetsinriktning DSF är en ideell organisation DSF består av medlemsföreningar DSF är medlem i Riksidrottsförbundet.
Branschorganisationernas Framtid Bengt Larsson. Vision En branschorganisation för alla företag och individer som arbetar med undersökningar och analys.
Samverkan mellan social ekonomi och Göteborgs stad
Gumbalde GK 2 april 2010 Mentometer 15 deltagare varav 10 från arbetsgruppen.
Föräldrar i Lerums Kommun FILK Bildades våren 2010.
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplan UPPDRAG / SYFTE 2.VERKSAMHETSINRIKTNING Vision Mål 3.ORGANISATION 4.AKTIVITETER Autosport International,
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
Historia och Organisation
Kommunikatören.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Värderingar En värdering är egentligen ingenting annat än en personlig uppfattning om hur bra eller dåligt någonting är eller om vad som är rätt eller.
Uppstod i slutet av 1800-talet Sveriges största folkrörelse.
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
Vad kan vi lära från fokusgrupperna i Rönne Å?
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
VÄLKOMNA!. Presentation Porträttet Film ”Om engagerad 2.0” Vilka förväntningar har du på denna utbildning?
Vi gör Sverige kunnigare om läkemedel. Apotekarsocieteten är en oberoende ideell medlemsförening för alla med ett professionellt intresse för läkemedel.
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:10-09:50 Konferensen öppnas. Inledning. Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum (RUC) 09:50-10:30.
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
En sammanslutning av invånare inom ett specifikt geografiskt område KOMMUNEN.
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
Hållbart engagemang. Vad betyder ett hållbart engagemang?
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF – Lantbrukarnas Riksförbund Intresse- och företagarorganisation för de gröna näringarna.
VSSF Strategiplan Augusti VSSF är en del av Svenska Simförbundet (SSF) och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar.
Möjlighet till Egen Kraft!
Innehåll Syftet med föreningsbidrag Krav på förening som söker bidrag
Samverkanskonferens 7/9 2016
Kriminalvårdens friskvårdskampanj
HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND
1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet
Obbola IK.
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Presentation av tjänst
Välkommen till skärgården
Köp häftet och spara tusenlappar!
- PPT FF o samhällsansvar
Jämställdhet inom idrotten Forskarfrukost 27 september 2017 Jenny Svender, Fil. Dr Forsknings- och jämställdhetsansvarig Riksidrottsförbundet.
NAD 2.0.
Kommunens samrådsorgan
Tranemo kommun Fritid Föreningsstöd, förebyggande samt fritidsgårdsverksamhet Annika Loman Verksamhetschef.
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
TILL SPF SENIORERNA LEKSAND
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET 3 Vad är SPF Seniorerna? SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer.
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Verksamhetsplan 2018 Utveckla hemsidorna trelleborgtillsammans.se samt foreningsradet.se Marknadsföra medlemsföreningarna genom hemsida och mässor Utveckla.
PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
Föreningen Social Omsorg
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
IF Friskis&Svettis Kalmar
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Presentation av IFA Idrotts- och Friluftsalliansen i Österåker

IFA:s ”manifest” Vad: - IFA är en icke formell, politiskt och religiöst oberoende sammanslutning som bildades 2004 av 4 st föreningar. Idag består IFA av ca 50 ideella föreningar verksamma inom idrott och friluftsliv i Österåkers kommun. Varför: - IFAs syfte är att skapa bästa möjliga förut- sättningar för alliansens medlemsföreningar att bedriva en aktiv idrotts- och frilufts verksamhet för kommunens barn och ungdomar.

IFA:s ”manifest” Hur: - IFA skall vara en officiell remissinstans och rådgivande samtalspart åt kommunens politiker och tjänstemän. - IFA skall verka för ett bra samarbete mellan skolor och idrotts/friluftsföreningarna i kommunen. - IFA skall vara ett aktivt nätverksorgan som stöttar samarbete mellan medlems föreningarna.

IFA:s Vision - IFA:s vision är att; Alla Österåkers barn och ungdomar skall vara engagerade i en aktiv och meningsfull Fritidsverksamhet!

IFA Idrotts- och Friluftsalliansen i Österåker Syftet med Idrotts & Friluftsalliansen är att skapa bästa möjliga förutsättningar för kommunens barn och ungdomar att bedriva en aktiv Idrotts- och Friluftsverksamhet. MÅLSÄTTNING: Idrotts & Friluftsalliansen ska vara en officiell remissinstans & samtalspart gentemot politiker & tjänstemän. Verka för ett bra samarbete Skola/Idrott. Verka för ett aktivt nätverkande / samarbets- organ föreningar emellan VISION: Idrott & Friluftsalliansens vision är att alla Österåkers barn och ungdomar skall vara engagerade i en aktiv och meningsfull fritidsverksamhet. 5